---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2021                                        Nummer 157

Winterwonderland  

Heeft u ook zo genoten van het winterweer van de afgelopen maand? Lekker veel sneeuw, waardoor het gehele landschap bedekt werd door een mooie witte deken. Ook al ben ik niet zo’n liefhebber van de winter, toch vind ik zo’n winterlandschap dat verlicht wordt door schitterende zonnestralen wel erg mooi.

 

Koude nachten tot wel – 170 C aan toe en overdag temperaturen van rond de -50 C met een lekker zonnetje. Februari 2021 gaat de geschiedenis in als een echte wintermaand. Wie had dat nog verwacht na alle verhalen over klimaatverandering - en de maanden december en januari die toch erg zacht waren.Ook de aanwezige gasten op camping de Kikkerije hebben er volop van genoten. Ook wij als beheersers konden de lol van een hoop sneeuw wel inzien. 

De eerste twee dagen waren wij volledig ingesneeuwd en dat is toch wel lastig wanneer je met de auto op pad moet. Nu hadden wij met een paar sneeuwscheppen de camping wel sneeuwvrij kunnen maken, maar ik vond dat wel erg veel werk.

De buurman maar eens gebeld en gevraagd of hij de camping en ons parkeerterrein sneeuwvrij wilde maken. 

Tien minuten later was hij er al, met een grote machine,  en ging druk in de weer met alle sneeuw die op de camping lag. Hij en zijn dochter (2?) genoten van het ruimen van de sneeuw. Ook ik was erg blij dat we weer met de auto de camping konden verlaten om boodschappen te kunnen doen. In het volgende filmpje kunt u het sneeuwruimen zelf bekijken.

Het is zeker al 10 jaar geleden dat wij voor het laatst sneeuw hebben moeten ruimen op de camping. Nu hoorde ik op het nieuws de vergelijking met de winter van 1979. 

Ik moet zeggen dat ik die vergelijking niet zo zie. Ik kan mij de winter van 1979 nog erg goed herinneren. Ik zat toen in de 6de klas van de lagere school en moest elke dag op mijn fietsje naar school.

Soms verdween ik met fiets en al in een sneeuwberg en moest mijzelf dan weer uitgraven. Snijdende oostenwind gecombineerd met sneeuwdrift. Bizar !! Bekijk dit filmpje maar eens.

Zo erg was het afgelopen maand gelukkig niet. Deze maand leverde voornamelijk pret, ontspanning en heel veel mooie foto’s  op.

De gasten die in de zwaan (chalet) verblijven hadden zo hun eigen winterse bezigheden. Zij zijn aan het bouwen geslagen – met sneeuw. 

Dat is op camping de Kikkerije nog niet eerder voorgekomen. De hele familie (papa, mama en de twee kinderen) zijn een aantal dagen druk aan het bouwen geweest. Een iglo was het eindresultaat.

Een welkome afwisseling van dagenlang thuis zitten en online je werk doen of je schoolopleiding volgen. Lekker buiten aan de slag met een uniek bouwwerk. 

Elke dag werd de iglo een stukje hoger om uiteindelijk een compleet huisje te zijn. Als we altijd zulke winters hadden, dan konden wij wel iglo’s gaan verhuren!

En wat doe je als zo’n iglo klaar is. Dan ga je net als de Inuit (nette naam voor Eskimo’s) erin overnachten. Brrrrr,  ik moet er niet aan denken, maar deze familie trotseerde de kou en overnachtte in de iglo. 

De kinderen hebben heerlijk geslapen, maar papa wat minder. Hij heeft echter wel erg genoten van het avontuur.

De tekst van dit liedje is erg van toepassing op mij. Boris had het goed voor elkaar. Lekker in zijn mandje vlak voor de kachel. Zo af en toe er even uit om wat te eten en te drinken en dan maar weer snel in zijn mandje. Wat is het toch een slimme poes he.

