---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief  Kerst  2018                                      Nummer 134

Kerst 2018.

December is voor veel mensen een hele drukke en gezellige maand waarin het huis, en meestal ook de tuin, in kerstsfeer wordt gebracht. Luister kerstmuziek van 2 uur. Gewoon laten spelen als je op de computer bezig bent. Heerlijk vermaak.

Naast al die gezelligheid ook vaak stress….. hoe krijgen we alles gepland en waar moeten we op welke kerstdag zijn. De decembermaand vliegt om en als je niet uitkijkt is het januari voordat je van de kerst kunt gaan genieten.

In de laatste weken van het jaar is het gebruikelijk om eens terug te blikken. Het was een fantastisch jaar als we kijken naar de camping. 

Heel veel bezoekers en overnachtingen en het eerste jaar dat we het hele jaar open zijn. Een zware smet op dit jaar was toch wel de ziekte van Caroline. Gelukkig gaat het nu een stuk beter, maar we moeten nog 4,5 jaar.

In de kerstgroet zal Caroline op haar eigen wijze het jaar doornemen. Sinds vorig jaar sturen we geen kerstkaarten meer via TPG post maar voorzien we (bijna) iedereen van onze kerstgroeten via de nieuwsbrief of sociale media. Hieronder onze kerstgroet en het gedicht van Caroline.

Klik hier voor de grote kerstkaart

Klik hier voor het kerstgedicht

Heeft u het huis al in kerststemming? Vast wel! Als je zo eens rondkijkt zijn er best veel mogelijkheden. Vroeger zette je een kerstboom in de kamer en deed er een paar lampjes (of kaarsen en dan had je een vroeg Paasvuur) en ballen in en daarna was je klaar. En nee, ik ben nog niet zo oud, dat ik mij nog herinner dat er echt brandende kaarsjes werden gebruikt.

Tegenwoordig staan de tuincentra vol met alle mogelijke soorten kerstversiering in bijna elke stijl. Je ziet door de kerstbomen het tuincentrum niet meer. 

De ene stijl spreekt je meer aan dan de andere, maar gelukkig valt over smaak niet te twisten. Van klassiek tot modern en van druk (vol) tot rustig De crea bea’s onder ons kunnen weer helemaal los.

Wat wij helemaal geweldig vinden is het bouwen van ons eigen kerstdorp. Kleine verlichte huisjes, boompjes en leuke wintertafereeltjes sieren ons huis in Amersfoort. Ons dorp wordt elk jaar groter en groter. Misschien moeten we er maar een B&B om heen bouwen.

Dit jaar hebben wij voor het eerst in onze geschiedenis gasten op de camping die er ook met kerst overnachten. Om ook de camping in kerstsfeer te brengen, hebben we 3 kerstbomen geplant. Uiteraard hebben wij de bomen ook voorzien van lichtjes en ballen.

Zo hebben onze campinggasten toch nog dat gezellige kerstgevoel. Nu hopen dat de kerstbomen aanslaan, dan hebben we er de komende jaren ook plezier van. 

 

 

Afwachten maar en op naar volgend jaar. Hopen dat de bomen het gezellig genoeg op de camping vinden en graag willen overleven.

In de decembermaand zijn er ook veel kerstactiviteiten, zoals bijvoorbeeld kerstmarkten. Wij zijn naar een paar kerstactiviteiten geweest. Als eerste de Zandtovenaar die in Meppel zijn kunsten vertoonde.

Wat was het koud op het kerkplein. De Zandtovenaar maakte prachtige afbeeldingen van het kerstverhaal. Een aantal solisten en een koor zongen het kerstverhaal aan elkaar. Het is zeker een aanrader om dit programma tijdens de kerstdagen, in een warme huiskamer, op Tv te bekijken.

Rond de kerstdagen wordt dit programma meerdere keren uitgezonden! In ieder geval zaterdag 22 december om 19:25 op NPO Zapp. Misschien zijn wij dan ook nog even in beeld (een verkleumde reus en een verkleumde kabouter!)

Tegenwoordig komen we het verhaal van Charles Dickens ook steeds vaker tegen. Het meest aansprekende kerstverhaal van hem vind ik nog steeds het verhaal van Scrooge in “a Christmas Caroll”. Wij hebben een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Leeuwarden die geheel in het teken stond van Charles Dickens.

Persoonlijk was ik nog nooit op een Dickens markt geweest en had dus geen idee wat mij stond te wachten. Voor de verandering waren we met de trein naar Leeuwarden gegaan. In de stationshal kwamen we het eerste Dickens koor al tegen die vrolijk aan het zingen was.

In de binnenstad van Leeuwarden was het erg druk en er waren veel marktkramen. Op elke hoek van de straat kwamen we wel een aantal Dickens figuren tegen. Al met al dus een leuke markt. Caroline was wel vaker op Dickens kerstmarkt geweest, o.a. in Deventer. 

Zij vind dat het thema Dickens in Deventer beter tot zijn recht komt. Conclusie: leuke middag in Leeuwarden gehad en ik heb mijn eerste ervaring opgedaan met Dickens.

Trouwens; bij Intratuin kun je tegenwoordig ook de huisjes van Charles Dickens kopen.

En nu op naar de kerstdagen en de jaarwisseling. Voor veel mensen de meest stressvolle periode van het jaar. Maar meestal komt het uiteindelijk allemaal wel weer goed. Wij wensen u en uw familie Prettige Kerstdagen en een goed en gezond 2019.  

Als klap op de vuurpijl drie leuke kerstfilmpjes:

Boswachter

Micky Mouse

Coca Cola

Onze reguliere nieuwsbrief kunt u op woensdag 2 januari 2019 in uw mailbox verwachten.  

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie
Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Vanaf de volgende nieuwsbrief kunt u weer genieten van verrassingen uit de omgeving.

 

Aanbiedingen
Informatie

Advertentie

(Advertentie)

   
Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.