---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2022                                     Nummer 169

Volop in beweging.

Ook dit seizoen hebben een aantal caravans en campers de weg naar camping de Kikkerije weer gevonden. Het weer was aan het begin van de maand was wel totaal anders dan de laatste week van maart. Het was even slikken dat het van aangenaam warm naar een paar weken koud, nat en winderig weer ging, maar de echte kampeerders maakten daar niet zo’n punt van.

Alle spreekwoorden en gezegden over april kwamen dit jaar wel uit. In de vorige nieuwsbrief had ik een paar van deze oude wijsheden opgenomen. Daar heb ik achteraf wel een beetje spijt van. Voor mei houd ik het simpel “als het regent in mei, is april reeds voorbij. Een waarheid als een koe waar weinig op af te dingen is.

Toch nog even terug naar april; op eerste Paasdag was iedereen op camping de Kikkerije in een opperbeste stemming. Wij hadden in samenwerking met Villa Kalkoven een super leuke en lekkere Paasbrunch georganiseerd. Na twee jaar weer eens een gezellige paasdag met een heerlijke brunch;  dat viel goed in de smaak.

Wij hadden ons eigen zaaltje en gasten werden verwend met een heerlijke aspergesoep uit een glas, diverse broodjes en croissants, verschillende soorten kaas en vlees en heerlijke gerookte zalm. Ook waren er salades, warme quiche en kroketten. 

De buikjes van onze gasten werden in een paar uur goed gevuld. Ik denk dat de meesten het avondeten over hebben geslagen. Wij als beheerders deden ook mee aan al deze verwennerij. Wij hebben genoten van onze gasten en uiteraard ook van het lekkere eten. Volgend jaar maar weer een Paasbrunch organiseren denk ik zo.

Niet alleen mensen bezoeken camping de Kikkerije. Wij hebben ook trouwe vogels zoals heel veel mussen, merels, spechten, eenden en ganzen. Uiteraard vergeet ik er hier een aantal te noemen. De vogels wonen zo’n beetje op de camping. Deze maand zag ik voor het eerst een sperwer op de camping. Indrukwekkend mooie grote vogel die Caroline wel erg mooi heeft vastgelegd op de gevoelige plaat. Ook als u van vogels kijken houdt, is een bezoek aan de camping een belevenis.

Nu Nederland weer “open” is kunnen wij op de camping weer activiteiten gaan organiseren. In de komende maanden zult u daar, in deze nieuwsbrief, meer over kunnen lezen. Misschien een viswedstrijd, een koffieochtend of bingoavond en misschien heeft u zelf ook nog wel leuke ideeën. Wij ontvangen dan graag een mail op receptie@kikkerije.nl

De komende maanden (mei en juni) zijn traditioneel de maanden met de meeste feestdagen en lange weekenden. Neem bijvoorbeeld: Bevrijdingsdag, Moederdag, Hemelvaart en Pinksteren. Een mooie gelegenheid om er een paar dagen tussenuit te gaan en dan vooral een bezoek aan Meppel te brengen. Er zijn nog 2 plekken vrij voor het Grachtenfestival! en Hemelvaart is ook nog een optie.

Om uw verblijf nog aantrekkelijker te maken heeft Caroline in “verrassingen uit de omgeving” een leuke prijsvraag opgezet. Ik ga niet verklappen wat de prijsvraag inhoudt maar kan u wel vertellen dat het u een leuk voordeel kan opleveren. Nieuwsgierig geworden….? Gewoon even door scrollen in de nieuwsbrief tot u bij haar stukje bent gekomen en laat u verrassen!

In de binnenstad van Meppel hebben de ondernemers de straten versierd met paraplus. Boven een aantal winkelstraten hangen nu kleurige paraplus aan een lijn over de straat heen. Ik moest hier eerst even aan wennen maar nu vind ik het wel grappig. Ik denk dat Mary Poppins hier al haar “kinderen” wel mee kan laten vliegen, zoveel hangen er. In andere steden heb ik ook wel eens lampions boven de straten zien hangen. Het maakt het gelijk wel een stuk gezelliger.

De programma’s van het grachtenfestival  en donderdag Meppeldag  zijn nu voor het grootste gedeelte bekend. Ik ben erg onder de indruk van alle activiteiten die in zo’n korte tijd weer worden georganiseerd. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het grachtenfestival of de donderdag Meppeldagen.

Voor de fietsliefhebbers wordt de Drentse Fietsvierdaagse georganiseerd van 19 tot en met 22 juli. In Meppel kan worden gestart met de volgende routes:

 4Kids route            30 km

 Roll-On route            30 km

 Toerfietstocht            40 km

 Toerfietstocht            60 km

Voor meer informatie en inschrijven voor de fietsvierdaagse verwijs ik u graag naar de website van de Drentse fietsvierdaagse. https://www.fiets4daagse.nl/

Meppel is uit de coronaslaap ontwaakt en bied de vakantieganger weer veel vertier. Uiteraard bent u op camping de Kikkerije van harte welkom om uw vakantie te vieren en te genieten van al het moois wat de camping te bieden heeft. Lekker tot rust komen, fietsen, wandelen en vissen: het is allemaal mogelijk.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met (de flora) van de camping middels een leuke prijsvraag.

Hieronder ziet u 10 afbeeldingen van planten, struiken en bomen die op onze camping staan. Als u in mei en/of juni bij ons op de camping komt staan voor minimaal een week, dan kunt u een leuke korting bij elkaar zoeken. Wij hebben namelijk een verrassende flora om te ontdekken en die is geld waard.

Zoek de planten, struiken of bomen van de afbeeldingen op door over de camping te struinen en heeft u ze gevonden, schrijf dan de naam op die op het bordje staat bij het betreffende stuk groen. Voor elke goede naam ontvangt u € 1,00 korting. Zo kunt u dus tot €10,00 korting bij elkaar zoeken! Succes!!

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

En….. heeft u alles kunnen vinden? Het is net paaseieren zoeken nietwaar?!

Lever de namen in bij de receptie en krijg uw welverdiende korting. Graag tot de volgende nieuwsbrief vol verrassingen.

Liefs, Caroline en Jan Koop

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Boekt u voor minimaal 1 week in de maand mei 2022, dan krijgt u bij aankomst twee bijzondere verrassingen. 

Vermeld bij uw boeking de kortingscode 

NBM22TK

 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.