---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus 2021                                        Nummer 162

Opruimen

Door de jaren heen verzamel je heel veel spullen. Sommige mensen zijn erg snel met dingen weggooien, maar ik kan vaak maar moeilijk afstand doen van alles wat ik verzameld heb. 

Tja, en dan krijg je op een gegeven moment de vraag “heb jij voor mij …?” of ik heb zelf iets nodig.  Ja …ik weet dan dat ik het ergens heb …. maar waar? Op dit moment heb ik meer spullen dan opslagruimte en dan krijg je vanzelf een probleem.

Of, zoals anderen dat graag omschrijven: een uitdaging. Ik ben de grote uitdaging aangegaan om eens afscheid te gaan nemen van spullen die ik zeker niet meer ga of kan gebruiken. 

En ik kan u verzekeren; dat is een enorme klus. Het grappige is dat andere mensen op de camping de spullen die ik weg wil gooien weer kunnen gebruiken. Een soort recycling, maar dan op kleine schaal.

Naast heel veel technische spullen zoals routers, decoders en computerspullen kom ik ook andere dingen tegen. Zo viel mijn oog op een box met overgebleven bingoprijzen. 

Best veel leuke prijzen waaronder een cricket set. Nu zal ik niet zo snel gaan “cricketten”,  dus even nagedacht over een goede bestemming. Er waren kinderen op de camping dus…. 1 plus 1 = 3 ..…

Een uurtje later werd er volop mee gespeeld en opa en oma deden ook mee. Leuk dat je met spullen die je opruimt anderen weer blij maakt, en daar draait het toch onder andere om in het leven. 

De komende weken, maanden, ……ga ik verder met opruimen, zodat ik daarna weer andere dingen kan gaan verzamelen. Tja, mijn vrouw vindt dat gelukkig prima!

De mannen op de camping wilden eens andere vissen gaan vangen dan dat ze normaal doen. De stekelbaars, snoek en karper hadden ze nu genoeg gevangen en ze wilden eens op een andere vissoort gaan vissen. 

In Ruinerwold is een visvijver met daarin steur. Een bijzonder sterke vis waar je best wat moeite voor moet doen om die aan de wal te krijgen. Dus gingen de mannen, voorzien van allerlei visspullen, richting Ruinerwold.

Het lukte de mannen om een aantal steuren te vangen en daarmee op de foto te gaan. Uiteraard zijn de steuren, nadat ze waren vereeuwigd, netje weer terug gezet in de vijver, zodat andere vissers ze later weer konden vangen. Wilt u ook een keer op steur of forel vissen klik dan hier voor meer informatie.

Natuurlijk kunt u er ook gewoon voor kiezen om op snoek, zeelt en karper te blijven vissen op de camping en dan een leuk uitje is natuurlijk ook altijd gezellig. Om leuke uitjes te promoten gaf de gemeente Meppel een aantal jaren geleden informatietasjes weg. Door een gebrek aan geld bij de gemeente, tja ook in Meppel is dat een probleem, is helaas dit tasje wegbezuinigd. 

Op Facebook zag ik aan het begin van dit seizoen dat de gemeente Meppel nu andere tasjes weggeeft aan toeristen. die op de gemeentelijke camperplaats staan. Even navraag bij de gemeente gedaan of wij als camping deze tasjes ook mochten weggeven. 

En ja, wij hebben een aantal tasjes (veel te weinig eigenlijk) gekregen die wij gelijk aan onze campinggasten hebben uitgedeeld. Ik hoop dat wij de komende jaren al onze campinggasten van zo’n tasje kunnen voorzien.

 

De zomer 2021 is in volle gang en dat betekent dat er zo af en toe ook een duik in het water wordt genomen. Het is natuurlijk wel uitkijken dat je tijdens zo’n duik niet verstrikt raakt in alle vissnoeren die in het water liggen.

Een activiteit die ik nog niet eerder op de camping heb gezien is suppen. U vraagt zich misschien af wat dat is? suppen is eenvoudig gezegd staan op een brede surfplank en de gebruiker beweegt zich voort door gebruik te maken van een peddel. 

Het is eigenlijk bootje varen maar dan een beetje anders. Ook hierbij moeten de gebruikers wel uitkijken dat ze niet in de vislijnen terecht komen. De vissers vinden dat zeker niet leuk.

In Meppel is door een enthousiaste ondernemer sup verhuur opgezet. Bij de camperplaats in de binnenstad van Meppel kunnen sups worden gehuurd en kunt u een route gaan suppen.  

