---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2021                                    Nummer 163

Kleuren

Het is zondagmiddag, de deadline van 1 september komt dichterbij en ik ben aan het nadenken wat ik in deze nieuwsbrief ga schrijven. Het sanitairgebouw heb ik schoongemaakt en onderwijl ook met een aantal gasten gesproken. 

Op de camping zijn de meeste gasten zichzelf aan het vermaken en een aantal mannen zitten te wachten tot de Formule I van start gaat. De kans dat ik gestoord wordt is vrij klein….ja, ik ben het toch al……

Caroline heeft haar “verassingen uit de omgeving” al klaar en nu ga ik aan de gang met de inhoud van de nieuwsbrief. Als eerste maar eens de foto’s bekijken van de afgelopen maand. Altijd weer een leuke bezigheid en het roept ook herinneringen op.

De kleinere en wat grotere dingen die op de camping gebeuren passeren de revue terwijl ik de foto’s bekijk. Ik begin inspiratie te krijgen. De veranderingen en de activiteiten op de camping worden de ingrediënten van deze nieuwsbrief.

 

Als ik naar buiten kijk lijkt het wel herfst. Ik mijmer een beetje verder. Het is voor mijn gevoel wel aan de vroege kant. De herfst is het jaargetijde met een enorme hoeveelheid kleuren die elke dag ook weer veranderen. Persoonlijk vind ik de herfst de mooiste tijd van het jaar om er op uit te gaan.

Naar het bos bijvoorbeeld, paddenstoelen zoeken. Paddenstoelen met rood en witte stippen en nog veel meer andere soorten. Soms komen er kabouters tevoorschijn als je bepaalde paddenstoelen opeet.  De meeste paddenstoelen ken ik niet bij naam, maar over het algemeen vind ik ze mooi of kleurrijk al heb geen idee hoe ze heten en of ze giftig zijn.

Het bos kent veel geheimen. Bekijk een boom maar eens echt goed en bedenk hoe zo’n reus ontstaan is uit een priegelig zaadje en hoe deze boom is geworden wat hij nu is. Super bijzonder; ook als je geen verkeerde paddenstoelen hebt gegeten. Het najaar heeft zoveel gezichten, vooral als straks de loofbomen gaan verkleuren. De natuur is dan elke dag weer anders…. wat is de natuur toch mooi en bijzonder.  

Nog een paar weken en dan is de zomer van 2021 weer achter de rug. De dagen worden korter, de nachten langer en ’s morgens kun je weer door de dauw heen lopen. Wij merken dat dan gelijk weer in het sanitairgebouw: allemaal natte voetstappen. De zomer van 2021 was een echt Nederlandse zomer met zon, wind, regen en gemiddelde temperaturen van zo rond de 21 0 C. Ik denk dat wij over een aantal jaren ons deze zomer niet meer kunnen herinneren.

Aan het begin van de maand hebben wij voor het eerst sinds lange tijd een koffieochtend gehouden. Lekker bakkie koffie met een heerlijk stukje gebak. Het ging er bij de campinggasten in als zoete koek.  Zo fijn dat wij eindelijk weer eens een activiteit konden organiseren. De opkomst was prima en de meeste campinggasten wilden ook graag meer activiteiten op de camping.


Zo ontstond het idee bij een aantal gasten om zelf een barbecue te organiseren. Normaal gesproken organiseren wij zo’n bbq zelf, maar in dit geval kwam het idee en de uitvoering bij de gasten vandaan. Prima natuurlijk om een gezellige avond met elkaar te organiseren.

Om een barbecue te organiseren moet je aan veel denken. Vlees lijkt misschien wel het makkelijkste onderdeel, maar het kan ook aardig lastig worden. Als slagers op vakantie zijn bijvoorbeeld. En wat eten en drinken de mensen bij een barbecue…. hoe regel je het met borden, bestek en ander serviesgoed. 

Het vlees moet ook nog worden gebakken en daarbij is het handig om een warmtebron te hebben waarop het vlees (door de mannen) kan worden bereid. De kleur van het vlees moet van rood naar bruin gaan ….. en bijvoorkeur niet naar zwart…..  

De organisatie van de barbecue verliep prima en de gasten waren heerlijk aan het eten. En zoals gebruikelijk waren de buikjes na een paar uurtjes weer prima gevuld en kon iedereen heerlijk genieten van een welverdiende rustige “uitbuik” avond.

Augustus is ook de maand dat ik elk jaar verjaar. Ook dit jaar was dat het geval. 55 is dit jaar het getal dat ik gebruik als het om mijn leeftijd gaat. Het afgelopen jaar was vanwege Corona het contact met de familie minimaal en om daarin verandering te brengen had ik het idee opgevat om o.a. mijn verjaardag weer eens te vieren. Lekker gezellig met de hele familie. Het idee en uitvoering viel in goede aarde.

Op de camping hebben wij ook weer een aantal dingen aangepast. Er zijn campinggasten die zich niet aan de door ons bedachte rijrichting op de camping houden. Op het moment dat er ergens een gaatje zit waar je met een auto of camper (van 8 meter) tussen door kunt, doen ze dat.

Dit leverde wel eens gevaarlijke situaties op. Je verwacht niet, als je naar het sanitairgebouw loopt, ineens oog in oog te staan met een grote camper. Caroline kwam met het idee om de sluipdoorlocaties te voorzien van pergola’s, waardoor het doorrijden hopelijk gaat worden voorkomen.

Nu staan er op drie punten pergola’s van verschillende materialen. Er is er eén van metaal die tevens is voorzien van lampjes, de tweede is van hout en staat direct voor het sanitairgebouw en de laatste 2 zijn gemaakt van bamboe en staan bij plaats 19. Deze hebben ook al wat meer kleur gekregen door de planten die ertegenaan groeien.

