---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli  2023                                     Nummer 181

Mooiste tijd van het jaar.

Ik vind dit de mooiste tijd van het jaar. Het is lekker lang licht waardoor je ’s avonds nog een heleboel dingen kunt doen. Het is misschien heel gek maar als het ’s avonds snel donker is, zoals in de winter, doe ik veel minder ’activiteiten buiten.

Het is ook de periode van het jaar dat in Meppel de festivals worden gehouden. Afgelopen maand was de aftrap van het festivalseizoen met het grachtenfestival. Een leuk moment voor ons om ook eens een kijkje te nemen op dit festival.

In de Meppeler grachten lagen schepen uit lang vervolgen tijden en op een aantal plaatsen in de stad stonden shantykoren hun repertoire ten gehore te brengen. De middagtemperatuur was ook goed te noemen: met zo’n 30 graden op de teller kon je het niet koud noemen. Veel drinken en regelmatig de schaduw op zoeken.

In de binnenstad was het gezellig druk en zo te zien had iedereen het ook goed naar het zin. Ook ik heb genoten van alle klassieke schepen en van de optredens van de koren. Tijdens het grachtenfestival werd ook de jaarlijkse kermis gehouden. Ik kan mij haast niet herinneren wanneer ik/wij naar een kermis zijn geweest.

Kermissen worden eigenlijk altijd gekoppeld aan kinderamusement. Misschien ben ik dan niet volwassen genoeg, maar op de kermis kan ik nog altijd genieten. Al die draaidingen zoals draaimolens zijn niets voor mij, maar gokdingen vind ik altijd wel erg leuk.

Wij hebben in ieder geval een ontspannende dag gehad en ik hoop van harte dat dit type Meppeler festival blijft bestaan. Het heeft er een paar jaar geleden namelijk al om gespant of dit festival kon blijven bestaan.

Iets waarvan het bestaansrecht momenteel behoorlijk ter discussie staat is het drukkerijmuseum. In hartje centrum staat ons vertrouwde drukkerijmuseum. In Meppel waren vroeger heel veel drukkerijen gevestigd, zoals de NND (Noord Nederlandse Drukkerij), Krips Repro en Boom Pers.

Zo’n 40 jaar geleden hebben een aantal vrijwilligers dit mooie en leerzame museum opgezet. Nu is er in de gemeenteraad van Meppel een discussie ontstaan of de gemeente dit museum nog wel subsidie moet geven. Het gaat om een bedrag van; schrik niet:  € 35.000,= ………..

Dat heeft de gemeente toch niet………?. Ze moeten toch al miljoenen uitgeven aan de schouwburg of een leuk betonnen praampje bij de Action…….? Er is nog een sprankje hoop dat het museum een doorstart kan maken. De provincie Drenthe wil eventueel een bedrag vrijmaken. Voor meer informatie bekijk het RTV Drenthe nieuws via deze link:

Wij hopen dat het nog goed gaat komen en dat het drukkerijmuseum binnenkort weer open is voor publiek. Het zou toch erg jammer zijn dat zo’n leuk museum er binnenkort niet meer is.

Geniet u momenteel ook zo van het zonnige en warme weer? Tja, sommige dagen is het iets te warm voor mij maar de meeste dagen vind ik het wel erg lekker. Voor de natuur is het wat minder goed, want ze wil graag meer water ontvangen. Deze maand een nieuw record in de statistieken namelijk het aantal dagen geen regen. 33 dagen achter elkaar geen regen.

Geen regen is geen verkoeling bij dit warme weer. Gelukkig hebben wij mooie bomen staan waar je heerlijk onder kunt zitten. Dit scheelt snel een aantal graden en dan met een koud drankje houden de mensen het op de camping wel vol.

En dan zijn de mannen natuurlijk aan het vissen, vissen en nog eens vissen. Deze maand kunnen wij u weer eens een karper tonen die door een visser gevangen werd. Helaas is er niet veel over deze karper bekend aangezien hij gaan papieren bij zich had. 

Hij wilde alleen een rondje zwemmen en had zijn ID thuis laten liggen. Wij hebben de karper met klem gevraagd om in het vervolg op zijn minst zijn SVR pas mee te nemen. Hij heeft aangegeven dat hij er de volgende keer aan zal denken.

