---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari 2021                                        Nummer 156

Thuisbeurs ?

De eerste maand van 2021 is alweer voorbij. De dagen worden steeds langer en de temperatuur is; bijna lenteachtig!. Als het vroeger -bij mij thuis op de boerderij- eind januari was, zei mijn vader altijd “a vouer-aovend a wonnen“  (wij hebben weer een voeravond gewonnen)”. Dan doelde hij op het feit dat het tot zo’n 17:30 licht bleef en dat het jongvee nog bij daglicht gevoerd kon worden.

Zo af en toe gebruik ik deze uitdrukking ook nog wel eens. De lange donkere avonden van januari vind ik niet zo aangenaam. ’s Morgens in het donker op pad gaan en ’s avonds in het donker thuis komen is ook niet zo mijn ding.

Maar gelukkig blijft het langer licht en afgelopen week ben ik al een paar keer van mijn werk thuisgekomen toen het buiten nog licht was. We gaan dus de goede kant op. Op de zaterdagen in  februari worden normaal gesproken de SVR beurzen gehouden. Veel campinghouders en kampeerders kijken hier naar uit.

Dit jaar zijn de SVR vakantiebeurzen helaas niet “live” te bezoeken, maar kunt u wel online een kijkje nemen. Vanaf 30 januari organiseert de SVR zes weekenden achter elkaar de online SVR-Vakantiebeurs. U kunt de beurs bezoeken door op deze link te klikken.

De SVR wil graag dat de kampeerders en campinghouders bij elkaar komen; de beurzen zijn immers altijd een mooi moment om inspiratie op te doen voor het komende kampeerseizoen en zelfs om gelijk de vakantie te boeken. Voor velen een terugkerend fenomeen in de donkere wintermaanden waar echt naar uit gekeken wordt.

Voor menig SVR lid een heerlijk dagje uit. Vroeg uit de veren, tassen voor de folders mee en dan op weg naar de SVR vakantiebeurs. Op de locatie aangekomen eerst even naar het toilet (sommigen zitten wel 2 uur in de auto) en een heerlijk kopje koffie. 

Vervolgens een rondje met stops en een praatje bij een paar vertrouwde campings, een lekkere lunch en dan de rest van de beurs.  Camping de Kikkerije staat al sinds 2003 met veel plezier op deze vakantiebeurzen.

De eerste SVR beurs kan ik mij nog heel goed herinneren. Ik had samen met mijn goede vriend Ernst Wijsmuller een stand in elkaar gezet en ik had zelf folders ontworpen en geprint. 

Ik had echt geen idee wat ik ervan kon verwachten. Een paar dagen voor de beurs heb ik toch maar even met de SVR gebeld om te vragen hoeveel folders ik ongeveer mee moest nemen. “een 500 tot 1000 folders moet genoeg zijn” werd mij verteld.

Op de beursdag zelf in alle vroegte naar de Groenoordhallen in Leiden gereden. Wij hadden zoveel spullen bij ons dat het niet in de auto paste, dus werd er een aanhanger achter gehaakt. 

Bij het opbouwen kwamen wij erachter dat we toch aardig wat dingen misten. Gelukkig hadden wij erg behulpzame beuren die ons meehielpen om de stand gereed te krijgen. Plakband en ducttape doen wonderen.

Om 10 uur gingen de deuren van de hallen open en het zag zwart van de mensen. Wat een drukte!! Rond 12 uur waren alle folders uitgegeven en was onze stand zo goed als leeg. 

En toen moesten wij nog tot 16 uur door. Wij hadden gelukkig een stempel met daarop de gegevens van de camping bij ons. Wat hebben wij een hoop stempeltjes gezet J.. en wat een gedoe en stress. Ik wordt er nu nog wel eens ’s nachts, badend in het zweet, wakker van…...

Het is behoorlijk lastig om goed voorbereid te zijn voor iets nieuws, maar gelukkig kon ik het overdoen, want twee weken later was alweer de volgende beurs (in Groningen). 

In die twee weken heb ik een paar duizend folders geprint en inschrijfkaartjes gemaakt. Het debacle van Leiden zou mij niet nog een keer overkomen.

De tweede beurs verliep prima en ik had de smaak te pakken. Na 2003 heb ik elk jaar, met verschillende personen, steeds op twee SVR beurzen per jaar gestaan. 

Elk jaar leer je weer iets nieuws en pas je dus weer iets aan. Door de jaren heen is de beursstand best vaak veranderd.

