---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus 2022                                     Nummer 172

Zomer 2022

Het is volop zomer in Nederland, de buitentemperaturen zijn goed, af en toe een hete dag en soms wat regen. Een typische Nederlandse zomer zou ik zeggen. Geniet u al van een welverdiende vakantie of bent u nog hard aan het werk? Veel Nederlanders zijn momenteel op vakantie. De BV Nederland staat een beetje stil zodat iedereen weer tot rust kan komen.

Op de camping is het echter veel stiller dan normaal. “Weinig bezoekers?”; hoor ik u denken … Nee, gelukkig niet, de gemeente heeft het 3de deel van de Steenwijkerstraatweg voor een maand afgesloten voor het autoverkeer. Er wordt een nieuwe rotonde aangelegd om de woonwijk Nieuwveenselanden aan te sluiten op onze straat en dat wil de gemeente in alle rust doen.

Persoonlijk heb ik geen hinder van het verkeer dat over de Steenwijkerstraatweg rijdt (als ik op de camping ben). Na 56 jaar ben ik intussen wel aan gewend aan het geluid van langsrijdend verkeer. Maar ik merk nu wel het verschil tussen veel en geen verkeer. Wat een rust!!!

Komt u de komende maand op bezoek op de camping, verdiep u dan even in de omleidingsroute. Voor mensen die via de A28 en A32 komen is het vrij simpel. U neemt i.p.v. afrit 3 op de A32 nu afrit 4 en volgt de borden Meppel en negeert de borden “Steenwijkerstraatweg afgesloten”. U kunt ook gewoon uw boekingsbevestiging helemaal lezen.

Op de fiets kunt u nog steeds het gewone fietspad volgen. Misschien dat u iemand tegenkomt met een geel hesje  aan (verkeersregelaaar). Op bepaalde dagen wordt u op het fietspad begeleid door een verkeersregelaar die u veilig naar de overkant brengt.

Op de camping geniet iedereen van de rust. Alhoewel, soms wordt de rust verstoord door een hard miauwend kitten. Hebben jullie een kitten gekocht hoor ik u denken. Mmmmiaauw … nee, naar alle waarschijnlijkheid is het kitten hier achtergelaten door mensen. Zielig he !!

Wij schatten dat het kitten zo’n 6 a 7 weken oud is. En wat doe je dan als campingbeheerders …. Je koopt voer voor zo’n kleine poes en zorgt dat hij drinken krijgt. 

De afgelopen week gaven wij hem elke ochtend en avond wat te eten. Het mooie is dat hij nu al zit te wachten als wij met eten komen, maar echt tam is hij nog niet.

 

 

En nu de grote vraag: blijft het kitten en wordt hij een echte campingkat of vertrekt hij binnenkort naar andere oorden. Oude tijden herleven voor mij aangezien ik vroeger op de boerderij vaak bezig was om wilde katten tam te krijgen. Soms lukte dat, maar ik heb ook wel eens mijn hele handen open gehad, omdat ik dacht dat de poes tam was maar ….. vult u zelf maar aan.

De meeste campinggasten zijn erg betrokken bij het welzijn van deze kleine poes. Dat is natuurlijk prima, maar kijk uit wat u hem te eten geeft. Menselijk voedsel is vaak te zout en zeker niet geschikt om aan zo’n kitten te geven. Wij hebben speciaal kittenvoer voor hem gekocht. Dus a.u.b. voer het kitten niet!

Er gebeuren op camping de Kikkerije altijd wel bijzondere dingen. En dat maakt het voor ons als beheerders ook weer leuk. Alle bijzonder kampeermiddelen die door het jaar heen op de camping komen geven altijd weer veel bekijks.

Neem nou deze vouwwagen. Nee, helaas geen vouwwagen maar een vouwcaravan. Heel bijzonder om te zien. Caroline heeft een filmpje gemaakt van het omvormen van de vouwwagen naar een caravan. Ga er maar eens lekker voor zitten en bekijk de transformatie.

Een Jeep met een uitklapbare tent op het dak heb ik wel eens vaker gezien maar dat deze ook op andere auto’s te installeren is wist ik niet. Op bovenstaande foto ziet u deze tent op een normale personenauto gemonteerd.

En dan een zelfbouw camper? Een woonwagen? Tja, ik weet het eigenlijk niet. Bijzonder is het in ieder geval wel.

Augustus staat op de kalender en de start van de nieuwe Donderdag Meppeldagen begint op woensdag 3 augustus ’s avonds met een optocht door de stad. Heel bijzonder aangezien bij de vorige uitvoeringen van de Donderdag Meppeldagen de optocht altijd op de laatste Donderdag Meppeldag werd gehouden.

De thema’s van Donderdag Meppeldag zijn dit jaar:

3 Aug   Optocht

4 Aug   Meppel met smaak

11 Aug  Meppel goes U.S.A.

18 Aug  Mokum in Meppel

25 Aug  Kleurrijk Meppel

Wij hopen dat de nieuwe programmering u zal aanspreken en dat u een bezoek gaat brengen aan de vernieuwde Donderdag Meppeldagen. Uiteraard kunt u dit bezoek ook combineren met een bezoek aan camping de Kikkerije.

Geniet van de zomer, aangezien het zo weer september is. In september hebben wij weer een leuke maandaanbieding. De laatste jaren was het weer in september prima en kon er volop genoten worden van de prachtige natuur op en rond de camping.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u kennis maken met een verrassing om de hoek. Ja echt, op nog geen 500 meter van de camping vindt u een uitzonderlijk rustig plekje om uw fietstocht te beginnen of te eindigen.

Als u bij de camping oversteekt en rechtsaf gaat, dan komt u na 300 meter dit bord tegen. Dit is een plek waar u zeker even wilt stoppen, want mij heeft hij zeker verrast. Ik wist niet dat er zo dichtbij, zo’n idyllisch plekje was.

In het mooie schapenhek (zo heet dit type hekwerk), zit een hekje verstopt en u mag hier zomaar binnengaan.

U belandt dan in een betoverende tuin, waar u gerust even mag gaan zitten om te genieten van de natuur onder de mooie appelbomen.

Bij dit mooie zitje staat een schuurtje en dat staat er speciaal voor u, de fietser, bezoeker, gast. Ja, u mag hier gewoon naar binnen lopen, want er is een goede kans dat er koffie voor u is.

Hoe verrassend is dit wel niet! En kijk maar eens rond, want hier vindt u aardig wat verrassingen. Wat dacht u van een lekkere koek bij de koffie.

Er ligt ook wat informatie over de dagelijkse bezigheden van uw gastvrouw en dat is bijzonder om te lezen, want zij zet zich, via hun eigen project, in voor mensen die makkelijk buiten het arbeidsproces kunnen vallen.

Nou, suiker en melk in de koffie (of thee) en lekker in de tuin zitten. Waarschijnlijk valt uw oog dan op een vijver een stukje verderop.

Dit is de eendenvijver. Hier worden de eenden verwend met een slaapplek en een heerlijke rustige zwemplek.

Achter de eendenvijver is het kippenhok te zien en dat is ook een van de redenen waarom ik er zo graag kom, want in het schuurtje liggen ook dagverse eitjes van deze buiten scharrelende kippen.

U mag zelf uiteraard ook eitjes meenemen en het is fijn als u voor de koffie ook iets achterlaat in het metalen kistje.

Geniet van dit verrassende plekje, zo dicht bij onze camping!

Groetjes, Caroline

 

 

 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2022.

Van 1 tot 30 sept 2022.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief kerst 2021

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief februari 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief Augustus 2022

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.