---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni  2023                                     Nummer 180

Lekker druk

Wij hebben een maand achter de rug met veel feestdagen. Eerst Bevrijdingsdag, toen Hemelvaart en daarna nog Pinksteren. Wel veel feestdagen in één maand vindt u ook niet. 

Je zou bijna niet meer aan werken toekomen. Nou werken heb ik de afgelopen maand voldoende gedaan. Zoals u waarschijnlijk weet heb ik naast de camping ook een trainingscentrum in Meppel en ook daar was het lekker druk.

De gemeente Meppel is lekker druk bezig geweest met het herinrichten van het Prinsenplein. Tot voor kort reden de auto’s en fietsen daar gewoon tussen de voetgangers door. 

Lekker druk dus met allerlei verkeer. Gelukkig zijn hierdoor, zover als wij weten, nooit ernstige ongelukken gebeurd, maar dit was wel een doorn in het oog van de gemeente.

De afgelopen maanden zijn daardoor veel arbeiders lekker druk geweest met het herinrichten van het Prinsenplein. Helaas zijn eerst alle bomen omgezaagd, is de bestrating eruit gehaald en de riolering vernieuwd. Toen kon begonnen worden met het opnieuw inrichten van het Prinsenplein.

Ik vind het er nog een beetje kaal uitzien zonder bomen. Zoals u misschien weet zijn Caroline en ik grote liefhebbers van bomen en eigenlijk alles wat groeit en bloeit. 

Midden op het Prinsenplein liggen nu twee sloepen die voorzien zijn van bankjes om op te zitten. Ik hoop dat tijdens het grachtenfestival (9 tot en met 11 juni) en de donderdag Meppeldagen (27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus) het hierop lekker druk zal worden. 

In de vorige nieuwsbrieven heb ik steeds aangegeven dat het programma van donderdag Meppeldag nog niet bekend was. Ik heb goed nieuws: de thema’s van de verschillende dagen zijn bekend!

27 Juli   Meppel met smaak

3 aug    Meppel moves

10 aug  Meppel uit de hoogte

17 aug  Mokum in Meppel

24 aug  Kleurrijk Meppel

Kom u de komende maanden met de auto naar Meppel hou dan de informatie van Rijkswaterstaat goed in de gaten. De A32 wordt de komende maanden een aantal weekenden afgesloten. De wegbeheerder gaat namelijk de tunnelbakken in de A32 onder handen nemen.

 

Als eerste wordt de A32 afgesloten vanaf het knooppunt Lankhorst (vlak voor Meppel) tot Meppel Noord. Dit vind plaats op:

2 tot en met 5 juni

16 tot en met 19 juni

De afsluiting van Meppel noord richting knooppunt Lankhorst vind plaats op:

15 tot 18 september

29 sept tot 2 oktober 

Ik ben benieuwd hoe de omleidingsroute eruit gaat zien? Waarschijnlijk worden de N wegen rond Meppel hiervoor gebruikt. Ik denk dan aan de N375, N371 en N851. Het kon dan wel eens lekker druk worden op deze omleidingsroutes.

Het onderhoud op de camping gaat ook gewoon door. De afgelopen maand maar eens de schoonmaakemmer bij de kop gepakt en de buitenkant van de chalets schoongemaakt. Ze waren een beetje groen geworden. Even je lekker druk maken en met een goede schoonmaakbeurt zijn ze nu gelukkig weer redelijk wit.

Op een aantal plaatsen op de camping laten wij het gras en het onkruid rustig groeien. Caroline wil hiermee zorgen dat de biodiversiteit op de camping wordt verbeterd. Vlinders, rupsen en ander kleine dieren maar ook (kleine) vogels krijgen hiermee nog meer een plek op de camping.

Hiermee krijgen wij dan weer een beter natuurlijk evenwicht op de camping en wordt het lekker druk met al die vogels en insecten. En wat is de natuur dit jaar mooi groen. Al de regen die in de afgelopen maanden gevallen is heeft wonderen gedaan. En nu maar hopen dat alles zo groen blijft.

In verrassingen uit de omgeving neemt Caroline jullie deze keer mee naar Ikea….. oh, nee naar het museum de Valse Kunst. Zij heeft weer een mooie reportage van ons bezoek gemaakt. Wij gaan meestal samen naar een museum om daar eerst zelf de sfeer te proeven en daarna is Caroline er lekker druk mee om er een leuk verhaal van te maken.

U denkt misschien; “waarom staat er ineens Ikea in deze nieuwsbrief?”. Nou, het leek Caroline wel gezellig om samen naar de Ikea in Zwolle te gaan. Persoonlijk ben ik sowieso al niet zo’n fan van winkelen bij Ikea omdat het daar niet lekker druk is.

