---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief kerst 2019                                      Nummer 144

Kerst 2019

Deze keer geen reguliere nieuwsbrief maar de kerstnieuwsbrief 2019. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover; KERST!!! Twee feestdagen waarbij het ons aan niets mag ontbreken en die we graag met de familie doorbrengen.

De reclames voor de kerst zijn al vanaf eind november op tv. Steden en dorpen organiseren allerlei kerstbijeenkomsten of kerstmarkten om de kerstsfeer compleet te maken. 

Winkels worden uitgedost met de lekkerste kerstartikelen en bijzondere kerstgerechten. Dit allemaal om de bezoeker te verleiden om leuke en bijzondere kerstartikelen te kopen.

Dit jaar leek het ons wel leuk om een lang weekend naar kerstmarkten in Duitsland te gaan. Een volledig verzorgde reis met Peter Langhout Reizen. Wat we toen nog niet wisten, maar nu inmiddels wel, is dat ons kerstreisje het laatste weekend van het bestaan van Peter Langhout zou zijn.

Afgelopen week ging het bedrijf failliet. Natuurlijk erg triest voor alle medewerkers en zeker zo vlak voor de kerst. “Sterkte”

Ons kerstreisje begon in Speyer waar we 2 uurtjes warm werden gemaakt voor de kerstmarkt. Bij aankomst begon het te schemeren, dus de markt hebben wij alleen bij nacht gezien en dat was heel bijzonder.  

De tweede dag hebben wij een bezoek gebracht aan de kerstmarkt van Heidelberg en de laatste dag  naar de kerstmarkt in Rüdesheim.

Op de eerste dag zat het weer niet zo mee. Veel regen en daardoor waterkoud. Het aantal bezoekers op de kerstmarkt in Speyer was ook niet zo groot, ik vermoed door het weer. 

Maar om een eerste indruk te krijgen van een kerstmarkt was het prima. Het stadje zelf zou ook zeer de moeite waard moeten zijn, maar in het donker zie je niet zoveel hè!

Op de kerstmarkt in Heidelberg zijn we een hele dag geweest. Het weer werd in de loop van de dag beter en het aantal bezoekers was enorm. Veel kraampjes met verschillende soorten braadworsten en milde glühwein die in hele mooie (statiegeld) kopjes werd geserveerd. 

 

Dus geen plastic bekers op de grond maar mensen die braaf met een kopje rondliepen en het weer terug brachten. Heel goed voor het milieu en geen troep op straat.

Verspreid door de stad stonden prachtige kraampjes met kerstspullen: huisjes, ballen, kleedjes ….. echt te veel om op te noemen. Naast de markt waren ook alle winkels in kerstsfeer gedompeld. 

Er zijn winkels die het gehele jaar door kerstspullen verkopen. Erg leuk om eens doorheen te lopen. Je waant je in een compleet andere wereld.

Voor de kinderen was er een schaatsbaan aangelegd en op bepaalde plaatsen stonden koren kerstliederen te zingen. Het kerstgevoel kwam bij mij best wel naar boven. 

In combinatie met een goed gezelschap, zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. En neem voor Heidelberg ruim de tijd, want de stad is onvoorstelbaar mooi en heeft een indrukwekkend kasteel op de berg.

Op de laatste dag zijn we nog even op de kerstmarkt in Rüdesheim geweest. Dit is wel een nadeel van een busreis; dat je niet zelf kunt bepalen hoelang je in een bepaalde plaatst bent. 

We waren in Rüdesheim al rond half elf in de ochtend aanwezig. Toen was er nog niet zoveel te doen, sommige kramen zelfs nog dicht, en rond 13:00 uur vertrokken we helaas weer. 

Plezant zo’n kerstmarkt, zeker als de kerststal niet vergeten wordt. Dat is toch het onderwerp dat tijdens de kerst centraal staat. Mooi als bij de kerststal echte dieren worden gebruikt. Het kan natuurlijk nog véél echter….. maar dat zou ik een baby niet aan willen doen J.

Mooie plaats direct aan de Rijn, met heel veel bijzondere kraampjes die je niet zo snel op een kerstmarkt zou verwachten. Zeker een kerstmarkt waar ik nog wel een keertje naar terug wil gaan, maar dan op een beter tijdstip aankomen, zodat je zelf de tijd kunt indelen. Dus toch maar met de auto…? En al die Gluhwein dan???

Dat is voor een volgende kerst….. 

Ook dit jaar heeft Caroline weer een mooi kerstgedicht en een bijzondere kerstkaart gemaakt. Kijk maar eens of uw caravan ook op de kerstkaart staat afgebeeld. 

Wij wensen u prettige kerstdagen en een goede start van 2020.

Op donderdag 2 januari 2020 kunt u onze reguliere nieuwsbrief weer in uw mailbox verwachten.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

 

 

Kerstkaart & kerstgedicht

 

Soms heb je een beetje magie nodig

 

Soms sneeuwt het hagelwit

Magisch landschap ontwaakt

Vlokken verwachting dwarrelen heen

Bedekken koude grond

Omhullen kale takken

Een nieuwe wereld komt

 

Soms sneeuwt het, en nog meer

Vorstelijke lagen dragen

Nieuwe vlokken vol verwachting

Water verstilt en rilt

Vriest dicht naar wit, hagelwit

Een magische wereld is hier

 

Soms sneeuwt het, diep vanbinnen

Koude vlokken verdriet vallen

Hartekreten ijzig alleen

Tot magisch licht, door tijd omhult

Doorbreekt en laat ontwaken

Een nieuwe wereld is hier

 

 

 

 

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief kerst 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.