---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2021                                        Nummer 161

Unlocked  

De zomer is goed van start gegaan met aangename temperaturen en voor de meeste mensen prettige weersomstandigheden. 

De scholen hebben bijna zomervakantie en de bouwvak staat voor de deur te trappelen, dus zijn veel mensen al met hun vakantie(plannen) bezig. Het aantal besmettingen wordt steeds minder en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Het gaat de goede kant op.

Hiermee komt er meer vrijheid in de samenleving en kunnen wij weer gewoon winkelen en op stap gaan zonder aan mondkapjes te hoeven denken. 

Lekker naar een museum, uit eten of naar de kroeg met zijn allen. Ook op de camping zijn de meeste maatregelen ingetrokken. Het dragen van mondkapjes is niet meer noodzakelijk en het douchen in een bloktijd is ook afgeschaft.

Uiteraard blijft, zoals ook in de rest van de samenleving, de 1,5 meter de regel gelden en is knuffelen volgens mij alleen toegestaan met je eigen partner. Nu hopen dat het coronavirus onder controle blijft en dat wij een prachtige zomer tegemoet gaan.

De coronamaatregel van het douchen in bloktijden had wel een groot voordeel. Je hoefde nooit te wachten tot de douche vrij was. Ieder gezin had een ½ uur de tijd om zich te wassen en zichzelf netjes te maken. Nadeel was wel dat je maar 1 keer per dag onder de douche mocht.

Nu de maatregelen allemaal worden versoepelt, zien wij het verkeer op de weg ook weer toenemen. Was een aantal maanden geleden er nauwelijks verkeersinformatie, momenteel groeien de files weer gestaag. En heeft u de brandstofkosten aan de pomp de afgelopen weken ook zien stijgen? Pffff….

Op de camping hebben sommige mannen het afgelopen jaar nieuwe hobby’s gekregen. Het schilderen van een trekkershut is toch vergelijkbaar met het schilderen van nagels zou je denken. 

Een van onze vaste gasten schildert er vrolijk op los en het resultaat ziet er volgens mij wel goed uit. Ik ben benieuwd hoeveel nagels de komende maanden in de verf worden gezet.

Ook het vissen wordt nog volop als hobby uitgevoerd. Aan de waterkant zitten de mannen dan soms wel uren te wachten tot er zich een vis meldt. Even een foto maken en dan mag de vis weer rustig door zwemmen. Een erg rustgevend gevoel voor de vissers en hun partners (lekker tv kijken).

Over zwemmen gesproken; in Meppel is het subtropisch zwemparadijs Hesselingen ook weer normaal geopend. Hier kunt u heerlijk zwemmen maar ook naar de zonnestudio of sauna. Een heerlijk dagje uit die ook gecombineerd kan worden met klimmen of midgetgolfen. Meer informatie op de website:  

 

Daarnaast kunnen de kunstliefhebbers in Meppel ook weer aan hun trekken komen, want musea zijn weer geopend. Kunsthuis de Secretarie heeft een nieuwe naam gekregen, namelijk: Stedelijk Museum Meppel. 

Het museum heeft binnen een transformatie ondergaan en heeft nu veel meer uitstraling. Wij zijn er zelf nog niet geweest maar ik hoor van anderen dat het erg mooi geworden is. Binnenkort ga ik zelf ook maar eens een kijkje nemen. 

Leuk weetje is dat dit museum vroeger het gemeentehuis van Meppel was en dat Caroline en Jan Koop daar jaren geleden getrouwd zijn. Meer informatie is te vinden op de website:

Veel evenementen gaan dit jaar helaas niet door, maar zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf gaat de Drentse Fietsvierdaagse wel door.  Van 13 tot en met 16 juli kunt u vanuit o.a. Meppel de fietstochten starten. Ook de andere startplaatsen zoals:

·         Assen

·         Dalen

·         Diever

·         Emmen

·         Norg

·         Westerbork

Vier dagen fietsen in het mooie Drenthe, wie wil dat nou niet. ’s Middags moe gefietst thuiskomen en dan gedoucht lekker uit eten gaan bij de buren.

Ook na 16 juli kunt u genieten van mooie fietsroutes. Via fietsnetwerk.nl   kunt u fietsroutes downloaden op uw smartphone. Neem bijvoorbeeld de Meppelse grachten en luilekkerland route die in de binnenstad van Meppel start en u door zuidwest Drenthe laat fietsen. De route is wel 72 km lang maar kan naar wens worden verkort.

In de app van fietsnetwerk.nl kunt u aangeven:

·         De lengte van de route

·         Thema van de route

·         Bezienswaardigheden

Zo kunt u heel eenvoudig uw eigen route gaan samenstellen.

Nu alle bezienswaardigheden weer open zijn kunt u tijdens of na een fijne fietstocht een museum bezoeken of lekker uitpuffen op een terrasje met een glaasje. Er zijn gelukkig weer voldoende mogelijkheden om uw dag nuttig en / of aangenaam door te komen.

In de Meppeler Courant las ik dat Meppel overweegt om in augustus nog een “feestdag” te gaan organiseren. Ik heb nog niets gelezen over de verdere invulling en of het bij een idee blijft of dat het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. 

Het zou toch geweldig zijn dat Dit in deze zomer nog zou kunnen plaatsvinden. Wie had deze ontwikkeling een maand geleden durven dromen. Via de volgende nieuwsbrief houd wij u op de hoogte.

Ook op de camping willen wij graag weer wat gaan organiseren. Zo hebben wij als eerste een koffieochtend op de agenda staan, en wie weet kunnen we dan ook nog wel een gezellige avond of BBQ er tegen aan gooien. Alles uiteraard volgens de dan nog geldende regels.

De zomer staat voor de deur, ga genieten van de vrijheid, de natuur en vooral van elkaar. Wij wensen u een prettige zomer (vakantie) toe en mocht u nog naar Meppel willen komen wij hebben nog zeer beperkt plaatsen vrij.

Geniet met volle teugen en graag tot ziens.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Caroline de Wolde

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer helaas geen verrassingen.

 

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2021.

Van 1 tot 30 sept 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.