---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus 2020                                      Nummer 152

Vakantie 2020

De eerste zomermaand van 2020 is een echte Hollandse zomermaand geweest. Temperatuur zo rond de 21 0 C, af en toe wat regen en op zijn tijd prachtige, mooie, zonnige luchten. 

Deze zomer is totaal anders dan die van vorig jaar, toen wij een aantal keren de 40 0 C aantikten. Persoonlijk ben ik meer fan van dit type zomer. 

Met 40 0 C als middagtemperatuur doe je namelijk helemaal niets meer (boven de 300 C is bewegen sowieso risicovol). Een beetje actief blijven vind ik wel belangrijk.

In Meppel is nog steeds van alles (veilig) () te ontdekken. In het mooie, gratis boekje “ontdek Meppel” krijgt u een indruk wat er in Meppel te beleven is. Dit boekje is gratis en bij ons op de receptie te verkrijgen. Maar als u goed om u heen kijkt is er sowieso veel te ontdekken.

Helaas kijken (en lezen) de meeste mensen niet zo goed. Ik probeer altijd goed en veel te kijken en zo viel mijn oog ineens op een AH wegwijzerbordje die de weg vanaf onze camping naar deze welbekende supermarkt leidt. 

En inderdaad, als je deze bordjes volgt (met de auto, want op de fiets ben je ze na 500 meter kwijt), kom je keurig bij de Appie voor de deur uit.

Ik vond dit  wel erg grappig, dus een aantal mensen gevraagd of ze deze bordjes ook hadden gezien. Wat schetst mijn verbazing….. niemand had de bordjes nog gezien. 

Misschien moet de Appie de bordjes minimaal 2 keer zo groot maken .. J, hoewel; wij hebben dat bij de ingang van onze camping gedaan vorig jaar en toch lazen de meeste mensen dat ook niet!

Caroline heeft ook bordjes gemaakt voor de visplekken van de 2de rij. Ik vind dat ze erg mooi zijn geworden. Nu maar hopen dat de vissers deze bordjes wel zien aangezien ze een stuk kleiner zijn dan dat wegwijzerbordjes van de Appie.

Ik ben de laatste dagen van juli even in de stad aan het fotograferen geweest. Hier zijn namelijk een aantal bijzondere dingen gaande en dat is altijd leuk om voor het nageslacht vast te leggen. Indien u met de auto de stad in gaat, krijgt u de indruk dat u niet in het centrum kunt komen.

Dat is niet juist, want u kunt gewoon met de auto, vanaf de camping, via de normale route de binnenstad bereiken. Wel is bij het politiebureau de oude brug verwijderd. 

Deze wordt de komende maanden vernieuwd en vanaf volgend jaar kunt u de nieuwe brug gebruiken. U slaat bij het politiebureau gewoon rechtsaf en rijdt vervolgens de binnenstad in.

En dan maar hopen dat u geen boze boeren tegenkomt. U vraagt zich misschien af waarom dit in de nieuwsbrief wordt vermeld? Nou, ik reed laatst nietsvermoedend de stad in en …… file! Nu komt dat wel vaker voor, maar het stond nu echt muurvast. 

Dus alternatieve route gepakt ….ook vast. Wat was er aan de hand? Tientallen boeren waren met hun trekker naar het politiebureau gereden en hadden daar hun trekkers geparkeerd. Je maakt nog eens wat mee hier in Meppel J

Normaal gesproken kunt u zonder problemen de binnenstad inrijden en daar ook gemakkelijk parkeren. Onthoud daarbij wel dat het betaald parkeren in  Meppel is. 

Ik vind het zelf altijd lastig om in te schatten hoelang ik in de stad zal zijn, dus meestal betaal ik teveel of moet ik rennen om weer op tijd terug bij mijn auto te zijn. Op een parkeerbon zit ik namelijk niet te wachten.

Dit probleem heeft u echter niet als u op de fiets naar de stad toe rijdt (denk eraan de AH bordjes niet te volgen). Dan kunt u de fiets mooi bij de Grote of Maria kerk parkeren, en als u dan goed kijkt zou u iets moeten opvallen.

