---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2022                                     Nummer 167

Weer vrij

De maand februari is letterlijk van de kalender weggewaaid. Drie stormen op een rij gaf in Nederland de nodige onrust. Liedjes kunnen herschreven worden naar, bijvoorbeeld, “Zie de bomen waaien door de wind”. Het heerlijk avondje zat er absoluut niet in.

Sinds een paar jaar krijgen stormen namen. Dit naamgeven is uit Amerika over komen waaien, dus dat zal wel de reden zijn dat de meeste stormen Engelse namen krijgen. Dit jaar waren dit Corry, Dudley, Eunice en Franklin. Ik begrijp niet waarom je een storm een naam zou geven aangezien de storm er toch niet naar luistert. Ziet u het voor u:  “Eunice, stop eens met hard blazen!”

Windkracht 11 aan de kust en ook in het binnenland en op de camping raasde de wind rond de gebouwen en door de bomen. Persoonlijk wordt ik onrustig van veel wind en ik begrijp eigenlijk niet zo goed hoe dat komt. Vroeger op school werd gezegd, als de kinderen druk waren, “er zal wel slecht weer opkomst zijn”.

De schade op de camping viel gelukkig mee. De routekaart die op het sanitairgebouw hangt is weggewaaid en de ombouw rond de chemisch toiletstort is omgewaaid. Gelukkig dingen die vrij makkelijk weer te herstellen zijn, als wij daar wat vrije tijd aan gaan besteden.

Bezoekers van de camping zullen het wel herkennen, dat bij harde wind het waterpeil in de Drentse Hoofdvaart snel stijgt. Al het water van hoger gelegen plaatsen in Drenthe stroomt naar Meppel. Na de drie stormen en de vele regen van afgelopen maand ging het wel erg snel omhoog. Zouden wij nog droge voeten houden?

Het grondwaterpeil steeg natuurlijk ook waardoor een plantgat voor een nieuwe boom vol water kwam te staan. Nu houden bomen wel van water, maar het leek ons toch niet zo’n goed idee om in dit plantgat  een boom te zetten. Eerst maar een paar dagen wachten tot het weer wat droger wordt voordat wij denken aan het planten van de boom.

Eind februari werden ook veel van de coronamaatregelen afgeschaft. Geen mondkapjes meer, geen beperkingen meer voor de Horeca en geen QR code meer om ergens binnen te komen. Wij als samenleving krijgen nu veel meer mogelijkheden om onze vrije tijd te gaan besteden door bijvoorbeeld weer uit eten of naar een evenement te gaan.

Ook op vakantie gaan wordt nu weer een stuk eenvoudiger. In Meppel heeft het bestuur van het Grachtenfestival aangegeven dat dit jaar het evenement weer doorgaat. Twee jaar lagen alle evenementen stil en nu mag het weer. Het grachtenfestival wordt gehouden op 10, 11 en 12 juni. In combinatie met een overnachting op camping de Kikkerije maakt u er een gezellig lang weekend van.

 

Ik ben benieuwd of de andere evenementen die in Meppel worden georganiseerd het voorbeeld van het grachtenfestival gaan volgen. Het organiseren van een evenement vergt veel voorbereiding en vrije tijd en ik hoop dat de organisaties die nog hebben.

In de afgelopen maand zijn alle reserveringen die voor dit seizoen zijn gemaakt bevestigd. Heeft u wel een boeking gemaakt maar nog geen bevestiging ontvangen, mail uw gegevens dan even naar receptie@kikkerije.nl Voor nieuwe boekingen kunt u gebruik maken van ons boekingsformulier

In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat wij een nieuwe vorm van draadloos internet (WiFi) gaan aanbieden. In de afgelopen jaren kon u bij ons betaalde wifi aanschaffen om te kunnen internetten op de camping. Hierbij kreeg u toegang tot ons netwerk met een vaste datasnelheid.

Wij hebben nu drie vormen van abonnementen samen gesteld:

  1. ·         Gratis internet voor email, appen en facebook.

  2. ·         Betaald internet light streaming (uitgezonderd TV kijken)  

  3. ·         Betaald internet voor alle toepassingen inclusief TV kijken.

TV kijken op de camping “hoe werkt dat dan” ? U heeft thuis een abonnement om tv te kijken bij KPN, Ziggo of T-mobile. Bij deze aanbieders kunt u ook op een andere locatie, bijvoorbeeld op de camping, tv kijken. De meeste aanbieders gebruiken hiervoor een app die u kunt installeren op uw smartphone, tablet of smarttv. Klik op uw aanbieder om te kijken hoe dit werkt.

In het afgelopen seizoen hebben wij met TV kijken op de camping proef gedraaid. Hieruit kwam naar voren dat veel mensen de inlogcodes van hun TV app niet wisten. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u de app thuis al installeren en instellen. Daarna kunt u controleren of het bij u thuis werkt. Scheelt en heleboel stress en vrije tijd op de camping en kunt u na aanschaf van het abonnement gelijk TV kijken.

Nog een paar weken dan start het campingseizoen weer. De paasdagen vallen dit jaar voor kampeerders gunstig, namelijk op 17 en 18 april. Tja het weer heb je niet in de hand maar het kan in april best al mooi weer zijn. Heeft u al zin om op vakantie te gaan maak dan een boeking via ons boekingsformulier.  

Bij ons bent  u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Vanaf april hier weer de verrassingen uit de omgeving.

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2022.

Van 1 tot 30 april 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 285,= aan het water 

slechts € 249,= in het midden  

1 week voor:

slechts € 89,= aan het water

slechts € 69,= in het midden

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.