---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei  2023                                     Nummer 179

Aanpassen

Zondagmiddag, ik kijk naar buiten en zie dat het regent. Het regent deze week in april wel erg veel. Plots gaat de campingtelefoon en ik hoor een mannenstem aan de andere kant van de lijn. 

“Ik heb een nieuwe camper gekocht en nu hoor ik een heel vreemd geluid op het dak”. “ Wij zouden vandaag op de camping komen maar wij gaan morgen eerst maar even langs de dealer”.

De campinggasten kregen de afgelopen maand elke dag wel een hoeveelheid regen op hun dak. Gelukkig had april wel een aantal droge dagen maar de hoofdmoot was helaas regen. Het gezegde “April doet wat het wil” was erg van toepassing. Hopen dat de komende maand er wat minder regen gaat vallen.

De afgelopen maand hebben wij weer een bijeenkomst met de gemeente Meppel gehad. Weet u nog dat wij als bewoners van het 3de deel van de Steenwijkerstraatweg vorig jaar een petitie aan de wethouder hebben aangeboden.

Wij hebben toen gevraagd of de weg veiliger kon worden gemaakt. Een wegaanpassing met  snelheidsbeperkende maatregelen heeft onze voorkeur. Het is nu namelijk wel erg gevaarlijk om over te steken. En wat denkt u, de gemeente Meppel gaat het 3de van de Steenwijkerstraatweg aanpassen.

Het gaat op dit moment om een vergevorderd plan die nog moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Uiteraard zijn wij heel blij met deze ontwikkelingen. Wat gaat er allemaal veranderen? Als eerste gaat de maximale snelheid terug van 80 km/uur naar 60 km/uur.

De weginrichting wordt ook op de schop genomen. Bij Villa Kalkoven komt een soort drempel in de weg met daarachter een rood plateau. De middenstreep wordt vervangen door een rode baan die verhoogt ligt in de weg. Hiermee wordt inhalen een stuk lastiger.

Bij de Bunskamp (woonscheephaven) komt een oversteekplaats met in het midden een wachtplaats waardoor het oversteken een stuk gemakkelijker wordt. Daarnaast worden de inritten naar de nieuwe woonwijk aangesloten op de doorgaande weg. Fietsers krijgen hierbij voorrang op het overige verkeer.

Wij zijn erg blij met de voorgestelde plannen en hopen dat er snel met de aanpassing kan worden begonnen. Volgens de gemeente zouden de werkzaamheden al in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen beginnen.

 

Nadat de aanpassingen aan het 3de deel van de Steenwijkerstraatweg zijn doorgevoerd hopen wij dat ook dit stukje Meppel weer een heel stuk veiliger is. En wij gaan er vanuit dat de gemeenteraad instemt met de voorgestelde plannen. Niemand kan toch tegen een veilige weg zijn?

Over de gemeente Meppel gesproken; aan de overkant van het water bij de camping heeft de gemeente een Oeverzwaluwenwand aangelegd. Dit is een wand met allemaal ronde gaten erin. De Oeverzwaluwen kunnen in deze gaten hun nest maken.

En nu maar hopen dat de Oeverzwaluwen deze wand kunnen vinden en daar hun nest in gaan maken. Voor de campinggasten is dit gebied gemakkelijk te bereiken. Je loopt via Villa Kalkoven de camping af en gaat rechtsaf richting de paradijssluis.

Je loopt door het hek heen en dan sta je voor de sluis waar je de oversteek over de Drentse Hoofdvaart maakt. Daarna sta je in een mooi, klein natuurgebiedje waar je heerlijk even kunt wandelen met bijvoorbeeld je hond. Ideaal om ’s avonds na het eten even de benen te strekken.

 

Onze overbuurman heeft de koeien ook weer buiten lopen. Toen ik jong was liepen hier altijd koeien in de wei. Helaas is dat tegenwoordig niet zo gebruikelijk meer. Ik wordt dan ook weer heel blij als de dames heerlijk in de wei aan het grazen zijn.

Gaat u de komende tijd met de caravan of camper op pad controleer dan voor vertrek a.u.b. al uw elektra en gas aansluiting. Op de foto staat een elektrakabel afgebeeld die wij afgelopen maand tegen kwamen. Gelukkig zijn met deze kabel geen ongelukken ontstaan ….. je moet er niet aan denken. Je hele vakantie is gelijk vergalt.

