---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus  2023                                   Nummer 182

Goed nieuws

Wij beginnen deze nieuwsbrief met goed nieuws voor mensen die de drukkunst een warm hart toe dragen. Nu bedoel ik niet de drukkunsten die op het kleinste kamertje van de woning worden gemaakt maar het ouderwetse drukken van boeken en kranten.

In de vorige nieuwsbrief meldden wij het sluiten van het drukkerijmuseum, omdat het museum door de gestegen kosten de rekeningen niet meer kon betalen. De gemeente Meppel wilde in eerste instantie niet meewerken aan een reddingsplan aangezien dit teveel zou gaan kosten, want ze hadden een paar miljoen nodig voor het gemeentehuis. En dat was natuurlijk geen goed nieuws.

Gelukkig dachten de statenleden van de provincie Drenthe hier anders over en kwamen met een reddingsplan voor het museum. Op dinsdag 11 juli opende het drukkerijmuseum opnieuw haar deuren en konden de bezoekers het museum weer bewonderen. Goed nieuws zou u denken, maar de ondergang van het museum is nog niet helemaal afgewimpeld. In de loop van het jaar wordt het voortbestaan van het museum nogmaals onderzocht.

In de nieuwsbrief van september gaat Caroline in “verrassingen uit de omgeving” aandacht besteden aan het drukkerijmuseum. En als u op bezoek bent op de camping, breng dan een bezoek aan dit educatieve museum. Hollands glorie herleeft weer en u zult verstelt staan van alle oude, nog werkende, drukpersen.

In de krant van 6 juli konden wij het resultaat van Poly lezen. Poly …. Wie was dat ook al weer? Nou dat was die uitzonderlijke zomerstorm die op 5 juli ook de camping bezocht. Normaal hebben de campinggasten niet zoveel last van harde wind aangezien deze meestal op de zijkant van de caravan staat te drukken.

Dit keer was alles anders dan normaal. De wind kwam recht in de voortenten en onder de luifels terecht waardoor deze opgetild werden. Sommige stellen hingen samen aan de tentstokken maar werden met luifel en al opgetild.

Gelukkig hield Poly het hier op de camping snel voor gezien en kon de schade worden opgemaakt. Het goede nieuws was dat de schade beperkt is gebleven tot een aantal luifels en hier en daar een (zwaar) beschadigde boom. De volgende dag was van de schade op de camping gelukkig al niet veel meer te zien en werden de nieuwe luifels alweer geplaatst. Eind goed al goed.

Het weer houdt ons momenteel wel erg bezig. In Zuid Europa zucht de bevolking onder temperaturen tot soms wel boven de 40 0 C. In Italië, bij het Gardameer, hagelstenen van bijna  10 cm ….. en zo kan ik wel door gaan. Tja, hier in Nederland hebben wij een echte Nederlandse zomer die wij zo rond de kerstdagen wel weer vergeten zijn.

Wat wij niet zo snel vergeten zijn bijzondere kampeermiddelen die bij ons op de camping staan. Soms is het een grappig iets op of aan de caravan of camper. En soms zijn het echt hele bijzondere camperbusjes Wij willen u deze grappige kampeermiddelen niet onthouden.    

En dan iets wat mij in verwarring brengt. Als u zo naar de onderstaande foto kijkt lijkt dit net een extreem grote werkschakelaar van een elektrische installatie. Maar dan is dit wel een bijzondere plaats. Het hoort bij een afvalwatertank. Bijzonder he?

Dit jaar hebben wij als beheerders ervoor gekozen om tijdens het seizoen een dag in de week zelf op pad te gaan. Een beetje ontspanning in een druk jaar is echt noodzakelijk. Tijdens deze uitjes kwamen wij een leuke prent tegen waarop een kindje aan het spelen is in een kerk. Ik vind deze zo mooi dat ik hem u niet wil onthouden. Hij deed mij ook denken aan Caroline, zoals zij als kind was. Haar verhalen over de kerk komen erg met deze prent overeen.

In een beeldentuin kwamen wij ook een bijzonder kikker tegen. Nu hebben wij op de camping al heel veel kikkers maar deze zou er nog wel bij kunnen. Toen ik de prijs zag die de kunstenaar voor deze kikker vroeg hebben wij maar een andere (in serie geproduceerde) kikker gekocht. Zeker net zo mooi en een stuk goedkoper.

De eerste Donderdag Meppeldag is alweer voorbij. Het goede nieuws voor toeristen die Meppel op donderdag bezoeken is dat de hele maand augustus er nog Donderdag Meppeldagen zijn. 

