---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2022                                     Nummer 168

Mooi begin

Heeft u de laatste week van maart ook zo van het weer genoten? De lente is dit jaar zeer zonnig begonnen en om dan de camping weer op te starten is geen straf. 

In de afgelopen jaren was het vaak koud op het moment als wij het water weer op het sanitairgebouw zetten en de grote schoonmaak gingen doen. Ik kan u uit ervaring vertellen dat het niet fijn is om dit met koud weer te doen: je bent dan aan het eind van de dag helemaal verkleumd.

Normaal gesproken hoeven wij pas eind april voor het eerst het gras te maaien. Dit jaar is dat anders. In het laatste weekend van maart heb ik al voor de eerste keer het gras gemaaid. Een hele middag rondjes draaien en draaien….. je zou er duizelig van worden. Het was zeker nodig om het allemaal weer netjes en strak te maken. Ziet er dan ook gelijk een heel stuk verzorgder uit.

Indien dit de voorbode is van hoe het kampeerseizoen eruit gaat zien, dan ben ik tevreden. In het Nederlands hebben we veel spreekwoorden die dit gelijk weer om zeep helpen zoals: één zwaluw maakt nog geen zomer; aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed; een natte mei geeft boter in de wei. Als ik aan dit soort uitspraken denk, zie ik gelijk mijn vader. Die was altijd erg goed met dit soort spreekwoorden en gezegdes.

Hoe dan ook, we zijn weer van start gegaan en wij hebben er erg veel zin in. In Meppel zijn alle stichtingen die de uitgaansevenementen organiseren weer volop aan de slag. In de vorige nieuwsbrief staat reeds het grachtenfestival vermeld. Op 10, 11 en 12 juni zullen er in de grachten in Meppel weer volop oude vaartuigen te bewonderen zijn. Op de site van het festival  staat het voorlopige programma.

Nog meer goed nieuws: ook Donderdag Meppeldag gaat dit jaar weer door. Na een afwezigheid van twee jaar hebben wij dit jaar weer vier leuke donderdagen in de maand augustus in het verschiet. Helaas nog niet het aantal van zes, zoals dat de afgelopen edities was, maar vier is weer een mooi begin. Op de site van Donderdag Meppeldag is het voorlopige programma te vinden. https://donderdagmeppeldag.nl/

Gelukkig komt de hele recreatie en evenementensector weer tot leven. Zoals het er nu uitziet kunnen wij zonder wat voor maatregelen dan ook weer heerlijk op stap. Caroline heeft haar rubriek “verrassingen uit de omgeving” ook weer gevuld met een leuk uitstapje naar Frederiksoord. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u haar ervaringen lezen.

De bomen en de planten op de camping hebben het voorjaar ook in hun bol. Je ziet, als je goed kijkt, dat alle knoppen op uitkomen staan. Vooral met de afgelopen week dat het zo heerlijk zonnig en warm was zie je ze elke dag een beetje verder komen. En dan, over een paar weken …., een explosie van groen. Wat kun je toch van de natuur genieten als je er oog voor hebt.

 

 

Uiteraard zijn de eerste campinggasten ook weer gearriveerd en hebben ze alles mooi opgebouwd voor een leuk en gezellig kampeerseizoen. De Paasdagen vallen dit jaar gunstig, in het kampeerseizoen. Samen met Villa Kalkoven hebben wij speciaal voor onze gasten een Paasbrunch samengesteld.

De Paasbrunch kost 21,50 per persoon en bestaat uit:

 •   Soep

 •  Diverse broodsoorten

 •   Verschillende salades

 •   Diverse soorten vleeswaren (waaronder vlees van Flinkert*) 

 •   Diverse kaassoorten

 •   Croissants en koffiebroodjes

 •   Warme Quiches 

 •   Selectie zoetigheden 

 •   Koffie / thee / verse jus / melk

*Boer Flinkert is een veehouder die tegenover de camping op duurzame en verantwoorde wijze vee houdt. Het vlees van zijn ‘Belgisch blauw’ koeien is van zeer hoge kwaliteit en liefde en zorg voor de dieren staat op de eerste plaats.

De Paasbrunch wordt georganiseerd op 1ste paasdag en de aanvang is 11 uur. De brunch is toegankelijk voor gasten (en hun bezoekers) van camping de Kikkerije. Heeft u geboekt voor de paasdagen en u nog niet opgegeven voor de brunch, stuur dan een mail naar receptie@kikkerije.nl. Opgave voor de brunch is verplicht en kan tot uiterlijk donderdag 14 april 2022.

