---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei  2024                                  Nummer 189

Verkeer(d)

Normaal gesproken behandel ik in deze nieuwsbrief geen maatschappelijke zaken omdat daar andere media  al voldoende aandacht aan besteden. Meestal is het een lekker luchtige nieuwsbrief waar ik onze activiteiten op de camping vertel. Maar er moet echt iets van mijn hart, iets wat mijzelf behoorlijk raakt.

Wat ons de laatste jaren erg opvalt is het aantal verzoeken die wij krijgen om mensen te voorzien van tijdelijke woonruimte. Het gebrek aan (betaalbare) woningen is enorm en mensen willen uit hun benarde situatie ontsnappen en kiezen er dan maar voor om in een kleine caravan op een camping te gaan staan.

Jonge mensen die geen woonruimte kunnen vinden en niet meer thuis kunnen of willen wonen. Mannen of vrouwen die uit een scheiding komen en van de gemeente of de woningbouwvereniging geen urgentie krijgen. En dan de nieuwsberichten over alle dak en thuislozen die dag en nacht op straat leven?

Als camping kunnen wij maar heel beperkt en voor een korte tijd mensen helpen. Maar wordt het niet eens tijd dat er echt betaalbare woningen beschikbaar komen voor deze mensen. Waar blijven de nieuwbouwprojecten met honderden Tiny Houses die elke gemeente zou moeten hebben? 

Wij, als welvarend land, zouden dit toch moeten kunnen oplossen?  Misschien is het verkeerd om dit in onze nieuwsbrief te zetten, maar dit is iets waar wij als camping ook mee worden geconfronteerd.

Ons eerste doel is natuurlijk het ontvangen van vakantiegangers die een heerlijke vakantie willen vieren. De meimaand staat weer voor de deur en dat betekent voor alle werkenden een aantal extra vrije dagen zoals Hemelvaartsdag en Pinksteren. En nu nog hopen dat de regen een keer ophoudt en wij lekkere zonnige dagen gaan krijgen.

Wanneer u de komende maanden bij ons op komt logeren en de binnenstad van Meppel wilt bezoeken, moet u rekening houden met een brugafsluiting. Op de fiets en lopend geeft de gemeente aan dat u de binnenstad kunt bereiken maar met de auto wordt het wat lastiger.

Vanaf maandag 29 april tot en met 7 juni wordt de Galgenkampsbrug afgesloten. Ik kan mij voorstellen dat u geen idee heeft welke brug dit is, vandaar dat ik er even een foto van heb gemaakt.     

Door de afsluiting van deze brug moet u nu een flink stuk omrijden om in het centrum te komen. Gelukkig heeft de gemeente omleidingsroutes ingesteld en ook via borden met bv een A aangeven.

Tijdens het fotograferen van de Galgenkampbrug kwam ik een mooi bankje tegen. Er staan meerdere van deze mooie bankje in Meppel waar u na een wandeling even kunt uitrusten. Nu moet ik zeggen dat dit bankje naast de Steenwijkerstraatweg staat waar dagelijks duizenden auto’s en vrachtwagens langs rijden. Ik weet niet of dit nou zo’n goed uitrustpunt is.

Een ander mooi versiert bankje staat bij een verzorgingshuis. Deze bankjes worden door de gemeente aan mensen aangeboden via het WBF-Meppel (waarborgfonds). Dit specifieke bankje is ontworpen door mevr. A Dekker-Bolt. Het bankje heeft vrolijke kleuren en staat op een plek waar ik persoonlijk best een poosje wil zitten.

Op een bankje zitten is beter dan in de put zitten. Nu denkt u misschien; ‘ waarom ga jij in de put zitten?’  Nou elk jaar moet ik minimaal een keer deze put in om de watermeter op te nemen of het water aan of af te sluiten van (een deel) van de camping. Het uit de put komen is altijd een hele uitdaging.

Het openstellen van een nieuwe weg is voor de gemeente Meppel ook een uitdaging. Vlak bij de camping heeft de gemeente een nieuwe weg aangelegd om de nieuwe woonwijk te ontsluiten. Deze weg ligt al een tijdje klaar en kan volgens mij gewoon in gebruik worden genomen. 

Helaas heeft de gemeente de verlichting van deze weg nog niet op orde. Ze willen daar kennelijk daglicht evenaren, want ook op de rotonde is zoveel licht, dat je die hele nieuwe weg kunt overzien. Maar even afwachten wanneer die honderd + lantarenpalen besteld en geleverd zijn. Waar het geld al niet aan uitgegeven wordt………..

Gelukkig zijn de organisaties van de verschillende festiviteiten er wel klaar voor.

Grachtenfestival:

7 juni t/m 9 juni 2024

Meer informatie klik hier. 

Donderdag Meppeldag

25 Juli 2024

Elke donderdag in augustus

Meer informatie klik hier.

Fietsvierdaagse

25 t/m 28 juli

Meer informatie klik hier.

Heeft u al zin om op vakantie te gaan, maak dan een boeking via ons boekingsformulier.

Bij ons bent  u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze keer laten wij u opnieuw kennis maken met: het Zwarte Dennenbos

Inderdaad zwarte dennen, want waar veel dennen bijeen staan, is het vaak donker. Maar….. de naam komt van de Pinus Nigra – de Zwarte Den!

Vanuit Meppel gaat u langs het ziekenhuis richting Ijhorst. U komt op een gegeven moment bij een T-splitsing, waar u links gaat richting Staphorst en na 50 meter volgt u de weg naar rechts (links is  restaurant de Roskam. Onthoud dit).

U volgt deze weg (de Buitenstouwe) langs heidevelden en door bos, tot u een duidelijke afslag krijgt naar links (de Gorterweg) en daarna de eerste rechts (Vijverweg). Hier een stukje doorrijden tot u bij een parkeerplaats komt.

Als u de parkeerplaats verlaat en oversteekt, komt u al bij het schitterende water waar in de zomer zo fantastisch gezwommen kan worden en waar u op het strand kunt lunchen.

 

 

De vele waterplanten die hier de bodem van de plas bedekken en erin groeien, zorgen voor mooi schoon water.

Ik heb er in ieder geval afgelopen winter nog heerlijk doorheen gewandeld! Maar het is lekker in elk seizoen. Rond dit water groeien niet alleen de befaamde zwarte dennen, maar ook de Pinus Silvestris (ja, de oorspronkelijke ‘oh, denneboom…’). In Engeland kennen ze kerst ook als Sylvester!

Er is een verharde wandelroute langs en rond het meertje en deze is zelfs geschikt voor rolstoelen en rollators. Verder zijn er diverse wandelroutes door de bossen (ook korte) en er is zelfs een leuke route voor kinderen met allemaal spellen en speeltoestellen.

Op de terugweg komt u weer langs dat restaurant de Roskam en dat is op zich al een bezoek waard. U kunt hier heerlijk borrelen, lunchen en dineren, dus maak uw dag compleet!

Veel plezier!

 

Groeten 

Caroline 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Voorjaarsaanbieding april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Van 1 tot 30 september 2024

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief kerst 2023

Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief april 2024

Nieuwsbrief mei 2024

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.