---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2021                                        Nummer 159

Koude billen?

Aprilletje zoet geeft zo af en toe wel eens een witte hoed. Leuk hé, die oude spreekwoorden en gezegden. Nu dragen de meeste mensen al lang geen hoed meer, maar dit jaar was april weer eens erg wispelturig. Bijna alle dagen te koud volgens het langjarig gemiddelde en aan het begin van de maand ook nog eens een beetje sneeuw.

En als je dan toch op de camping wilt zijn dan betekent dat dikke jassen en de kachel in de voortent en de caravan aan. Tja en als je dan naar de wc moet of je wilt je douchen dan krijgen sommigen van ons wel eens koude billen. Ik denk dat ik de meesten mensen niet hoef uit te leggen dat koude billen niet echt prettig zijn.

Ook de natuur wacht op wat warmer weer. Vorig jaar, begin mei, stonden alle bomen al mooi in het blad. Nu zie je dat ze aan het wachten zijn. 

De knopjes, waar de blaadjes straks uitkomen, staan een klein beetje open maar merken dat het nog niet warm genoeg is om open te gaan. Of zij ook koude billetjes krijgen weet ik niet maar dat ze wachten op warmer weer is wel duidelijk. In mei zal dat vast wel goed komen J.

Gelukkig hebben wij van die “diehard” campinggasten die onafhankelijk van de temperatuur of de weersgesteldheid toch aan het vissen gaan. Dikke jas aan, muts op en dikke wanten aan … je moet er wel iets voor over hebben J

Ik kan mij niet aan het idee onttrekken dat ook zij wel koude billen moeten krijgen. Ik moet zeggen dat een aantal van deze vaste campinggasten ook mooie…… vissen uit het water halen.

En dan na het vissen lekker tv kijken op de camping. Zoals ik vorige maand al schreef, zijn we nu aan het testen of we via de glasvezel meerdere campinggasten van een tv-signaal kunnen voorzien. Wij hebben nu drie vaste aansluitingen gemaakt en getest en een aantal aansluitingen via de wifi mast getest. En dat gaat helemaal goed.

Hoe werkt dat dan? U heeft thuis een abonnement om tv te kijken bij kpn, ziggo of t-mobile. Bij deze aanbieders kunt u ook op een andere locatie, bijvoorbeeld op de camping, tv kijken. De meeste aanbieders gebruiken hiervoor een app die u kunt installeren op uw smartphone, tablet of smarttv. Klik op uw aanbieder om te kijken hoe dit werkt.

Wij bieden u dan de internetverbinding met uw tv aanbieder aan. Vergeet niet voordat u op vakantie gaat uw inloggegevens van uw tv abonnement en de app van uw aanbieder te installeren op uw smarttelefoon of tablet. De inloggegevens van uw tv abonnement kunt u opvragen bij uw eigen aanbieder.

Indien u op deze manier tv gaat kijken heeft u geen schotel of digitenne meer nodig. Scheelt weer een heleboel opbouwen, uitrichten en instellen. Zo gaat u nog relaxter op vakantie en dat is een lekker gevoel.

Wilt u helemaal in luxe kamperen dan bestelt u bij Villa Kalkoven een compleet verzorgd diner. Zij komen dan uw tafel dekken en uw maaltijd serveren en dat alles gewoon in uw voortent. Wij hebben dit zelf ook uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ik was onder de indruk. Ook de asperges smaakten prima!

En met een beetje geluk kunt u binnenkort zelf ook weer op het terras zitten. Hopelijk is het weer dan beter, zodat u geen koude billetjes krijgt….! 

Nu alleen nog maar van 12 uur tot 18 uur maar wij hopen binnenkort ook weer langer. Ziet u het al voor u, heerlijk in de voorjaarszon op een terrasje met een lekker drankje voor u?

En ontbreekt het zonnetje en krijgt u toch koude billen;  alle horecaondernemers in Drenthe hebben mooie dekentjes gekregen van het recreatieschap. 

