---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april  2023                                     Nummer 178

Soms zit het mee … met de klok

Afgelopen zondag is de zomertijd weer ingegaan maar als ik zo naar buiten kijk krijgt ik nog niet het zomergevoel. Buien en zo af en toe een lekkere windvlaag beheersen het weerbeeld. 

Niet echt prettig als je met dit weer je voortent op wilt zetten. Ook de waterstand in de Drentse Hoofdvaart staat nog steeds hoog en de wind speelt vrolijk met het water.  

Ik dacht trouwens dat wij de zomertijd zouden afschaffen. De afgelopen jaren zijn er toch veel onderzoeken uitgevoerd dat mensen last kunnen hebben van het verzetten (slepen) van de klok. Persoonlijk heb ik altijd wel een paar dagen last van het uurtje tijdsverschil (vermoeid), laat staan de rugklachten van al die zware klokken verslepen.  

Tegen de tijd dat ik er weer aan gewend ben zetten wij de klok weer terug op zijn plek. Maar ja dan kijk ik weer op de verkeerde plaats om de tijd vast te stellen. 

Gelukkig verplaatst Caroline de klok eigenlijk nooit en dat valt dan weer mee. Wie weet worden wij in Europa nog eens verstandig en laten wij de klok gewoon zijn ding doen zonder hem een uur voor of een uur achteruit te zetten. Zou denk ik wel een relaxt gevoel geven.

In de laatste week van maart heb ik de camping maar eens uit de winterslaap gehaald. De afgelopen jaren hadden wij ook in de winter de camping open maar daar zijn wij mee gestopt. Het aantal winterovernachtingen verhoud zich niet tot alle arbeid die wij in het openhouden van de camping moeten stoppen.

Het opstarten van de camping is altijd veel werk. Vooral het water weer aansluiten op het sanitairgebouw is vaak een lastige klus. Daarnaast is het afsluiten van het water en de waterleidingen doorspuiten met lucht ook een beste klus. Het lijkt wel een beetje op het verzetten van de klok. Met dien verstande dat je bij het verzetten van een klok over het algemeen niet drijfnat wordt.

Nu hebben wij in de afgelopen winter helemaal niet zoveel vorst gehad, dus had ik de hoop dat het mee zou zitten. Helaas was dit niet het geval en viel het zelfs erg tegen. De vorst van -waarschijnlijk- december had voor wat gesprongen leidingen en kleppen gezorgd. En weet je wat een groot nadeel van waterleidingen is ….. ze zijn zo mooi weggewerkt.

 

 

Dus na heel wat gekruipdoor en gesluipdoor kwam ik dan eindelijk de kapotte leidingen tegen. Ik ben erachter gekomen dat ik spieren heb op plaatsen die ik niet wist dat daar spieren zaten. Uiteindelijk, na heel veel werk, is het toch weer gelukt om het water aangesloten te krijgen op het sanitairgebouw. 

Ik hoop dat ik niet te lang last houd van de spierpijn. Tja, soms denk ik wel eens “Ik wordt te oud voor deze fratsen”. Maar dan zie ik mensen in de 90 die nog van alles aan het doen zijn waarvan ik denk; “als ik dat doe loop ik morgen niet meer”.

Gelukkig is het schrijven van een nieuwsbrief voor mij niet zo’n inspannende bezigheid. Uit de reacties op de nieuwsbrief van vorige maand mag ik opmaken dat veel mensen deze uitgebreid lezen. En dat doet mij erg goed.

Nu denkt u misschien waaruit ik dat kan opmaken. Nou ik had in de nieuwsbrief vermeld dat ik 1 april 20 jaar zelfstandig ondernemer ben en dat er in september nog iets voor mij te vieren is. En wat dat was heb ik in het midden gelaten. Veel van mijn nieuwsbrieflezers willen toch graag weten wat er in september dan te vieren is. Ja lieve mensen dat ga ik toch echt pas in september vertellen.