 

De Grote of Maria kerk is namelijk helemaal  ingepakt in blauwe folie. De kerktoren krijgt een renovatiebeurt. Ik heb in de media nu niet kunnen lezen hoelang deze renovatiebeurt gaat duren.

Al lopend door de stad komt u misschien wel deze twee kikkers tegen. En nee, het is geen reclame voor de camping, maar misschien dat deze kikkers nog eens bij ons op de camping komen te staan. Heeft u ze gevonden, maak dan een foto en stuur die naar info@kikkerije.nl met daarbij de vermelding “kikkers gevonden” J.

Meppel is in de binnenstad ook flink aan het bouwen. Aan de Brouwersstraat / kromme elleboog komen allemaal nieuwe woningen. 

De bouw is in een vergevorderd stadium. Het is nu nog wat rommelig, maar ik vind het prachtige woningen. Misschien, als wij beheerders oud en bejaard zijn, is dit wel een mooie locatie om te wonen. Ik hoor van veel jongeren dat ze hier wel graag zouden willen wonen.

Na uw bezoek aan de stad kunt u op de camping natuurlijk lekker tot rust komen en bootjes kijken. Het vaarseizoen begint ook weer op gang te komen en dan varen er in de Drentse Hoofdvaart heel veel bootjes. Van heel klein tot heel groot en soms te groot.

De Drentse Hoofdvaart kan tegenwoordig alleen worden gebruikt voor pleziervaart. Een paar weken terug was er ineens een (te) groot vrachtschip te bewonderen. Helaas voor de schipper was het te zwaar en te lang voor de paradijssluis dus moest het weer terugvaren. De campinggasten kregen het heen en weer ervan.

Bootjes kunt u helemaal goed bekijken als je op het nieuwe terras van onze buren “Villa Kalkoven” zit. De verbouwing is klaar en het is adembenemend mooi geworden. 

Kijk eens rond en zoek de verschillen met een aantal jaren geleden. U raakt niet uitgeteld. Daarna een drankje op het terras en een prima diner. Sinds kort bieden ze ook heerlijke brunches aan als het voor een diner nog te vroeg is. 

Uiteraard hebben wij zo’n brunch uitgeprobeerd. Op de foto’s kunt u zien wat wij allemaal voorgeschoteld hebben gekregen. Ziet er goed uit toch? 

En het smaakte prima, mosterdsoepje vooraf en heerlijke vruchtensapjes bij de sandwiches maakte het geheel compleet. Wilt u ook brunchen bij Villa Kalkoven, dan in reserveren noodzakelijk. Eet smakelijk zou ik zeggen!

En dan na de brunch heerlijk, aan de waterkant onder het motto “nu gaan we vissen”, een tukkie doen. Ik weet niet wat dat is, maar als mijn buik vol is worden mijn oogleden altijd zo zwaar. En zoals sommige gasten dan zeggen “dan vallen de luiken ineens dicht”. J

Om nu te voorkomen dat de luiken dichtvallen, kunt u ook even over de camping wandelen. De camping staat er momenteel prachtig bij. 

Geniet van de prachtige vlinderstruik met zijn paarse pluimen of van onze Anna Paulowna boom. Deze boom hebben wij dit jaar geplant en doet het goed. Hopen dat hij volgend jaar mooi in bloei komt te staan.

Ik ben de afgelopen maand weer een stuk wijzer geworden. Ik heb bij de bankgiroloterij een mooi boek gewonnen met allemaal wetenswaardigheden. Veel van de dingen die erin beschreven staan wist ik al, maar een aantal dingen toch ook niet. Altijd leuk om iets te winnen wat dan ook weer educatief is.

En nu de maand augustus; voor mij persoonlijk altijd een feestelijke maand, met als hoogtepunt de 8ste (of wordt het dit jaar op een andere datum extra feestelijk?). 

Op de camping zijn de meeste plaatsen voor de maand augustus al besproken, dus lijkt het erop dat het ook op de camping weer een gezellige en drukke maand gaat worden.

