---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni 2021                                        Nummer 160

Weer weer of geen weer

De lente is alweer bijna voorbij en de zomer staat ongeduldig voor de deur te trappelen. Lente 2021 kenmerkte zich door veel regen en zo af en toe ook veel harde wind. 

Wij vroegen ons vaak af of we niet in een ander jaargetijde (de herfst) terecht gekomen waren….. maar volgens de kalender was het toch echt lente. Jaargetijden zijn aan het veranderen en seizoenen dus ook. Ze verschuiven en dat is ook te zien aan de stand van de sterren.

Tijdens de Hemelvaart was de camping goed bezet, maar tijdens de Pinksteren hebben een aantal gasten toch verstek laten gaan. Niet iedereen vindt regen een zegen. 

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen een feestje, maar de elke dag een plensbui… dat is voor de meesten geen feest. En even de stad in om op een terras te zitten in de stromende regen ….. ach, binnenkort mogen we weer binnen zitten, maar willen wij dat dan nog wel?

Wat ik mij in een vorige nieuwsbrief al eens afvroeg, daar heb ik nu antwoord op gekregen: hoe staat het met het grondwaterpeil na die super droge zomers van de afgelopen jaren? Kennelijk heel goed, want zelf het KNMI geeft nu toe dat het grondwaterpeil weer op peil is en dat er mogelijk zelfs een overschot aan water is gevallen :-). Je kunt er geen peil meer op trekken …

Nederland komt stap voor stap uit de lockdown. De afgelopen maanden zijn er heel veel testevenementen geweest. Een van die testevenementen was de “proefvakantie naar Meppel”. Alleen ging die helaas niet door vanwege een lekke band. 117 vakantiegangers helemaal in zak en as. Ik begrijp dat wel. Een vakantie naar Meppel is ook een ervaring die u niet wil missen. Lees hier het artikel.

Vanaf 5 juni is de is de harde lockdown in Nederland voorbij. In de persconferentie van 28 mei werd dit bekend gemaakt. Dit is een hele opluchting voor iedereen, maar voor de culturele sector in het bijzonder. U mag weer (beperkt) naar een museum en andere culturele instellingen. En ik mag, als ik dat wil, weer eens naar het casino :-).

Helaas zijn de grote evenementen in Meppel zoals Donderdag Mepeldag   en het grachtenfestival  al afgelast. Jammer natuurlijk, maar de organisatoren van deze evenementen moesten in mei al een keuze maken of het wel of niet door kon gaan.

Wat gelukkig wel door gaat is de Drentse fietsvierdaagse  van 13 tot en met 16 juli. U kunt dan vanuit Meppel de fietstocht starten. Ook de andere startplaatsen zoals:

·         Assen

·         Dalen

·         Diever

·         Emmen

·         Norg

·         Westerbork

Welke corona maatregelen dan nog van kracht zijn, is nog niet bekend. Ik denk persoonlijk dat op de fiets een mondkapje dragen, dan niet echt noodzakelijk zal zijn :-)

Wij hopen natuurlijk allemaal dat de besmettingscijfers dalen, de gezette vaccinaties stijgen en dat wij volgens het plan van de overheid vanaf 30 juni weer in een volgende fase terecht komen. 

Als alles volgens planning gaat, krijg ik komende maand ook mijn eerste prik en de maand erna de tweede. Als dat achter de rug is, hoop ik dat ik dan eindelijk weer mensen mag gaan knuffelen ;-). 

 

En als ik dan even ga dromen over wat er allemaal weer op de camping mogelijk is….. Misschien zit er  wel weer een bingoavond of een quizavond in het verschiet. Ook bij de buren kunnen wij dan weer volop terecht, lekker op het terras zitten en naar de camping gluren, zonder nat te worden en anders binnen bij de kalkovens en smullen van heerlijke lunches of diners.

Op de Kikkerije werken wij onverstoorbaar door aan het steeds beter en mooier maken van de camping. De feesttent heeft het afgelopen jaar wel erg veel te lijden gehad met al die stormen. 

Deze wordt binnenkort deels vernieuwd. Hij krijgt dan wel een speels jasje, omdat onze blauwe tentdelen  niet meer te krijgen zijn, Indien wij weer een bingoavond mogen organiseren, kunt u lekker droog zitten ;-).

Ook qua onderhoud zijn de mannen druk aan de slag. Ze hebben een nieuwe vloer in de Koolmees (trekkershut) gelegd. Een enorme klus waar ze tijdens de regenachtige dagen druk mee in de weer zijn geweest. Het is super mooi geworden en de vloer ligt er strak ik. Binnenkort kan dit leuke huisje weer worden bewoond :-).