 

Gelukkig konden wij het op de camping in de gebouwen lekker warm houden en waren er geen problemen met de watervoorziening. Ach, en dat je dan een bevroren fles cola van buiten haalt is niet zo erg. Met een uurtje of wat is die wel weer vloeibaar.

De laatste dagen van de winterperiode kon er ook worden geschaatst. Dat er op het water naast de camping veilig geschaatst kon worden is echt heel  lang geleden. Ja, lieve kijkbuiskinderen, deze man is oud aan het worden. Hij mijmert zo van; “Weet u nog wel …. vroeger toen konden wij …..”

Zo snel de winter kwam verdween hij ook weer. Het ene weekend in de nacht – 17 0C en het weekend erna + 17  0C. Binnen 7 dagen van winter naar lente. 

Ik kan mij herinneren dat het normaal iets langer duurt. En wat doe je als het weer ineens lenteachtig is? Ja natuurlijk, dan ga je naar de camping. Het begint weer te kriebelen dat campinggevoel.

Nog even wachten en dan hopen wij weer open te kunnen. De SVR geeft op de website aan dat dezelfde regels als vorig jaar zomer nog voor de campings gelden. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de regering de komende weken de regels nog gaat aanpassen. Dat weten wij op dit moment nog niet. Op de website zullen wij binnenkort de corona regels die op dat moment gelden weer vermelden.

Over de SVR gesproken… heeft u de online vakantiebeurs van de SVR al bezocht?  De SVR wil graag dat de kampeerders en campinghouders bij elkaar komen.

Elke week geeft de SVR u de kans om 45 andere campings te ontdekken. In de laatste week, vanaf  6 maart, worden alle deelnemende campings gepresenteerd. U heeft dus nog de kans om de online vakantiebeurs te bezoeken.

Normaal gesproken worden alle boekingen voor het nieuwe seizoen in februari bevestigd. Aangezien het nu nog steeds erg onduidelijk is wat straks in het seizoen wel en niet kan, hebben wij de bevestigingen nog niet verstuurd. 

Mogelijk dat wij er nu toch mee gaan beginnen, anders wordt het zo’n gehaast. Mocht er tot 1 maart niets veranderen, dan zullen alle boekingen in deze maand worden bevestigd. Wij gaan er toch een beetje van uit dat de campings dit jaar wel open mogen. Uiteraard wel virusveilig en met een aantal extra veiligheidsregels.

De eigenaren van Vila Kalkoven zijn momenteel druk aan de weg aan het timmeren met coronaproof activiteiten. 

Eén van deze activiteiten was de Wild West rit. De deelnemers stapten met hun eigen familie in de auto en maakten een avontuurrit door het Wilde Westen van Drenthe (Meppel en de Wolden). 

Als Cowboys gingen zij puzzels ontcijferen. De maaltijden konden geheel Coronaproof bij Villa Kalkoven worden opgehaald. Het was een avontuurlijk uitje voor het gehele gezin en dat bleek wel uit de reacties en alle drukte die wij bij de buren zagen.

Zoals u misschien wel weet, werken wij ook samen met Vila Kalkoven. U kunt bij ons een arrangement boeken voor overnachting in uw (zelfvoorzienende) camper of caravan, met daaraan een lunch en/of diner van de Villa gekoppeld. 

Samen kunnen wij u als gast meer bieden. In het komend seizoen komt er weer een samenwerkingsvorm bij. Ook met buren, te weten die van de boerderij aan de overkant. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

 

Het aftellen tot het nieuwe seizoen is begonnen. Ik dacht voorheen altijd dat het aftellen alleen bij de beheerder een issue was. 

Ondertussen ben ik erachter gekomen dat ook de vaste gasten aan het aftellen zijn. De komende weken zullen wij de camping weer stap voor stap naar de zomerstand gaan brengen zodat wij u eind maart weer kunnen ontvangen.

Met vriendelijke groeten

Caroline & Jan Koop

de Wolde

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2021.

Van 1 tot 30 april 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.