---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief kerst 2021                                     Nummer 164

Kerst 2021

Nog een paar dagen en dan is het kerst 2021. Heeft u de kerst inkopen al gedaan en weet u hoe u de kerstdagen door gaat brengen? Gezellig met familie en vrienden of wordt het een kerst met alleen het gezin. 

Misschien heeft u de plannen voor de kerst wel moeten omgooien vanwege de nieuwe overheidsmaatregelen die afgelopen zaterdagavond bekend werden gemaakt.

Ik weet dat wij, ondanks alle maatregelen, moeten kijken naar wat wel mogelijk is tijdens de kerst, maar dat vind ik erg moeilijk. Voor mij staan de kerstdagen toch voor een aantal tradities waar ik los van moet komen. Ik moet letterlijk en figuurlijk het licht weer gaan zien.

Het licht bijvoorbeeld, dat wij tijdens de kerstdagen in en rondom ons huis volop aanbrengen. Lampjes in de kerstboom, kaarsjes op tafel en, in ons geval, heel veel lampjes in ons oergezellige kerstdorp. Ook op de camping hebben wij de kerstbomen weer geplaatst en voorzien van lampjes.

Een paar jaar geleden zijn wij vlak voor de kerstdagen naar de kerstmarkten in Duitsland geweest. De markten werden alleen al door alle lampjes en kerstversieringen een weekend om nooit te vergeten. Als ik dit jaar de kerstmarkten op tv zie dan herinner ik mij al snel dit weekend.

Al schrijvend komt ook de herinnering aan mijn jonge jaren terug. Er stond een kerstboom met wat lampjes, slingers en ballen in de kamer. Na een paar dagen hing er dan een heerlijke geur van dennennaalden in huis. 

Samen met mijn moeder kookte ik een diner, waarbij de groetensoep en runderstooflapjes standaard op het menu stonden. Heerlijk die geuren van soep gecombineerd met vlees en dennennaalden; dan was het kerst!

De kerstdagen waren toen, in vergelijking met nu, best eenvoudig en simpel, maar o zo fijn. Door de jaren heen is het vieren van de kerstdagen voor en door mij veranderd. De diners zijn veel uitgebreider geworden en ook de versieringen die door mij voor de kerst worden aangebracht zijn talrijker. Neem als voorbeeld ons kerstdorp.

 

Ja de invulling van de  kerstdagen zijn in de afgelopen 45 jaar flink veranderd maar wij vieren nog steeds hetzelfde feest. En dat wordt mijn houvast voor de komende kerstdagen en dan heb ik geen last van alle overheidsmaatregelen.

Zo rond de kerstdagen hoor je op radio en tv de terugblik op het afgelopen jaar. Een jaar met veel verschillende kanten. Het virus wat nog steeds een groot deel van ons leven bepaald maar ook de flexibele instelling van ondernemers om creatief om te gaan met alle opgelegde beperkingen.

Wie had een paar jaar geleden gedacht dat wij op afspraak een kledingwinkel zouden moeten bezoeken of een restaurant dat bij jou thuis een compleet menu komt serveren. Wat dit jaar ons zeker heeft laten zien is, dat een grote groep ondernemers erg flexibel geworden is en daardoor met hele creatieve oplossingen op de proppen komt. 

 

Op de camping hebben wij dit jaar ook geprobeerd om met alle opgelegde maatregelen er voor de gasten een leuke en gezellige vakantieperiode van te maken. Dat dit campingseizoen heel anders was dan een paar jaar geleden zal ik zeker niet ontkennen. Het missen van festiviteiten in de stad en op de camping betekende dat onze campinggasten zich op een andere manier moesten vermaken.

Moeten wij gaan wennen aan het nieuwe normaal of gaan wij in 2022 weer terug naar ons oude normaal? Persoonlijk hoop ik dat wij telkens weer iets meer kunnen doen en dat wij stapje voor stapje weer terug gaan naar “normaal”. En dat is dan ook gelijk mijn wens voor 2022 “Terug naar normaal”.

Ook dit jaar heeft Caroline weer een prachtige kerstkaart gemaakt met een kerstgedicht dat past in de roerige tijd waarin wij ons bevinden.

Gevangen?

 

Gelaten

Met de handen in de schoot

Murw

Het hoofd diep gebogen

Een traan baant zich een weg naar de aarde

Zout/der aarde/verdampt

Waarom? Is de zinloze wederkerigheid. Waarom niet?

“Omdat het kan”, zegt de man, die jij als leider ziet.

Angst

Een sluier over de vreugde

Blind

Een mist over het zicht

Nacht in het zwart laat de vrijheid vallen

De val/van de nacht/wacht

Waarom? Is een zinloze constatering. Waarom het zo gaat?

Omdat je het toelaat en erbij staat

Opstaan

Het hoofd geheven

Kansen

Zoek ze in jezelf

Daar is het verborgen, een opkomend licht

Harte/wensen van liefde/verbinden

Waarom? Is een zinvolle vraag. Hierom! wil ik je geven

Omdat leven met je hart ziekte verslaat en in vrijheid laat leven

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gezond en hopelijk “normaal” 2022.

Op maandag 3 januari 2022 kunt u onze reguliere nieuwsbrief weer in uw mailbox verwachten. 

Jan Koop de Wolde

Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.