De natuur is afgelopen maand weer uit de winterslaap gekomen. De blaadjes komen al aan de bomen en het wordt lekker groen om ons heen. Tijd om er eens lekker op uit te gaan. 

Wij zijn vorig jaar een dagje met een boottocht (Jan Plezier) mee geweest. Heerlijk een dagje op het water en de maaltijden zijn inclusief. Caroline vertelt u hier meer over in Verrassingen uit de omgeving.

En dan staat Mei op de kalender. In deze maand veel vrije en feestdagen zoals:

·   Bevrijdingsdag

·   Meivakantie

·   Hemelvaart

·   Pinksteren

Het wordt, zoals de planning er nu uitziet, een drukke periode op de camping. Een beetje zonnig weer en een lekkere temperatuur zijn erg welkom.

In Mei wordt op 23 t/m 25 Mei in Havelte de 25ste Fietsdriedaagse gehouden. Havelte staat bekend om zijn prachtige bossen en hun uitstekende fietspaden dwars door de natuurgebieden. Voor de liefhebbers van fietstochten lijkt mij dit een aanrader.

Heeft u al zin om op vakantie te gaan of gewoon een weekendje weg, maak dan een boeking via ons boekingsformulier, dat voorkomt teleurstellingen.

Bij ons bent  u van harte welkom.  vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met …… een dagtocht vanuit Meppel die u nooit meer vergeet.

Meppel heeft veel met water. Naast de immense havens heeft ook de stad veel vaarwegen. Je kunt per boot van Zwolle naar Meppel komen en is je bootje klein genoeg, ook nog in de binnenstad. Maar je kunt Meppel ook weer uitvaren!

U moet er even wat eerder uw bed voor uit, maar u kunt vanuit ons mooie stadscentrum met een bootcruise mee. Als u van tevoren heeft geboekt (kan ook als u op de camping bent), dan heeft u al tickets.

Er zijn verschillende dagtochten naar pittoreske plaatsen, maar de bijgaande foto’s komen van onze dagtocht naar Enkhuizen. We waren al om half negen op de kade, maar het inchecken ging heel snel en om 09:00 uur zaten we aan de koffie en voeren we af!

Onderweg is er zoveel moois te zien, dat je eigenlijk zo snel mogelijk naar het bovendek wil. Vanuit Meppel ga je sowieso richting het Zwarte Water en Ramsdiep, maar die plekken doen hun naam geen eer aan want het is er schitterend! Kijk maar:

Al die watervogels, die uitgestrektheid, het intens blauwe water; het is betoverend. Het weer was die dag schitterend en ons doel was.. Enkhuizen, maar het varen was al een doel op zich!

Tijdens het varen kom je ogen tekort en ben je eenmaal op het IJsselmeer, dan wil je graag even de weidsheid bewonderen, maar dit is het moment dat de lunch geserveerd wordt. Gelukkig is er nog voldoende tijd om van de omgeving te genieten. Kijk zelf maar:

 

Eigenlijk alweer veel te snel belandden wij in de haven van Enkhuizen. Hier hadden wij 2,5 uur om de stad te bezoeken. Jan Koop en ik zijn naar het museum gelopen, want het (openlucht) museum van Enkhuizen is beroemd.

Wij hebben het binnenmuseum bezocht. Dit deel is vrij nieuw. Veel over de scheepvaart vroeger en klederdracht. Grote verzameling bootjes en boten en veel te zien. In de stralende zon terug gewandeld naar de haven.

Iedereen had het enorm naar de zin en genoot met volle teugen van de reis en het bezoek aan Enkhuizen.

Aan boord zijn we allemaal nog even lekker op het bovendek in de zon gaan zitten, tot er werd omgeroepen dat het diner klaar was. Allemaal weer naar beneden en daar wachtte ons een verrassing; https://youtu.be/katUm4sNP5g

Na een paar uur varen weer terug in Meppel. Nu konden we helemaal goed zien hoe we door smalle vaargeulen naar de binnenstad gingen. Al snel kwamen we bij de doorgang naar de Prins Hendrikkade.

Weer thuis, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog; wij gaan deze zomer met mijn familie weer een boottocht maken en dit keer gaan we naar Sneek en naar het Skutsjezeelen!

Meer info:

www.janplezier.nl

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.