Samen met Villa Kalkoven bieden wij onze gasten het komend seizoen ook de campinglunch aan.

Camping de Kikkerije lunch á €12.50 pp

Geserveerd in 3 rondes

 • Soep van dag

 • Verschillende broodjes, beleg, salade en vlees van Flinkert

 • Zoet dessert

 • Inclusief koffie of thee

U kunt op elke dag van de week bij Villa Kalkoven terecht voor de lunch. Lekker makkelijk en uiteraard heel lekker. Nuttigt u de lunch op het terras van de Villa dan kunt u de camping ook eens vanuit een ander oogpunt bekijken.

Voor lezers die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met  het vlees van Flinkert hebben wij in de nieuwsbrief van april vorig jaar een verrassingen uit de omgeving aan hem gewijd.  Misschien wel een leuk artikel om nog even terug te lezen.

In de komende maanden gaan wij op de camping ook weer van allerlei activiteiten ontplooien. In de volgende nieuwsbrief kom ik daar graag op terug. Nu alles weer kan en mag wil ik graag onze jaarlijkse activiteiten in ere herstellen.

Heeft u al zin gekregen om er lekker op uit te gaan? De vakantiekalender geeft mogelijkheden voldoende zoals:

 •  Koningsdag

 • Bevrijdingsdag

 • Hemelvaart

 • Pinksteren

 • Zomervakantie

En ook als uw vakantiedatums buiten deze periodes vallen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Bij ons bent u van harte welkom maar boek tijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Met vriendelijke groeten

 

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met verantwoord leven in Frederiksoord.

Frederiksoord geniet grote bekendheid als land van weldadigheid.  Dat maken ze op vele manieren ook waar en deze maand pak ik er een uit. Volgende maand komt het vervolg.

Bij bovenstaand bord bent u bij de juiste rotonde in Frederiksoord. Komt u van Meppel, neem deze rotonde dan 3 kwart en ga rechts en bij de eerste mogelijkheid (na 50 meter) weer recht, een smal klinkerweggetje in.

Al snel ziet u rechts parkeergelegenheid (of eventueel rechtdoor als het druk is). U komt dan bij dit boerderij achtige winkeltje.

Wat is er zo bijzonder aan dit winkeltje? U komt binnen en ziet dit rek met zaden. Ja, biologische zaden; en dat is het begin van iets heel bijzonders. Zoals u gemerkt zult hebben, is er tegenwoordig veel aandacht voor gezonder en bewuster eten en dat begint met biologisch zaad. Onbespoten en onbewerkt en dus zonder gif.

Bent u geen tuinier…. In deze winkel is een deel van het werk al voor u gedaan, want hier verkopen ze onbewerkte, gifvrije groenten en fruit. Dat ziet er fantastisch uit! En het smaakt ook nog eens veel beter.

Men zegt nog weleens dat de smaak van vroeger verdwenen is. Dat komt dus door al die bewerkingen en genetische manipulaties van ons voedsel. Koopt u hier uw groenten en fruit, dan zult u zeker weer die smaak van vroeger herkennen.

 

Hier koopt u ook vruchtensappen en groentensappen met datzelfde gezonde kenmerk. Deze kleine winkel is verrassend compleet en alles wat u er koopt is verantwoord.

Er wordt ook grote moeite gedaan om lokaal in te kopen en dat is goed voor het milieu. Ach, u bent nu helemaal naar Frederiksoord gereden en dat is milieuonvriendelijk? Wacht dan even op de volgende nieuwsbrief en combineer dit uitje.

Uw heerlijke stukje kaas of eerlijke zuivel kan eventueel wel wachten, al is een bezoek aan deze winkel echt de moeite waard. Ik heb er zelf heerlijke, suikervrije apfelstrudel gekocht en die staat nu bovenaan op mijn lijstje van “mee te nemen”!

Bent u op een zaterdag in Frederiksoord belandt, dan kunt u ook nog even naar de biologische markt die op het plein bij de rotonde gehouden wordt.

Hier verkopen ze ook duurzame kleding en af en toe staat er een bloemenkraam en kramen met lokale producten.

Nu het mooie weer eraan komt, is het een gezellig uitje, dat u na afloop af kunt sluiten bij hotel Frederiksoord met een kopje koffie of een fijne lunch.

De natuurvoedingswinkel heet:

Bij Els

Kon. Wilhelminalaan 89

8382 GC Frederiksoord

0521-344226

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2022.

Van 1 tot 30 april 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 285,= aan het water 

slechts € 249,= in het midden  

1 week voor:

slechts € 89,= aan het water

slechts € 69,= in het midden

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.