Op de camping hebben wij deze dekentjes ook gekregen, voor het geval het te koud is in de feesttent terwijl wij  er een activiteit gaan organiseren. U snapt het denk ik al, ook wij willen koude billen voorkomen.

Met alle ontwikkelingen van de laatste weken hopen wij natuurlijk dat wij in de komende maanden weer activiteiten kunnen uitvoeren; in of buiten de feesttent. 

Een koffie met gebakochtend zou volgens mij onder de huidige regels al weer mogelijk moeten zijn. Misschien gaan wij zo’n ochtend binnenkort organiseren. Even checken of het mag en of er animo voor is.

Wat deze crisis ons wel heeft geleerd is om te genieten van de kleine dingen zoals een kopje koffie met gebak op een terras en het mogen winkelen waar en wanneer wij willen. En als je dan bij Action binnenloopt en je ziet een mooie kikker, je die dan ook zondermeer mag kopen.

En zo’n kikker staat dan helemaal mooi bij de ingang van de receptie. Binnen wordt u ontvangen met de rode loper/karpet. Naast de receptie staan momenteel een aantal pallets met tuingrond en boomschors. Caroline is, zoals gebruikelijk, weer erg druk in de weer om alle tuintjes en perkjes te voorzien van nieuwe aarde en plantjes.

En wat is er dan leuker om zelfgekweekte groeten en bloemen in die tuintjes en perkjes te zetten. AH had dezelfde gedachte en daar kon je moestuinmaatjes krijgen wanneer je daar boodschappen deed. Uiteraard hebben wij een aantal van die moestuinmaatjes gekregen en zie hier het resultaat na twee weken.

Ik hoop dat wij u over een paar maanden het eindresultaat van deze actie kunnen laten zien. Tot die tijd kunnen wij dan genieten van het groeien en bloeien ….. Ik zou er bijna sentimenteel van worden en dat is dan weer niet de bedoeling J.

Mei staat weer op de kalender. Het aantal uren dat het licht is op een dag wordt steeds langer en de temperatuur hopelijk wat hoger. 

Tijd om erop uit te gaan en lekker op de camping te staan en dan rond de middag de stad in te gaan en lekker te lunchen op het terras zonder koude billen. Klikt goed toch?

Bij ons ben u welkom.

Met vriendelijke groet

Jan Koop & Caroline de Wolde  

 

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer laten wij u kennis maken met de idyllisch gelegen schapenmelkerij “De Vreugdehoeve”.

Onder de rook van Zwolle bevindt zich een uitspanning waar ik verrassend genoeg het bestaan niet van kende, tot ik bij groothandel Hanos een schapenkaasje kocht dat van een lokale producent kwam.

Als schapenkaasfan wilde ik natuurlijk graag een kijkje nemen bij dit bedrijf en tot mijn grote verrassing blijkt het een geweldige locatie voor een coronaproof uitje met enorm veel mogelijkheden. De Vreugdehoeve is een biologische schapenmelkerij – hoeraaa! – aan de IJssel bij de Vreugderijker Waard. Er lopen meer dan 200 schapen van het Friese Melkschaap ras.

Het bedrijf heeft een zeer ruime boerderijwinkel met cadeaushop en een zitgelegenheid binnen en buiten, met aangrenzend een speeltuin. Hier kan je lekker roomijs krijgen in verrassende smaken die de eigenaresse zelf bedenkt! Schapenmelk is heerlijk zacht en romig en is prima geschikt om alle soorten zuivel mee te maken.

Zo is er een bijzonder zachte schapenyoghurt (die heb ik werkelijk nog nooit ergens gezien) die echt fantastisch is en in diverse smaken te krijgen is. Uiteraard is er ook een uitgebreid assortiment schapenkaas.

Wilt u eerst van de smaken overtuigd worden; bij ons op de camping in het folderrek vindt u een flyer van de Vreugdehoeve, waarmee u een gratis kaasproeverij voor 2 personen kunt krijgen. Een nieuw kaasje is de mecorino (die ik bij Hanos haalde) die heel erg goed te smelten is, maar ook super smaakt door salades, bij pasta, op brood of als kaassnitzel / vleesvervanger (paneren).

