---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2019                                      Nummer 137

Weetjes

In de jaren 80 was er in Friesland een beweging die graag alle plaatsnaamborden in Friesland in het Fries wilden hebben. Op een dag waren ineens alle ANWB verwijsborden in het Fries. 

Gelukkig wist ik hoe ik in Leeuwarden moest komen, maar voor de meeste niet Friezen werd het wel lastig. Ljouwert voor Leeuwarden en Hylpen voor Hindelopen bleek uiteindelijk wel een beetje te moeilijk en leverde best gevaarlijke verkeersituaties op J.

Nu, vele jaren later, komt er in Drenthe ook een groep in actie die de plaatsnamen in Drenthe in het Fries ….oh nee, in het Drents willen hebben. Op 21 februari kwam Drents op Stee in actie en maakte van Meppel -  Möppelt.

Nu is deze verandering gelukkig niet zo heel groot, dus denk ik dat u er wel uit komt J. Het doel van de actiegroep is, het provinciaal bestuur meer aandacht te laten hebben voor de Drentse taal. Het liefst ziet men dat alle plaatsnaamborden tweetalig worden, net zoals in Friesland en Limburg.

Ik vind het persoonlijk wel een grappig plan, maar heb de eerste uitvoering in Friesland ook meegemaakt. Wat heeft dat een hoop ergernis bij niet Friezen opgeleverd. 

Nee, dan kunnen de gasten beter eerst hun Drents ophalen. Als ik op de camping ben, kunt u het eens proberen. Ik kan nog steeds redelijk Drens proaten al doe ik het niet vaak meer. Pssss, niet doen als Caroline er is hoor….. die is u na 1 woord Drents u gelijk kwijt J

Een leuk weetje is, dat Meppel weer een bioscoop heeft. Meppel heeft een beetje een moeizame relatie met bioscopen. Tot eind jaren ‘70 had Meppel een bioscoop en daarna heel lang niet. Na veel wikken en wegen kwam er een bioscoop in de Sweanenborgh met 2 zalen. Heel leuk en heel succesvol totdat de exploitant en de verhuurder onenigheid kregen. U snapt het al; einde bioscoop.

Gelukkig was er een exploitant die vond dat Meppel echt een bioscoop moest hebben. En nu is er weer een hele mooie bioscoop met meerdere zalen. Ik ben samen met Caroline erheen geweest. Fantastisch! 

Je kunt, als je dat wilt, half liggend de film bekijken. Heel veel beenruimte, en ja dat zeg ik, die normaal opgevouwen tussen de stoeltjes zit (kan Caroline me niet meer vinden).

En doordat er meerdere zalen zijn, heeft u ook de keuze uit meer verschillende films (drie tot vijf per avond bijvoorbeeld). Voor mij was het best een tijd geleden dat ik naar de bios was geweest, maar dit smaakt wel naar meer films in de bioscoop kijken.

Wist u dat er in het Autotron Rosmalen helemaal geen auto’s meer staan? “Hoe kom je daar nu weer op?”’,  zult u denken, wel daar was onze eerste beurs van dit jaar. Het zuiden en het oosten waren dit jaar aan de beurt om heen te gaan; dus dagje Rosmalen.

Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al schreef, hebben we een geheel vernieuwde beursstand. De afgelopen jaren hadden we al regelmatig dingen veranderd, maar we vonden het dit jaar nodig om de hele stand te veranderen.

 

Wij staan nu zo’n 16 jaar op de SVR beurzen en in het begin gingen we met een volgeladen auto en een aanhanger naar de beurs toe.  

We waren ruim een uur aan het opbouwen en dan kon het feest beginnen. Met onze nieuwe stand zijn we, als we niet te lang met onze buren kletsen, in 15 minuten klaar. Geweldig toch?

Dit jaar hebben wij nog 1 beurs en die is:

Zaterdag 2 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

IJsselhallen in Zwolle

Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle  

Het leek Caroline en mij wel een leuk idee om eens in de IJsselhallen te staan met onze stand. Lekker dicht bij huis, hoeven we voor de verandering ook niet zover te reizen. We hebben trouwens al vernomen dat er een aantal vaste gasten van ons op bezoek komen. Altijd gezellig.

Tijdens de SVR beurzen kunt u de kinderen achterlaten bij dit animatieteam. Voor volwassenen is zo’n beurs over het algemeen al zwaar vermoeiend laat staan voor kinderen. 

Bij het animatieteam kunnen de kinderen worden geschminkt in de vorm van bijvoorbeeld een wild dier. J Na afloop van de beurs zijn zij helemaal fris en fruitig en u helemaal ……. J

Afgelopen maand zijn ook alle boekingen, die vorig seizoen zijn gemaakt, verwerkt.  De bevestigingen zijn half februari de deur uitgegaan. Het waren er dit jaar behoorlijk veel en daar zijn we erg blij mee. 