Geniet van uw vakantie of vrije tijd.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde   

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer laten wij u kennis maken met de graftombes van Drenthe.

„Uhhh, graftombes? Heel verrassend, maar willen wij op onze vakantie naar een begraafplaats?” Nee, dat denk ik niet, dus de kans is groot dat het een leuk uitstapje gaat worden. (U gaat van start bij de parkeerstrook tegenover het theehuis aan de van Helomaweg buiten Havelte.)

Er zijn wat spreuken die zeer tot de verbeelding spreken en “Er loopt iemand over mijn graf” is er een van, maar kent u de variant “Er springt een kikker over mijn graf”? In Drenthe kan het gewoon: kikkers, honden, vogels en kinderen…… en volwassenen natuurlijk! Lekker banjeren over graftombes (enige lenigheid is wel vereist).

Helaas gaan de meeste bezoekers er een beetje aan voorbij dat dit dus echt graven zijn. Wat er nu staat, stamt uit de nieuwe steentijd en de vele gaten zaten vroeger dicht met kleine steentjes, zodat de grafkamer helemaal dicht zat. De Drentsche hunebed (want daar hebben wij het dan over) is gemaakt van 3 of meer staande stenen met daarop een of meer dekstenen. De hunebedden bij Havelte zijn van het type dolmen (Grieks).

In een hunebed lagen vaak meerdere mensen, die samen met voedsel en sierraden in het graf werden gelegd. Door een steen als toegang te gebruiken, kon men overige familieleden later makkelijk bijzetten (bijleggen klinkt logischer). Kijk zelf eens naar deze reuzen…… hune = reus!

Het is onvoorstelbaar dat men zulke keien wist te verplaatsen en tillen zonder de moderne technieken, maar we vergeten ook dat mensen vroeger een heel stuk sterker waren en hun hand niet omdraaiden voor 50 kilo of meer. Tegenwoordig is de magische dolmen dus een klimtoestel en icoon voor Drenthe. Nderland telt  nog maar 54 hunbedden en 52 daarvan liggen in deze provincie.

U hoeft ze niet allemaal te bezoeken; een fijne wandeling over de heide is voldoende om er in ieder geval 2 te zien. Er zijn wel een aantal mooie wandelroutes te volgen, maar een echte aanrader is, om vanaf het eerste hunebed rechtsaf te gaan, de trap op. Het uitzicht over de hei is hier schitterend!

Indien u een wat verder wilt wandelen, volgt u, bovenaan, het kronkelpad richting de schaapskooi. De route is niet lang en er is onderweg, als men ervoor open staat enorm veel te zien. De natuur heeft ook zo zijn kronkels en rariteiten.

Sommige daarvan zijn echt prachtig om te zien en er leeft van alles omheen en in. Voor alle houten koppen en holle schedels is hier een mooie donor …. Zonder gekheid, de natuur heeft heel veel verrassingen voor de argeloze bezoeker.

Tipje van de sluier: loopt u tijdens een boswandeling een kras of sneetje op, zoek dan een berk op en haal een stukje bast eraf. Die dunne witte velletjes dichten zo’n wondje in een half uurtje en genezing gaat ook veel sneller dan normaal.

U loopt nu richting de Vlindertuin. Hierover heb ik in een eerdere nieuwsbrief al verteld, maar ik kom erop terug omdat het gebouw van natuurmonumenten nu helemaal af is en er ook een heel aangename koffie en lunchgelegenheid bij is gekomen.

Ga er eens lekker voor zitten en kijk na afloop eens in de shop voor geweldige souvenirs, waaronder deze vogels die natuurgetrouw hun gezang laten horen. Het wordt vast en zeker een leuke dag, die u prima af kunt sluiten bij het Theehuis of bij Villa Kaloven!

Groet, Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september / oktober 2020.

Van 1 tot 30 september 2020 of 1 tot 31 oktober 2020.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor 

slechts 325,00

of 2 maanden voor

slechts 475,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september / oktober 2020.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 89,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.Vermeld bij uw boeking "weekaanbieding". 

 

Informatie

Advertentie

 

 

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.