Ook heerlijk is de bijna vloeibare brie. Doe hem eens op een lekker vers, lokaal bereid brood, dat ook in de winkel te krijgen is. Een heel verrassend kaasje, dat is zeker! Oude schapenkaas is heerlijk met vijgenjam of honing en laat u beide nu net ook in deze winkel kunnen krijgen. Lokaal, puur en eerlijk.

Alle producten in de winkel zijn streekproducten. Zwolse chocolade, Zwolse wijn, advocaat, bier, droge worst en… oh ja natuurlijk, schapenvlees van de boerderij. Lamsburgers, lamsstoof en heerlijke lamsshoarma (eigenlijk hoort shoarma altijd van lamsvlees gemaakt te zijn).

 

 

Voor de creatieve koks is er een uitgebreid assortiment meel voor koekjes, gebak en nog veel meer.

U kunt van veel van deze producten proeven als u aanschuift in het schapentheater. In dit restaurant kunt u niet alleen heerlijk lunchen en proeven van al de streekproducten, hier zit u wel achter grote ramen, die op de stal uitkijken en kunt u zien hoe de schapen gemelkt en gevoerd worden.

In de cadeauwinkel zijn bijzondere, verrassende en mooie dingen te koop, zoals zachte schaapjes (behh, behh), schapenkopjes, theelichten….

…..schapenvachten. Koop er een: heeft u het een beetje koud in de auto, in de voortent, in huis? Kruip onder het schapenvacht en u bent in no time heerlijk warm. Er kan erg weinig op tegen de comfortabele warmte van een schapenvacht. Fantastisch ook voor mensen in een rolstoel; nooit meer koude benen!!!

U kunt in de winkel ook een mooie cadeaumand laten maken met allerlei streekproducten erin. Voor een geliefde, een zieke, een jarige of gewoon lekker voor uzelf.

Er is meer dan genoeg te beleven en u kunt hier zelfs terecht voor een rondleiding, wandeltochten, huifkartochten, high tea, bbq of picknick. Ga eens lekker een dagje uit naar de Vreugdehoeve, bestel een picknickmand  en ga wandelen langs de IJssel om  te genieten van de langsvarende boten.

Ik ben er zeker van dat u hier weer terug komt en dat geldt ook voor kinderen en kleinkinderen. En wie weet maakt u nog eens de geboorte van een lammetje mee!!!

De Vreugdehoeve

Zalkveerweg 20, Zwolle. www.devreugdehoeve.nl  Folders zijn verkrijgbaar op onze camping.

Vanuit Meppel leidt uw navigatie u  vlak bij uw bestemming naar een industrieterrein. U dient hier echter rechts van te blijven en dus een afslagje eerder nemen, de landerijen in.

 

Caroline de Wolde

 

Camper te koop
 

 

CAMPER TE KOOP

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, hebben wij een camper te koop. Helaas zijn er twee foutjes in geslopen: de fietsen en de prijs. Bij  deze de herziene versie. Voor meer foto’s en info kunt u even onze vorige nieuwsbrief (april 2021) bekijken.

Vrijheid en toch een gezellig huisje: dat is het mooie van een camper. De kleine Peugeot alkoof camper uit 1989 verkeert in uitstekende staat en heeft maar 80.000 km op de teller staan. Lengte is 5,99m, perfect voor vrijwel elke camping en makkelijk te parkeren in de stad.

Bij de camper hoort ook deze fietsendrager met twee nieuwe vouwfietsen, zodat u in no time overal kunt komen. De camper is volledig gereviseerd en  de bodem is geïsoleerd. Voor optimaal comfort is er airco.

 

 

 

De keuken is ruim en praktisch met voldoende opbergruimte.

APK is tot 11-03 2023. De vraagprijs is 9.000 euro, onderhandelen is mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in deze fraaie en praktische camper, stuur dan een email naar receptie@kikkerije.nl en dan zorgen wij dat u in contact komt met de verkoper.

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2021.

Van 1 tot 30 sept 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.