Hierbij de thema’s van de verschillende donderdagen:

3 aug    Meppel moves 

10 aug  Meppel uit de hoogte

17 aug  Mokum in Meppel

24 aug  Kleurrijk Meppel

Komt u op een andere dag of in het najaar naar Meppel dan is dit een mooie link naar twintig leuke activiteiten die u hier in de omgeving kunt doen. U hoeft zich echt geen dag te vervelen maar dat mag natuurlijk wel.

De aanbiedingen voor september en oktober staan verderop in deze nieuwsbrief. Wilt u dit seizoen er nog even lekker opuit: bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met HOE OVERLEEF IK DE HITTE!!!

Zweetdruppels lopen van de gezichten, zelfs in de schaduw is het warm. Heel erg warm. Juni 2023 heeft heel wat hittegolven gehad en iedereen had er last van. Nou ja, bijna iedereen. Onze zomers worden steeds warmer en de hittegolven steeds frequenter.

Tijdens grote hitte worden in de meeste Zuid Europese landen maatregelen getroffen die wij Nederlanders stug wensen te negeren. Alles moet zo normaal mogelijk blijven. Maar dat is het natuurlijk niet als de thermometer de 330C  of hoger aantikt. En zeker niet als dat dagen of weken aanhoudt.

Toch is er veel dat u zelf kunt doen om tijdens de hitte redelijk koel te blijven. Een heel simpele regel is, dat het lichaam voedsel nodig heeft om alles draaiende te houden én om warm te blijven. U voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar in de zomer hebben wij beduidend minder voedsel nodig om te kunnen functioneren.

In principe zouden we op warme dagen prima kunnen leven op alleen een avondmaal. En dat zou dan het beste kunnen bestaan uit zoveel mogelijk vochthoudend voedsel, zoals groente en fruit. Als u alleen in de avond een maaltijd zou gebruiken, dan zou het lichaam zich overdag prima kunnen stabiliseren bij warmte.

Uiteraard is de nummer 1 raadgever altijd: drink voldoende water. Maar wat is voldoende? Eigenlijk zou u nooit een droge mond mogen hebben. Ook in de winter niet. Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit (zout) water en in de zomer zweten wij meer, dus dat dienen wij ook weer aan te vullen. 2 liter water is dus het minimum en voor de smokkelaars onder ons: koffie telt niet mee, net zomin als suikerhoudende frisdranken.

Daarnaast is het verstandig om nooit koude dranken te drinken. Met koud bedoel ik dus water of fris uit de koelkast. En zeker geen ijsklontjes toevoegen! Het helpt niet tegen de warmte en kan zelfs het omgekeerde effect creëren….. en daar zit niemand op te wachten.

 

Smoothies zijn een goed alternatief voor suikerhoudende frisdranken en ze zijn ook ideaal om overdag toch wat maagvulling te krijgen als u het echt niet tot de avond vol kunt houden.

Kleding wordt onderschat in haar functie bij warmte. Massaal trekken wij kleren uit naarmate het warmer wordt, maar het is veel beter om toch niet zo bloot mogelijk rond te lopen. De zon is heel erg goed voor je, dus korte mouwen en een korte broek of rok zijn prima in de morgen van 07:00 uur tot een uur of 11:00. 

Vooral voor de vitamine D opname is het goed om zonder bescherming in de zon te verblijven voor 20 tot 30 minuten per dag. Daarna is het verstandig om in te smeren of lange mouwen en lange broekspijpen of rokken te dragen. Bij voorkeur kleding van katoen of linnen natuurlijk, omdat deze materialen bijdragen aan de koeling van het lichaam. Bedoeïenen dragen standaard katoen en linnen als zij door de woestijn trekken.

Als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste: siësta! Het is mij een raadsel hoe mensen toch op het heetst van de dag op de fiets stappen of de stad in gaan, maar ze zullen er vast wel over nagedacht hebben. Voor mij is het echter niet te doen om tussen 12:00 en 16:00 steeds buiten rond te lopen als het echt warm is (boven de 26 graden).

Het hangt bij ons al op de receptiedeur en op de deur van het sanitairgebouw, maar toch nog even: op warme dagen boven de 26 graden, is de receptie in principe gesloten tussen 12:00 en 16:00. Alleen mensen die arriveren, of spoedeisende zaken, worden dan afgehandeld. Wij als beheerders zijn er dan wel gewoon, want wij doen dan het sanitair en andere zaken, maar als u iets nodig heeft of bijvoorbeeld de was wilt doen, zorg dan dat u dat regelt vóór of ná de siësta.

Wij wensen u een heerlijke en warme augustus en septembermaand toe en voor iedereen die nog niet bij ons geboekt heeft: wij hebben nog wat plaatsen vrij in augustus en september en voorgaande jaren was september best wel een hele mooie en vaak ook warme maand!

 

Caroline

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Najaarsaanbieding september en oktober.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

de hele maand voor: slechts € 325,=*

In oktober nog plaatsen aan het water vrij. 

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.