---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari  2023                                     Nummer 176

Vermaak in de Winter

Bent u het grijze, natte en koude weer al een beetje zat? De afgelopen maand is het grondwaterpeil wel weer flink gestegen. Bijna drie weken elke dag een grote hoeveelheid regenwater waardoor nu alles kleddernat is.

Ook het waterpeil in o.a. de Drentse hoofdvaart ging erg omhoog. Het werd niet zo hoog dat de camping onder water kwam te staan maar het scheelde weinig. Er zijn mensen die van regen houden…. Jaaa, echt waar! Denk maar aan het nummer;  “Singin' in the Rain”.

Persoonlijk ben ik niet zo van de regen. Ik snap dat het noodzakelijk is om de natuur in leven te houden, maar dansen in de regen gaat mij toch een beetje te ver. Maar kan mij voorstellen dat het een leuk vermaak is. Hoe zorg je voor vermaak in deze natte winter. Momenteel zijn er geen bezoekers op de camping, dus wij hoeven niemand te vermaken behalve ons zelf.

Boris, onze campingkat, heeft de afgelopen tijd ontdekt dat het op de kachel warmer is dan voor de kachel. Al die regen geeft hem weinig vermaak buiten dus dan maar op de kachel liggen. En zeg nu zelf, ik geef hem geen ongelijk (ik zou er best bij willen kruipen…). Lekker warm en lekker droog.

Dus hij vermaakt zich prima en dan eens kijken hoe wij ons vermaken. En dat lukt ook prima. Wij hebben ons de afgelopen tijd eens georiënteerd op de leuke activiteiten die je in onze regio kunt ondernemen. Zo zijn wij een middagje naar museum de Valse Kunst in Frederiksoord geweest. Wij werden vriendelijk ontvangen door twee praatgrage medewerkers van het museum. U kent dat misschien wel: 10 woorden per seconde.

De verhalen die zij vertelden waren aan de ene kant best vermakelijk, maar aan de andere kant ook een beetje vervelend. Logisch ook, aangezien bijna alle kunst die in dit museum hangt vals is. Deze kunst is ooit door mensen gekocht die dachten dat ze een echte Rembrand, Vermeer of Matisse hadden aangekocht.

 

En als je er dan achter komt dat het geen echt, maar een goed nagemaakt schilderij is, dan zijn er mensen die daar flink van balen. Persoonlijk vind ik een schilderij mooi of niet mooi. Een aantal jaren geleden heb ik een paar schilderijen gekocht die mij persoonlijk aanspraken. Kosten: “weinig” en dat geeft mij een goed gevoel.

Wat ons ook altijd een goed gevoel geeft, is om een wandeling in een bos te maken. Zo zijn wij een tijdje terug weer eens wezen wandelen op landgoed de Eese. Dit is een privé landgoed dat voor een groot deel is opgesteld voor het publiek.

Het landgoed is 850 hectare groot en kent veel afwisseling van bos en hier en daar een mooi optrekje, die trouwens wel privé is. Even lekker ronddwalen op dit mooie landgoed is voor ons een goed vermaak voor een zondagmiddag.

In de zomermaanden is het daar natuurlijk ook prachtig en dan is het misschien wel een vermakelijk middagje voor u. Eerst een fietstocht naar Eestveen en daarna lekker wandelen op het landgoed. Voor de meeste van onze gasten is dat bijna een ideale dag vermaak.

En voor de kosten hoeft u het niet te laten aangezien de toegang tot het landgoed gratis is. Over kosten gesproken: ik ging laatst een keer naar de kapper en werd bij het afrekenen geconfronteerd met onderstaand bedrag. 

Oeps, is wel een hele dure knipbeurt. Gelukkig was het een foutje… het was namelijk 1 keer € 16,95 en 1 keer € 25,00.


De kapster kon er zelf ook wel om lachen. Over lachen gesproken… kijk eens naar onderstaande foto. Tijdens onze bezoekjes aan verschillende musea kwam ik deze bijzondere aansluitdoos tegen. Nu weet ik waar deze vroeger voor werd gebruikt. Maar weet u waar dit vroeger en nu in het museum nu nog voor wordt gebruikt?

Natuurlijk kun je ook besluiten om jezelf binnen te (laten) vermaken. Tv kijken, radioluisteren of met lego bouwen. Lego is zeker niet alleen voor kinderen bedoeld. 

Kijk alleen maar eens naar de prijs van de verschillende bouwdozen. Neem bijvoorbeeld de Harry Potter trein. Mooi natuurlijk om te bouwen en ik weet zeker dat je hier een paar weken je prima mee vermaakt.

Nog twee maanden en dan kunt u zich weer op onze camping vermaken. De boekingen lopen al weer binnen. Wilt u boeken dan kan dat via het boekingsformulier op de website. Vermaak u de komende maanden nog even, want voor u het weet is de camping weer open.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Jan Koop de Wolde

   

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Vanaf maart weer nieuwe verrassingen.

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2023

Van 1 tot 30 april 2023

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.