Iets wat vorige maand nog niet bekend was en wat ik u nu wel kan vertellen zijn de datums wanneer de Donderdag Meppeldagen worden gehouden. Dat zijn 20 en 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus. Op dit moment zijn de organisatoren van de Donderdag Meppeldag nog druk bezig met vergunningen en het programma. Zodra er weer meer bekend is melden wij dat uiteraard in onze nieuwsbrief.

Caroline heeft deze maand weer een leuk item voor “verrassingen uit de omgeving” geschreven. In de nieuwsbrieven die in de wintermaanden verschijnen plaatsen wij nooit verrassingen uit de omgeving aangezien de camping dan dicht is. Ik hoop dat wij u de komende maanden weer mogen verrassen met deze leuke verrassingen.

Het nieuwe campingseizoen is weer van start gegaan en in april al gelijk een paar extra feestdagen op de kalender. Afhankelijk van de bezetting op de camping gaan wij weer een Kikkerije Paasbrunch bij Villa Kalkoven organiseren. Wilt u met deze brunch meedoen, geef u dan op voor 5 april via receptie@kikkerije.nl. Uiteraard is de Kikkerije Paasbrunch alleen voor gasten van de camping.

Wat de rest van het seizoen ons gaat brengen; wij hopen op:

Veel lol

Veel mooi weer

Weinig gezeur

Gezellige en lieve gasten

Veel visplezier 

(ook voor de vissen)

Leuke evenementen 

(voor onze gasten)

 Rust, reinheid en regelmaat

Heeft u al zin om op vakantie te gaan of gewoon een weekendje weg, maak dan een boeking via ons boekingsformulier, dat voorkomt teleurstellingen.

Bij ons bent  u van harte welkom.  vriendelijke groeten

 

Jan Koop de Wolde

 

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met Villa Kalkoven.

Misschien bent u er al eens geweest, misschien was het nog in het oude restaurant, maar dit keer eens aandacht voor een van de mooiste restaurants van Meppel: Villa Kalkoven!

Een plaatje! Mede dankzij de kalkovens, die zo kenmerkend zijn voor dit restaurant, is bijna elke foto die je op deze locatie neemt een plaatje. Welkom! Klik hier voor een impressie. https://youtu.be/CvINnhjy7U0

Vroeger werden de kalkovens gebruikt voor het verbranden van schelpen, die via het water bij de ovens werden afgeleverd. Dit restaurant ligt dus aan doorgaand vaarwater!

Maar van binnen is het hier zo geweldig ingericht, dat je ogen tekort komt. Er zijn verschillende hoekjes, dinerplekken en zaaltjes.

Het middelgrote zaaltje heeft een gele bar en een fantastisch uitzicht op het water…

….terwijl het restaurant een groene bar heeft en uitzicht biedt op het water aan de andere kant, met aangrenzend een camping.

 

 

In de kalkovens kunt u gezellig zitten met een kleine groep. Elke kalkoven heeft een eigen karakter en uitzicht.

In het midden brand een gezellig vuur en je kunt er ook gewoon met z’n tweeën dineren.

De warme groen en goudtinten zijn een mooie en evenwichtige combinatie met de oude kalkovens. Een heerlijke plek om met vrienden of zakenrelaties af te spreken.

Maar ook de ideale locatie voor een trouwerij. Je hoeft namelijk niet meer te zoeken naar een plek voor de trouwfoto’s: Hier is het allemaal.

En voor een Paasbrunch zit je hier dus ook goed. Vorig jaar hebben onze gasten hier mogen genieten van een uitgebreide brunch op eerste Paasdag en iedereen was lovend!

Bent u er dit jaar ook bij??

Van harte welkom bij Villa Kalkoven!

Steenwijkerstraatweg 98

7942HR Meppel

www.villakalkoven.nl

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2023

Van 1 tot 30 april 2023

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief kerst 2022

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.