Eens kijken of dit een bijdrage levert aan de verkeersveiligheid op de camping. Een veilige camping is natuurlijk voor iedereen belangrijk. In de komende maanden gaan wij “het tussendoorrijden” scherp in de gaten houden. Een gaatje is voor bepaalde chauffeurs zo gevonden, maar het plan is ook om nog wat bomen te planten, dus het zal vast een heel stuk moeilijker worden.

Bij het sanitairgebouw is de ingang van het chemisch toiletstort  nu voorzien van een groenblijvende afscherming. Vanuit de Ganzenveld (kleine chalet) keken de gasten altijd uit op deze stort. Al met al niet een prettig gezicht wat nu, door de komst van deze afscherming, wordt weggenomen. Ook hier weer een beetje kleur wat blijvend “groen” is.  

Ook deze maand dus weer een aantal aanpassingen waarmee wij onze camping nog fijner maken om te bezoeken. Wij kijken nu alleen vanaf de grond naar de camping maar misschien moeten wij het ook eens vanuit de lucht gaan bekijken. Met een heteluchtballon over de camping vliegen lijkt mij wel een leuk idee. En dan lekker laag er overheen vliegen en dan alles van boven zien en horen. Wie weet is dat nog een idee voor onze vakantie.

Vorig jaar zijn wij begonnen om in oktober passanten toe te laten op de camping. Dat is ons goed bevallen en dat houdt in dat campinggasten ook dit jaar in oktober welkom zijn op de camping. Wij hebben daarvoor ook een leuke aanbieding bedacht die wij verderop in deze nieuwsbrief vermelden.

Dit is de laatste reguliere nieuwsbrief van 2021. Zo rond de kerstdagen ontvangt u de kerstnieuwsbrief en op maandag 3 januari 2022 kunt u de eerste nieuwsbrief van 2022 in uw mailbox verwachten. Wij wensen u een goede herfst toe.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Caroline de Wolde

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met museum De Oude Aarde in Giethoorn. Een impressie:

In het romantische plaatsje Giethoorn ligt een schitterend museum. Dit museum mag niet in uw lijstje van bezienswaardigheden ontbreken, maar ga er bij voorkeur in september heen, als de meeste toeristen uit Giethoorn vertrokken zijn.

Het museum vertelt de fascinerende geschiedenis van onze aarde in stenen en fossielen en dat is verre van saai. Sterker nog, ik denk dat u versteld zult staan!

Neem nou Pyriet; lijkt dit gesteente niet van een andere planeet te komen? En deze geometrische vormen zijn absoluut natuurlijk, zo wordt de steen gevonden… hoe bijzonder!

Calcedon daarentegen is ronder dan rond en lijkt op de eieren van een Prehistorisch dier, ook al zo bijzonder.

Aan Biotiet zou je willen likken (de heren in ieder geval). Het is net of er allemaal poedersuiker op ligt.

De naam Krokoiet zal voor iedereen duidelijk zijn, maar lijkt dat Hematiet niet heel erg op wortelrasp? En nee, dit model ligt niet bij de Hema hoor!

 

Phreniet lijkt niet eens op steen. Kunt u eens zeggen waar deze prachtige steen u aan doet denken?! Door de eeuwen heen is dit -en al het andere- gesteente in de aardlagen gevormd, onder invloed van druk, gassen, vocht, biologisch materiaal en nog veel meer.

Het gevolg is dat er stenen zijn die onder UV lampen licht geven…. Onvoorstelbaar, niet?

Voordat ik alle geheimen van het museum prijsgeef, ga erheen! Kijk ook eens naar de bijzonder oude fossielen van o.a. inktvissen en een reuzenhaaientand (groter dan je hand) van de Megalodon (deze haai leeft misschien nog steeds in zeer diepe zeeën) die zo’n 20 meter lang worden!

Bent u eenmaal door het museum heen, maar wilt u zelf een steen, de winkel is een prachtige aanvulling op alles wat u gezien heeft en er is altijd wel een steen die bij u past. Stenen hebben heel bijzondere eigenschappen en kunnen zelfs ondersteuning bieden bij het genezen van diverse kwalen.

In de winkel is een lijst verkrijgbaar met alle stenen en hun eigenschappen, maar kijk ook eens naar de prachtige sieraden, de geoden (opengewerkte stenen) en sculpturen van steen. Ik ga elk jaar in september naar dit museum en heb al heel wat fantastische geschenken meegenomen voor familie en vrienden.

Veel plezier in Giethoorn!

 

Met vriendelijke groeten

Caroline de Wolde

Nog niet klaar met kamperen?
 

Als de dagen kouder worden, maar het kampeerbloed stroomt nog volop, dan zullen veel kampeerders het zuiden opzoeken. Voor hen hebben wij een prachtige camping in zuid Portugal met een Meppels tintje:

Camping Serro da Bica

terrassencamping nabij Ourique  in Portugal

Deze mooie camping is van Menno en Miranda van Dijk, een vriendelijk en gastvrij stel, dat hun roots in Meppel heeft. Zowel de omgeving als de camping is fantastisch in de winter. Prachtige olijf en kurkbomen op de camping voor de zuidelijke touch en een riviertje in de nabijheid. Wat wil een mens nog meer.

Geinteresseerd?  Hieronder vindt u de contactinfromatie.

Aldeia de Palheiros
PT-7670-202 Ourique
Portugal

Meer informatie http://www.campingserrodabica.com 

Of mail naar:

campingserrodabica@gmail.com 

Telefoon

00-351-286 516 750      of

00-351-915 654 667

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie okober 2021.

Van 1 tot 31 oktober 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 275,=

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief september 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.