Er zijn ook gasten op de camping die hun kampeerplaats steeds mooier maken met lampjes en leuke beeldjes. Op sociale media kregen wij laatst de vraag of bovenstaande kikkers iets voor de camping waren? Ze zijn erg mooi en ik ben benieuwd of wij ze binnenkort op de camping tegen komen.

Nog een paar weken wachten en dan beginnen alle scholen met hun zomervakantie en start hier in Meppel de Donderdag Meppeldag. Hierbij de thema’s van de verschillende donderdagen:

  • 27 Juli   Meppel met smaak

  • 3 aug    Meppel moves

  • 10 aug  Meppel uit de hoogte

  • 17 aug  Mokum in Meppel

  • 24 aug  Kleurrijk Meppel

Voor verrassingen uit de omgeving ben ik samen met Caroline naar zuidelijke streken afgereisd. In het echt was het iets naar het noorden maar je waant je in zuid Frankrijk. De zon, de temperatuur en de sfeer doen dit namelijk wel vermoeden. U leest er alles over in de verrassingen uit de omgeving.

Veel plezier en houd het hoofd koel.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met Frankrijk!

“Ja, maar dat is toch helemaal niet in de omgeving?????” Klopt, en toch zult u zich absoluut in Frankrijk wanen en het is maar 6 kilometer van de camping vandaan. Stap op uw fiets!

Als u richting Havelte fietst en de parallelweg neemt bij de brug (dus niet de brug over), dan komt u na een kleine 1400 meter links dit bord tegen.

En u staat dan ook meteen aan de rand van de wijngaarden. Een ruime hectare aan wijnranken die u onmiddellijk doen vergeten dat u in Nederland bent. Wat een fantastisch gezicht en wat een verrassing zo dicht bij de camping.

De druiven zijn nu nog niet rijp, maar dat is nooit zo in de zomer. Dit is echter wel de allermooiste tijd om de wijngaard te bezoeken. Het weer is nu ook Zuidfrans, dus wat willen  wij nog meer! De gastheer is op deze mooie dagen bijna altijd in de wijngaard te vinden.

Voor een bezoek is de wijngaard echter elke zaterdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, zodat de gastheer en gastvrouw alle tijd voor u hebben. Tussen de wijnranken is een tent met picknickbanken te vinden en u kunt zich wel voorstellen waar die voor dienen.

Gelukkig bent u met de fiets, dus laat u de wijn goed smaken. Ik kan mij zo voorstellen dat u graag deze heerlijke wijnen mee naar huis wilt nemen; ook dat is mogelijk. Er is op de voormalige deel van de boerderij een hoek gemaakt waar u de wijn kunt zien en kopen.

 

Ik heb mij laten verleiden tot de aanschaf van een parelwijn. Een heerlijke rosé met een bubbeltje a la prosecco die ik op een vrije dag heerlijk ga opdrinken in goed gezelschap! Deze wijn heeft een bronzen medaille gewonnen in 2022!

Om u in de zuidelijke sferen te houden, verkopen ze hier ook een heerlijke, zachte olijfolie uit Puglia. Mijn tip: koop een heel goed en vers landbrood, snijd dat is dikke plakken en vervolgens doormidden. Besprenkel de sneden met wat zout en overgiet ze met olijfolie. Serveer hier een heerlijke Havelter  rode wijn bij…….

Een andere tak van sport is de opkomende cranberry kwekerij. De kweek en oogst gaan steeds beter en er worden hier dus ook producten van cranberries verkocht, waaronder deze bijzondere mosterd.

Aangezien ik een echte kaasliefhebber ben, heb ik deze mosterd ook niet laten staan. En bij kaas denk je meteen aan wijn. Wijngoed Havelte is zeer goed op weg en ze hebben zelfs een stuk land waar ze asperges telen… voor bij de witte wijn!

Ze zouden zomaar eens meer medailles in de wacht kunnen slepen. Aan hun inzet en passie ligt het zeker niet. Nu is het aan u; stap op de fiets! Wilt u toch liever met de auto, ga dan richting Havelte, over de brug en neem op de rotonde de tweede afslag naar de parallelweg richting Havelte. Halverwege kunt u naar links de N371 oversteken en over de brug naar de Slagdijk. Ga rechtsaf en na 300 meter komt u bij het Wijngoed.

Wijngoed Havelte, Slagdijk 1, 7971 RL Havelte, 0521-342 757

Foldertjes van het Wijngoed liggen in het folderrek van ons sanitairgebouw

Caroline

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.