---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2022                                     Nummer 173

Lekker weertje?

Heeft u de afgelopen maand genoten van het weer of mocht het wel een paar graden minder warm. De ene mens houdt van koud weer en de andere van warm weer. 

De laatste groep kwam deze maand hier in Nederland goed aan zijn trekken. En weer ging er tijdens deze maand een hittegolf de boeken in. Ik zat te denken; wanneer zou de eerste hittegolf hier in Nederland gemeten zijn?

Ik kwam tot mijn verrassing uit op 8 augustus 1911 tot 14 augustus 1911. Dat is alweer een mooi tijdje geleden. Voor mij is 8-8 een bijzondere datum, maar in 1911 was ik er nog niet - zelfs mijn vader was toen nog niet eens geboren. 

En wat doe je als het zo heet is? Ik vind dat Boris, onze campingkat, het goed voor elkaar heeft. Lekker in de schaduw luieren.

’s avond lekker met elkaar aan de barbecue is ook zo’n activiteit die met het hete weer fijn is om te doen. Buiten koken en eten is dan prettiger dan binnen. 

Alie Lijkendijk had de barbecue avond helemaal picobello verzorgd. Iedereen een eigen vleesbakje en heerlijke salades en stokbrood. Samen met elkaar zitten eten, drinken en kletsen, wat wil een mens nog meer.

Gelukkig waren er ook dagen in augustus die normale temperaturen hadden, zodat wij ook zo af en toe de stad in konden gaan zonder gebraden terug te komen. Tijdens een van deze bezoekjes kwam ik onderstaande vrouw tegen. Ze maakt reclame voor…. Ik ben benieuwd of u dit kunt ontdekken.

En als wij dan terugkomen op de camping zitten er twee poezen op ons te wachten. In de vorige nieuwsbrief schreef ik al dat er een kitten op de camping gesignaleerd was. Toen nog erg wild maar ondertussen kunnen wij hem aaien en soms komt hij bij mij op schoot zitten en wil hij graag aandacht.

Het tam makken van dit kitten begint aardig te lukken. Ik noem het kitten Dikkie Dik. Nu is hij nog niet echt dik en luisteren doet ie eigenlijk ook nog niet, dus de grote vraag is; waarom geef je hem een naam?. Misschien omdat het een gebruik is om mensen en dieren een naam te geven?

Ja zelf schepen krijgen een naam zoals bijvoorbeeld de Jan Pleizier. Na alle drukke werkzaamheden van afgelopen maanden vonden wij het tijd om er zelf eens een dagje tussenuit te gaan. Heerlijk een dagje het water op met een groot schip.

 

Wij hadden de keuze uit verschillende vaarroutes en wij hebben gekozen van Meppel naar Enkhuizen. Deze tocht bestaat uit vijf uur varen over mooie kanalen en onder andere het IJsselmeer en een bezoek aan Enkhuizen en vervolgens vijf uur terug varen.

Voor ons een leuk uitje maar ik denk ook zeker voor de campinggasten een mooie invulling van een vakantiedag. In een van de nieuwsbrieven van volgend jaar komt een beschrijving van deze ontspannende en zeer goed verzorgde boottocht.

En na zo’n boottocht kom je fris en fruitig, of zoals mijn broer zou zeggen “Anders Moe”, weer terug op de camping. Gelukkig was de buitentemperatuur toen wij de boottocht deden goed te noemen. Niet te warm en zeker niet te koud. Gelukkig waren niet alle dagen in augustus tropisch.

Wij hebben deze maand ook het bord bij de ingang van de camping vernieuwd. Veel gasten die voor de eerste keer op onze camping komen rijden met auto en caravan of camper van meer dan 7 meter zomaar de camping op voordat ze weten waar ze moeten staan.

En daarmee blokkeren ze de weg van gasten die de camping willen verlaten. Tja en dan staat alles vast en kan niemand meer een kant op. En achteruitrijden met een caravan is voor de meeste gasten ook geen pretje.

Om dit nu te voorkomen staat er een groot en duidelijk bord bij de ingang dat nieuwe gasten zich eerst moeten melden voordat ze de camping oprijden. Hopelijk voorkomt dit file op de camping van mensen die naar binnen of buiten willen. Helaas zijn er al weer gasten die het bord helemaal niet hebben zien staan.

Zoals u misschien weet ben ik de afgelopen maanden druk geweest met het verbouwen van mijn opleidingscentrum in Meppel. De verbouwing is klaar en binnenkort is de opening. De laatste paar weken komen er zo nu en dan campinggasten op bezoek om een en ander te bekijken. Tot op heden vind iedereen het een mooi gebouw.

Wat gaat de tijd toch snel, staat de herfst al bijna voor de deur. Nog eventjes en dan vallen in plaats van de mussen, de blaadjes weer van de bomen. Wilt u dit seizoen nog een paar dagen, weken of misschien nog een maand op vakantie dan kunt u bij ons terecht. Wij hebben een paar leuke aanbiedingen.

Zo dit is helaas alweer de laatste reguliere nieuwsbrief van 2022. Zo rond de kerstdagen ontvangt u de kerstnieuwsbrief en op maandag 2 januari 2023 kunt u de eerste nieuwsbrief van 2023 in uw mailbox verwachten. 

Wij wensen u een goede herfst toe.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Caroline de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met uitspanning “De Bakker & De Schenker”.

Ahhh, ‘uitspanning’, ik vind dat zo’n mooi woord! Maar wel ouderwets, dus, een modern en sfeervol lunch en diner café.

Hoewel het weer in september wispelturig kan zijn, is er niets zo fijn als, tijdens het shoppen en sjouwen in onze mooie binnenstad, een heerlijk terrasje voor een kop koffie of een lunch. Een bord nodigt u al uit. Dit filmpje geeft u een goede indruk: Bakker & Schenker Meppel - YouTube

Aan de Groenmarkt zitten veel winkels waar je lekker kunt shoppen, vooral de Action waar niemand met legen handen weer naar buiten gaat, dus met al die zware tassen in de hand, is het maar een klein eindje naar dit Grand Café.

Ze beschikken over meer dan voldoende buitenruimte, maar ook binnen is er veel plek. Eerst maar eens een lekker bakkie en wat lekkers erbij of een van de vele verse, biologische theesoorten.  

Er is niet alleen nagedacht over de dranken, maar ook over het servies. Er is oog voor detail en het is prettig in gebruik (en dat wil nog weleens anders zijn).

Als u binnen zit, kies dan eens de leestafel. U heeft daar een mooi kijkje op een deel van de keuken en het verse brood. Ach, en dan is het ook wel een idee om hier de lunch te gebruiken…..

Er is, ondanks de grote ruimte, een hoge mate aan privacy en sfeer. Ga lekker zitten en bestel eens een ‘loaded fries’ of een club sandwich.

Of misschien toch de “fish and chips”; kabeljauw in bierbeslag met oerfrieten…. Mmm, zullen we hier dan ook maar gaan dineren?

Nou, ik denk dat september nog heel veel mooie dagen zal hebben en ik denk dat u tijdens uw vakantie bij ons best wel vaak de stad in wilt, dus ga lekker hier op het terras zitten en laat u verrassen. En komt u in oktober of november of het regent: het is binnen net zo gezellig!

Groetjes, Caroline  

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september/oktober 2022.

Van 1 tot 30 sept 2022.

of van 1 tot 31 okt 2022

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Nieuwsbrief september 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.