In de beginjaren hadden wij een gordijn als achterwand voor de stand. Daarna een wit laken waar wij dan met een projector allemaal beelden van de camping en haar omgeving op projecteerden. Dit was allemaal een beetje semi professioneel, of anders gezegd “houtje touwtje”.Sinds een paar jaar hebben wij nu een professionele stand die snel op en af te bouwen is. In de beginjaren waren we meestal 1,5 uur bezig met opbouwen en afbreken. Tegenwoordig gaat dat in ongeveer een half uur. 

Groot voordeel is ook, dat ik de beurzen samen doe met Caroline. Zij heeft een goed  systeem bedacht voor het op- en afbouwen van de stand en ze heeft al heel snel een compactere stand ontwikkeld, zodat de aanhanger thuis kan blijven!

Hierdoor zijn de beurzen nu een feestje. Wij ontmoeten elk jaar heel veel nieuwe gasten die dan na een paar maanden bij ons op de camping vakantie komen vieren. Daarnaast komen wij elk jaar weer tientallen bekenden tegen, die al eens op onze camping hebben gestaan.

Jammer dus, dat dit jaar de SVR beurzen niet door kunnen gaan. Ik ben eens in de oude nieuwsbrieven gaan grasduinen en daar kwam ik een aantal leuke filmpjes tegen. Iets wat de meeste bezoekers nooit zien is de aankomst van de standhouders.

Op de dag van de beurs is het is zo rond 8 uur een drukte van belang. Standhouders lopen af en aan met spullen om een mooie stand op te bouwen. En als dan om 10 uur de beurs wordt geopend zijn een aantal standhouders al doodop J.

En dan komen de bezoekers in grote getalen naar binnen. In korte tijd is iedereen heerlijk ontspannen aan het rondkijken. Sommige bezoekers zijn specifiek op zoek en anderen komen voornamelijk voor de gezelligheid.

 

En daar hoort muziek van de boerenkapel bij. Zij spelen een beperkt repertoire, maar daar merkt u als bezoeker niet zo veel van. Als ze echter naast je stand staan te toeteren, kun je geen gesprek met de gasten meer voeren. Zo heeft elk voordeel zijn nadeel.

En nog meer muziek

Het is een gemis dat wij dit jaar geen beurzen hebben. Ik ben ook heel benieuwd hoe de online beurzen van de SVR eruit zien en hoe u dit gaat ervaren.  Maar gelukkig hebben wij onze nieuwsbrief nog, waarmee wij u op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen.

Op de camping is het momenteel rustig. Wij hebben nog een aantal gasten die volledig zelfvoorzienend zijn. Best wel bijzonder voor de wintermaanden dat er bezoekers zijn. Wat vroeger eigenlijk heel normaal was, maar nu steeds vaker een uitzondering is, dat is sneeuw.

Wij hebben in januari één avond sneeuw gehad. Ja, echt waar, één avond! De volgende morgen was het alweer verdwenen. Voor de winterliefhebbers was er in januari niet veel te beleven. Geen sneeuw en ijs, maar wel veel wind. Hadden wij dat vroeger niet in oktober en november? Je merkt dat de seizoenen aan het verschuiven zijn.

Of het campingseizoen dit jaar ook zal verschuiven is nu nog de vraag. Wij willen er alles aan doen om eind maart de camping weer te kunnen openen voor passanten. Wij zijn hierbij erg afhankelijk van de overheid. Ik hoorde laatst al campinggasten vertellen dat ze aan het aftellen zijn. Nog … dagen en wij kunnen weer naar de camping.

In de volgende nieuwsbrief hoop ik dat wij over het open gaan van de camping meer duidelijkheid kunnen geven. Tja, en anders starten wij gewoon een online camping….. ben alleen bang dat de meeste campinggasten dat niet zo’n goed idee vinden J.

Wilt u boeken? Wij nemen momenteel wel boekingen aan, maar versturen nog geen bevestigingen en aanbetalingverzoeken. Het is nog te onzeker wat er over een aantal maanden wel en niet mag.  Wij hopen op uw begrip.

Ons kabinet geeft aan “hou nog even vol en bewaar de rust”. Er zit helaas niets anders op. Geniet van de natuur en de mensen om je heen en de dingen die wel kunnen. En wie weet heeft februari nog wel een verrassing in zijn hoge hoed zitten.

Met vriendelijke groeten,

Caroline & Jan Koop

de Wolde

Advertentie

 

 

 
   
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.