En nu maar hopen dat wij een mooie zomer gaan krijgen. Er zijn weerprofeten die zeggen dat als het voorjaar regenachtig en koud is de zomer extreem warm kan worden. 

Mmmm, ik persoonlijk geloof niet zo in de weerprofeten, aangezien het KNMI het weer op dit moment soms nog niet kan voorspellen. Daarnaast vind ik 25 0 C met een lekker zonnetje lekkerder dan die extreme temperaturen van de afgelopen zomers.

En dan heb je ook nog de voorspellende gave van de Enkhuizer Almanak. U vraagt u misschien af of deze nog bestaat … ja het bestaat nog en is zelfs bij Bol.com te bestellen. 

Oude wijsheid in een nieuw boekje. Voor wie het niet kent: het vertelt je per maand hoe het gaat lopen in het leven: qua weer, zon en maantijden, astronomische gegevens, folklore en jaarmarkten, etc.

De beste weersvoorspelling is een gevleugelde uitspraak over Sint Magriet (20 juli 2021): regent het op Sint Magriet dan regent het 6 weken veel, weinig of helemaal niet :-)

Ik moet toegeven dat deze voorspelling eigenlijk altijd uitkomt. Nog een voorspelling: weer of geen weer, het is weer goed op de camping. Lekker aan het water zitten, hoofd leegmaken en genieten.

Begint het vakantiegevoel al een beetje (veel) bij u op te borrelen; met alle aangekondigde corona versoepelingen is er weer veel meer mogelijk …. 

Ook op de camping  de Kikkerije, dus wilt u uw vakantie in Meppel te vieren, zonder lekke band, dan kunt u via onze website boeken. Wij hebben voor de zomermaanden nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

Geniet met volle teugen en graag tot ziens.

Met vriendelijke groet

Jan Koop & Caroline de Wolde  

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer krijgt u overzicht van alle verrassende uitstapjes die in onze nieuwsbrieven hebben gestaan. Let op: klikt u op een link, dan krijgt u de hele nieuwsbrief, dus even naar beneden scrollen voor de “verrassingen uit de omgeving”!

De Eese

Een schitterend natuurgebied bij Havelte. Een mooie autorit van ongeveer 28 kilometer vanaf de camping, naar het bosrijke, glooiende Eese op de Havelterberg. Nieuwsbrief camping de Kikkerije

Molen De Weert

De trots van Meppel, want een molen in de stad is al mooi, maar hij  is nog steeds in gebruik als molen voor het (h)eerlijkste meel. Nieuwsbrief camping de Kikkerije

 

De secretarie

Deze schitterende locatie hebben wij gebruikt als trouwlocatie, maar de secretarie is een prachtig stadsmuseum met steeds wisselende exposities. Nieuwsbrief camping de Kikkerije

Handkarrenmuseum

Handkarren: vroeger waren ze niet weg te denken. De melkboer, de schillenboer, de scharensliep: ze gebruikten allemaal een handkar of hondenkar om hun werk te kunnen doen. Zelfs zieken en lijken werden op een handkar vervoerd. Een verrassend museum dat ook een afdeling met wisselende exposities heeft. Nieuwsbrief camping de Kikkerije

De Havixhorst

Hotel, restaurant en beeldentuin in een. Een geweldige locatie voor een mooie zomerdag. In de bosrijke omgeving zijn prachtige wandelroutes om de rest van de dag mee op te vullen. Nieuwsbrief camping de Kikkerije

Spechten

Heel dichtbij, op de camping, kun je de mooiste natuur tegenkomen. Bij de voederplaats van chalet 5 is regelmatig een (deel van de) spechtenfamilie te zien. Deze grote bonte specht heeft om het jaar 1 of 2 jongen die komen mee-eten.  Nieuwsbrief camping de Kikkerije

Hunebedden

Drentser kan het bijna niet: de hunebedden. Bij Havelte zijn 2 prachtexemplaren te vinden in het schitterende bosgebied achter de Havelterberg. Heerlijk uitwaaien of juist de koelte van de bomen opzoeken en ook nog cultuur snuiven…. Top! Nieuwsbrief camping de Kikkerije

Veel plezier met het (opnieuw) bekijken van een aantal bezienswaardigheden die in de nieuwsbrief hebben gestaan en nog meer plezier met het bezichtigen.

Caroline de Wolde

 

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2021.

Van 1 tot 30 sept 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.