---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2022                                     Nummer 171

Veiligheid

De zomer van :2022 is op 21 juni om 11:13 begonnen. Ik wist niet dat het zo nauw kwam dat tegenwoordig zelfs de tijd erbij wordt vermeld. Gelukkig trekt de natuur zich daar niets van aan en start de zomer wanneer zij dat wil. Met bokkesprongen laat zij de buitentemperatuur weer gestaag stijgen.

Juli en augustus zijn de zomermaanden bij uitstek om eens heerlijk naar buiten te gaan. In de zomermaanden kan de UV index, in gewoon Nederlands zonkracht index, flink omhoog gaan. In Nederland kan de UV index  variëren tussen de 0 tot 8. Bij 0 is er geen UV (zonlicht) en 8 staat voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht.

Zonkracht 3 is erg goed voor uw zonnepanelen, maar wat minder goed voor uw huid. Bij zonkracht 3 is er maar een half uurtje in de zon voor nodig om te verbranden. Voor uw veiligheid is het dan verstandig u goed in te smeren. 

Via onze verzekeraar Univé hebben wij een dispenser met zonnebrandcrème gekregen. Daar zijn wij erg blij mee en wij hebben deze opgehangen in ons sanitairgebouw.

Helaas ben ik geen zonnebrand specialist en ik zou dus niet weten hoeveel keren op een dag je je zou moeten insmeren. Persoonlijk smeer ik mij 1 a 2 keer per dag in maar of dat veilig is weet ik niet.

Gelukkig kun je op internet van alles hierover vinden en via de link van KWF kankerbestrijding kunt u de feiten en fabels over zonbescherming lezen.

Voor mij staat de veiligheid op de camping op de eerste plaats. In elk gebouw hangen gekeurde brandblussers. Elk jaar komt er aan het begin van het jaar een man van NL-Brand om de blussers te testen en te keuren.

En Victor veilig staat al jaren bij ons naast de ingang. Hard rijden op een camping is niet verantwoord en zeker niet als er veel kinderen of gehandicapten op de camping aanwezig zijn. En waarom zou je op de camping hard rijden? Je bent toch op vakantie en dan speelt tijd geen rol!

Een aantal jaren geleden hebben wij ook een AED aangeschaft. Een AED kan levens redden. Indien iemand een probleem met het hart heeft of plotseling krijgt dan is het een veilig gevoel dat er zo’n schokapparaat aanwezig is. Mocht dat voorkomen dan kunnen wij de AED gebruiken en misschien redden wij dan wel iemands leven. Een veilig idee lijkt mij.

Ons mooie viswater is voor kleine kinderen en mensen die niet kunnen zwemmen ook een gevaar. En ja, helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die niet kunnen zwemmen. 

Hoewel het eerste stuk ondiep is, maakt dit voor een kind niet uit. Tja, en als die dan in het water vallen …. is de reddingsboei dichtbij. Misschien toch een veiliger idee als kinderen en mensen zonder zwemdiploma een beetje uit de buurt van het viswater blijven.

Wij doen er alles aan om de camping veilig te hebben en te houden, maar er kan altijd iets misgaan waardoor wij de EHBO trommel moeten gebruiken. Het liefst laten wij die het hele jaar op zijn plaats hangen maar als het moet is deze beschikbaar.

U merkt het al, wij denken veel na over uw veiligheid. Eén van de veiligheidsaspecten die ik nog niet benoemd heb, is de toegangsweg naar de camping  aan de Steenwijkerstraatweg. Een drukke weg met veel in en uitritten. U moet altijd goed opletten bij het oversteken van deze weg en ook op het fietspad blijft het opletten in bochten.

Eind vorige maand is er in Meppel een nieuw college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Een goed moment om de nieuwe wethouder eens op de koffie uit te nodigen en hem een petitie te overhanden. De buurtbewoners maken zich erg veel zorgen over hun veiligheid en hopen dat de gemeente maatregelen gaat nemen.

Vrijdag 24 juni kwamen de wethouder en een aantal ambtenaren eens een kijkje nemen. Tijdens dit bezoek heb ik de buurtpetitie aangeboden en hebben wij een wandeling langs het 3de deel van de Steenwijkerstraatweg gemaakt. Ik ben erg benieuwd of en welke aanpassingen de komende tijd worden uitgevoerd.

Het waarborgen van uw veiligheid in de binnenstad is een speerpunt van de gemeente Meppel. Dit heeft ook gevolgen gehad voor het programma van de Donderdag Meppeldag. 

Normaal begon het avondprogramma om 21:00 maar vanwege de veiligheid is dit programmaonderdeel verschoven naar 17:00 uur en eindigt om 21:00 uur.

De thema’s van Donderdag Meppeldag zijn dit jaar:

3 Aug   Optocht

4 Aug   Meppel met smaak – proeverijtjes door de hele stad

11 Aug  Meppel goes U.S.A. – van burgers tot Country

18 Aug  Mokum in Meppel – Amsterdam/Jordaan in Meppel

25 Aug  Kleurrijk Meppel – multicurele dag

Wij hopen dat de nieuwe programmering in ieder geval de veiligheid van de bezoekers kan waarborgen en dat het gewoon weer oergezellig gaat worden. Grote aanpassingen in de programmering kan bij bezoekers toch snel leiden tot verwarring. En dat zou toch jammer zijn.

Een evenement dat volgens mij nog steeds op dezelfde voet doorgaat is de fietsvierdaagse. Dit jaar zijn gelukkig weer in alle bekende startplaatsen van de partij. U kunt ook vanuit Meppel starten voor een mooie fietsroute door ons prachtige Drenthe. 

Helaas zitten wij als camping al helemaal volgeboekt. Kijk eens bij “Oes Stekkie” of ‘De Kolderkamp”  als u nog niet geboekt heeft. Voor meer informatie https://www.fiets4daagse.nl/

Geniet van de zomer, aangezien het zo weer september is. In september hebben wij weer een leuke maandaanbieding. De laatste jaren was het weer in september prima en kon er volop genoten worden van de prachtige natuur op en rond de camping.

Als laatste nog een grappige foto van een motor met een trekhaak. Om heel eerlijk te zijn was ik erg verrast toen ik deze motor zo zag staan. Na wat gespreken met vrienden en bekenden kwam ik er achter dat dit niet zo heel bijzonder is maar desalniettemin plaats ik deze foto toch in onze nieuwsbrief.

Geniet veilig van de zomer van 2022

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer geen verrassing uit de omgeving.

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2022.

Van 1 tot 30 sept 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.