Maar goed, ik zei ja (zucht). Het winkelconcept van Ikea -je moet alles zien wat in de winkel staat, dus sturen wij jullie via een vaste route langs alles wat je niet wilt zien -  is mij weer op de zenuwen gaan werken. Gelukkig waren wij met de benodigde spullen binnen 3 uur weer buiten. Zelfs op de parkeerplaats was het (niet lekker) druk.

Zou iemand van mijn trouwe nieuwsbrieflezers mij kunnen uitleggen wat de lol is van het winkelen bij Ikea op een feestdag zoals bijvoorbeeld tweede Kerstdag, Paasdag of Pinksterdag? Ik volg dan liever het goede voorbeeld van onze campingkat Boris en maak mij dan niet al te druk.

Heeft u al zin om in juni, juli of augustus op vakantie te gaan of gewoon een weekendje weg, maak dan een boeking via ons boekingsformulier, dat voorkomt teleurstellingen. Nogmaals: hou ook de informatie van Rijkswaterstaat over de A32 in de gaten.

Bij ons bent  u van harte welkom.

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met hele valse kunstjes.

Voor dit bezoek is het misschien handig om de auto te nemen, want de reis gaat naar Vledder. Het mooiste is om het bezoek te combineren met museum Miramar, die in de volgende nieuwsbrief aan bod komt.

Maar voor nu gaan we lekker vals doen in het museum voor de Valse Kunst. Dat lijkt raar, maar binnen de kunstwereld is dit echt een ding. Je denkt een onbetaalbaar werk van Matisse of Picasso te hebben gekocht voor en paar ton tot een paar miljoen en het blijkt een nepper te zijn!

Weg al je geld, want een vervalsing is heel wat nullen minder waard. Ga maar voor het raam zitten en naar buiten staren…. Of; begin een museum, want zo is dit museum ontstaan; door bedrog.

Eerlijk is eerlijk, ik zie echt niet zomaar dat dit een vervalsing is en dit is toch zo’n wereldberoemd schilderij dat iedereen kent. Hoe zie je het dan? Er zijn kunstkenners en verzamelaars van over de hele wereld, die allemaal weleens een vervalsing in handen hebben gehad of gekocht.

Dat zegt toch genoeg. Deze Picasso is ook waarschijnlijk niet echt, maar is hij dat wel, dan hangt hier voor een paar miljoen! De Carel Appel hieronder is snel voor echt te verkopen. De simpele lijnen en kleuren zijn erg makkelijk te vervalsen en de handtekening ook.

Van de grote meesters in de schilderkunst, kom je bij een ruimte waar gek schilderwerk hangt. Dit museum heeft niet alleen vervalsingen, maar ook schilderijen die je een valse indruk geven

 

 

Het is werk van (lokale) kunstenaars, de expositie is wisselend, maar deze vond ik heel bijzonder.Het is zeer realistisch geschilderd, vervreemdend werk. Hier hangen echt wel juweeltjes bij.

In de volgende ruimte is een hele verzameling glas te zien. In een vitrinekast staat een hele verzameling (parfum) flessen, de een nog mooier dan de ander. Glaskunst is eeuwenoud en over het algemeen heeft glas een magisch effect. Vooral als er veel licht op schijnt.

Dit flesje trok vooral mijn aandacht, omdat het van elke kant een andere kleur heeft en in het zonlicht opnieuw van kleur veranderd op elk vlak. Een waar meesterwerk! Vaak zijn dit soort flesjes uniek en behoorlijk waardevol.

Erg leuk is de kleine kamer, waar 2 Rietveld stoelen staan. Uiteraard zijn dit geen originelen. Ook hier is er sprake van vervalsing, maar ze zijn wel erg goed gelukt.

Van Rietveld gaan we gelijk door naar Rodin. De meester van de bronzen beelden creëerde in 1881 het bronzen beeld “Le Penseur” , De Denker, voor een nieuw te bouwen museum. Er zijn meerdere exemplaren van het beeld te vinden, dus waarom zou deze niet echt zijn………!

Wie is de persoon in dit schilderij? Een naakte vrouw?, Een bekende schilder? In het museum gaat u er zeker achter komen. Neem wel afstand. Voor heel veel kunst is dat sowieso een goed advies. Bekijk kunst eens van een afstand en laat het op u inwerken.

Waarschijnlijk komt u dan tot de conclusie dat er heel veel mooie kunst te koop is voor vrij weinig geld!

Bezoek dit museum in Vledder tijdens uw verblijf bij ons. Folders zijn te vinden in onze informatiekast!

Caroline

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.