Vanaf de camperplaats kunt u de hele Reest afvaren richting de Westerkade en dan kunt u tot aan het voormalige politiebureau suppen. Een andere route is vanaf het Westeinde, voor de molen langs en dan de Reest door het Wilhelminapark nemen. Voor meer informatie:

Wilt u suppen op de camping overleg dit dan eerst met de beheerder. Wij willen namelijk dat iedereen geniet van zijn activiteit of dat nu zwemmen, suppen of vissen is. 

U begrijpt natuurlijk dat je al snel in iemands vis, zwem of sub water zit en dat zou problemen kunnen opleveren. En op problemen zit niemand op te wachten en zeker niet tijdens de vakantie.

Genieten, uitrusten en andere activiteiten doen dan normaal is voor veel mensen het uitgangspunt van de vakantie. Tot op heden is de zomer van 2021 niet super warm en ook niet super nat (in onze regio) dus kunt u er lekker met bijvoorbeeld de fiets er op uit.

En dan de binnenstad van Meppel bezoeken. U kunt dan natuurlijk winkelen en op een terras gaan zitten maar de binnenstad van Meppel herbergt zoveel “geschiedenis” dat een stadswandeling ook zeker een aanrader is. 

Op gezette tijden kunt u deze wandeling onder leiding van gids doen maar u kunt hem ook prima zelf volgen.

De wandelroute start bij de grote of Mariakerk en neemt u mee door de oude binnenstad van Meppel. Indien u de stadswandelroute uitprint komt u langs 16 bezienswaardigheden waar dan ook een extra informatieborden te vinden zijn. De wandelroute is 2,1 km lang en laat u onder andere de grachten en oude pakhuizen in Meppel zien. Voor meer informatie klik hier.

Na zo’n wandelroute weet u veel meer over het ontstaan van Meppel. U kunt, als u op eigen gelegenheid gaat, er net zo lang over doen als u wilt. Tussendoor bijvoorbeeld een kopje koffie drinken of een lekkere lunch / snacks nuttigen is geen enkel probleem.

Misschien wilt u de komende maanden de binnenstad van Meppel eens bezoeken en gezellig overnachten op camping de Kikkerije. Wij hebben voor de maand september een leuke aanbieding. Wie weet is het iets voor U.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Caroline de Wolde

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer laten wij u kennis maken met het ultieme vrijheid………. en dat in deze periode…. Wat wil een mens nog meer…..?????

U denkt er misschien niet direct aan maar, op een klein uurtje rijden van Meppel, kunt u gaan vliegen! Een ongelofelijke ervaring die op iedere leeftijd beleefd kan worden. Wij zijn naar Emmer Compascuum afgereisd om een helikoptervlucht te maken bij Heli Holland.

Het was bedoeld als verjaardagskado voor mijn zoon, maar omdat hij niet alleen in de helikopter wilde, ben ik, ach wat sneu voor mij………, met hem meegegaan. En wat was het geweldig.

We vlogen met een Schweizer 300. Een kleine, libelle achtige helikopter voor 3 personen (ja 1 ervan is de piloot. Na de kennismaking, onder genot van een kopje koffie met cake, gingen wij naar de hangar en het achtergelegen vliegdek.

Hier stond onze helikopter al klaar voor ons en konden wij instappen. Je zit allemaal “voorin” dus het zicht is optimaal. Na het opzetten van de koptelefoons een korte opwarming van de heli stegen wij op. Kijk maar eens hoe dat gaat.

 

Je krijgt direct informatie van de piloot, zowel over de helikopter, als over de te maken vlucht. Je mag zelf wel een beetje aangeven waar je naartoe wilt, maar de beschikbare tijd van de vlucht bepaalt grotendeels de route.

Het uitzicht is magnifiek. Omdat de voorkant van de helikopter van glas is, ook bij de bodem, heb je vrij uitzicht naar alle kanten. We vlogen op een gegeven moment over een meertje waar honderden zonnepanelen op lagen. Kijk zelf maar eens.

Wat zie je toch ongelooflijk veel vanuit de lucht. We konden zelfs de skyline van Groningen zien! Geweldig!!

Al veel te snel ben je weer op de terugweg, maar de piloot heeft nog wel wat scherpe bochten gemaakt op ons verzoek. Dat was echt het ultieme vlieggevoel! Kijk dit filmpje maar, je kunt het bijna voelen!

De landing was wat mij betreft dan ook veel te snel en ook voor degene voor wie ik deze vlucht georganiseerd had. Maar een ding is zeker: dit vergeten wij nooit weer!

Voor informatie kunt u terecht bij;

Heli Holland

Kanaal B ZZ 3

Emmer Compascuum

0591-351251

 

Met vriendelijke groeten

Caroline de Wolde

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2021.

Van 1 tot 30 sept 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.