Maar heeft u geboekt en nog geen bevestiging ontvangen, dan is het tijd om ons even te bellen of te mailen. Het zou dan namelijk zo kunnen zijn dat er iets mis is gegaan. En we willen natuurlijk niemand de leuke vakantie op camping de Kikkerije onthouden.

Om u van de best mogelijke informatie te voorzien wanneer u bij ons op de camping komt, schrijft Caroline elke maand “verrassingen uit de omgeving”. Bijna de gehele winter zijn wij op de zondagmiddagen voor u op pad geweest om de mooie verrassingen zelf te ontdekken. We zijn zoveel op pad geweest dat ik er blaren van aan mijn voeten heb gekregen J.

Als we het weer van de afgelopen dagen bekijken dan lijkt het wel voorjaar. Weet u nog vorig jaar, toen we eind februari zo’n koudegolf over Nederland heen kregen? Dan vind ik dit weer toch veel beter.

Resultaat van al dat mooie weer is, dat de vaste gasten van onze camping zo af en toe aan komen waaien om te kijken of ze de caravan al kunnen plaatsen. Nog heel even wachten, met vier weken gaat het seizoen voor passanten weer van start.

Soms krijgen we ook wel eens een cadeautje van onze (vaste) gasten. Zie hier onze laatste aanwinst, een hele grote kikker. Een pracht exemplaar waar we een mooi plekje voor gaan zoeken. Sommige van de andere vaste gasten willen deze kikker wel bij hun caravan hebben staan.

Nog even wachten en dan gaat seizoen 2019 van start.

Heeft u al vakantieplannen, maak dan een reservering. Alle christelijke feestdagen zijn dit jaar vrij laat in het seizoen. De kans op mooi weer is dan wel groter, maar de kans op een plaatsje een stuk kleiner. Gauw boeken dus maar J.

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

 

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met   een prachtige expositie in restaurant de 3 Kalkovens!!!

Voor al onze gasten is dit dus een must see. De begenadigde kunstenares Dolgor Seine-Dugarova heeft van 01-03-2019 tot 01-05-2019 haar prachtige werk bij de buren hangen.

De uiterst sympathieke Russische schilderes heeft een collectie met een grote diversiteit hangen. Ook een aantal van haar vroegere werken, waarin heel veel van haarzelf en een zwarte periode uit haar leven zit. Ze woont sinds 2003 in Nederland.

De meeste mensen zullen zich aangetrokken voelen tot de landschappen, maar de werken die recht uit haar ziel komen zijn heel bijzonder. Voor mij is dit heel herkenbaar en spreekt mij persoonlijk het meest aan. Het verhalende en de zelfspot. De kracht die ervan uitgaat is heel intens en prachtig.

Dolgor werkt met verschillende materialen, waaronder dit airbrush stilleven, waarbij de spot met het strak geregisseerde werk wordt gedreven door de vlieg en de schildpad.

Haar latere werk vindt steeds meer houvast in het impressionisme, waarin olieverf de hoofdrol heeft. Landschappen zijn het voornaamste onderwerp op deze expositie.

Er is in dit werk duidelijk te zien dat Dolgor een ontwikkeling heeft doorgemaakt, die goed laat zien wat zij in huis heeft als kunstenares. Steeds heftiger wordt het paletmes gehanteerd, wat een mooie rauwheid aan het werk geeft.

Dat rauwe opzet en het gebruik van het paletmes zijn ook goed terug te vinden in dit stadsbeeld, waarbij de natte straat zich van water onderscheidt door het zebrapad. Een fraai stukje perspectief en heel minimalistisch in kleurgebruik.

Helaas heb ik voor de nieuwsbrief veel schilderijen moeten bijsnijden, waardoor in dit winterlandschap veel moois verloren is gegaan, maar ik wilde toch even het desolate gevoel hier neerzetten. Toch is geen van de landschappen saai door de subtiele toevoeging van kleur (purper, rood, lavendel) die het landschap breken en ophalen.

Een dergelijke manier van werken is ook terug te vinden in de schilderijen van Corot. Deze Franse impressionist had dit zelfs als kenmerk. Als u rondloopt op de expositie, zoek dan eens de lelies op. Deze lelies stralen een enorme rust uit en ik neig ernaar het werk te dopen als “De Aanvaarding”

Toch hoop ik dat er zo af en toe nog eens van deze surrealistische zieltjes worden gemaakt, want ik vind dat helemaal geweldig.

Ik wens u heel veel plezier op de expositie en wilt u meer weten van deze kunstenares, kijk dan even op haar website:  www.dolgor.nl 

Veel plezier! 

Groeten van Caroline en Jan Koop de Wolde

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie April 2019.

Van 1 tot 30 april 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie April 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.