---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2021                                        Nummer 158

Samenwerken

Heeft u al een spuitje gehad? Als je dat zo opschrijft, kun je daar ook iets heel anders bij denken, maar ik bedoel; heeft u al een vaccinatie gehad? 

Volgens ons kabinet is het vaccineren van alle Nederlanders de uitweg uit de pandemie. De avondklok en de lockdown beginnen hun tol te eisen. Zouden wij binnenkort onze gasten ook moeten laten testen voordat ze de camping op mogen? Verwacht zelf van niet, maar je weet het niet!

Lekker op vakantie in Nederland is momenteel, onder bepaalde voorwaarden, toegestaan zonder sneltest of vaccinatiebewijs. 

Ook onze camping is weer open voor gasten. Lees voordat u naar onze camping komt wel even de coronaregels op onze site goed door, aangezien wij de gezondheid van onze gasten wel erg belangrijk vinden. Dit voorkomt teleurstellingen!!

De afgelopen maand had dan wel geen sneeuw in petto, maar wel veel harde wind. Regen en wind waren een samenwerkings- verband aangegaan. Zij hadden besloten dat het een aantal dagen erg hard zou waaien, windkracht 9, en dat er erg veel regen zou vallen. Niet mijn favoriete weersomstandigheden, maar je krijgt het cadeau he. En een geven paard mag je niet in de bek kijken.

Het water kwam best hoog zodat de vissteigers onder water verdwenen. Nadat het was gestopt met regenen en de wind was gaan liggen, zakte het water in de Drentse Hoofdvaart snel en kwamen de steigers weer droog te liggen. Wel zo handig als je gaat vissen.

Gelukkig was het tijdens het stemmen voor de 2de Kamerverkiezingen redelijk weer. Het feest van de democratie noemen zij het. In bepaalde gemeenten mocht je het rode potlood houden. In mijn woonplaats mocht dat eigenlijk niet, maar na een beetje aandringen mocht ik hem wel meenemen. Tja, ik zou bij een feestje toch eerder koffie met gebak verwachten. 

Het nieuwe seizoen is begonnen. De koffie met gebak ochtenden en bingoavonden laat nog even op zich wachten. Wij hopen van harte dat het in de loop van dit seizoen dit wel weer mogelijk wordt. De verwachting is dat tegen de zomer een en ander weer mogelijk moet zijn. Een maaltijd laten bezorgen mag gelukkig wel.

Wij hebben een leuke samenwerking met Villa Kalkoven waarbij zij een complete maaltijd, inclusief  wijn, borden en bestek bij u op de camping komen brengen. U hoeft niet te koken of af te wassen aangezien de vuile vaat weer bij u wordt opgehaald. Villa kalkoven heeft elke week een wisselend menu, waar u online een keuze uit kunt maken.

Dit seizoen hebben wij naast de samenwerking met Villa Kalkoven ook een samenwerking opgezet met de familie Flinkert. Zij hebben een boerderij tegenover de camping en hebben een heel leuk idee uitgewerkt. Caroline zal in haar bijdrage “verrassingen uit de omgeving” hier verder op door gaan.

 

Persoonlijk verwacht ik dat veel van onze gasten dit wel een leuk idee zullen vinden. Samenwerken is in deze tijd best belangrijk. Hierdoor ontstaan nieuwe initiatieven, waar wij zo één, twee, drie nog niet aan hadden gedacht.

Ons winkeltje is ook behoorlijk veranderd. Naast de zomerse tunieken, hebben wij nu ook (bijpassende) oorbellen en kettingen en in de grote kast staan prachtige, handbeschilderde doosjes en kisten om uw geschenken stijlvol in te laten pakken. 

Helemaal nieuw zijn de unieke serviesonderdelen van “Kikkerrr” en “Vizzie”, handmade by COnijn (Caroline).  En uiteraard zijn de kopjes en bordjes voorzien van Kikkers (en visjes). Wat zijn ze mooi he?

Soms gaat een samenwerking niet helemaal goed. Dat merkte ik deze maand. De samenwerking tussen mijn hersens, en ja die heb ik, en mijn wijsvinger ging niet goed. Ik was met een bos grondkabel bezig en toen ik daarmee klaar was hing mijn vinger er zo bij.

Even naar de dokter geweest en die zag het gelijk een Malletvinger. https://www.thuisarts.nl/malletvinger Nu moet ik minimaal 8 weken met zo’n raar ding om mijn vinger lopen. En dan maar hopen dat het weer is genezen. En anders moet de vinger nog langer in de spalk worden gedragen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje zie je maar weer. Het doet gelukkig geen pijn en de andere delen in mijn lichaam hebben besloten samen te werken om de wijsvinger rust te gunnen. Een en al samenwerking en daar wordt ik dan weer vrolijk van.

Op de camping zijn de eerste seizoenskampeerders ook weer aangekomen. Hierbij is samenwerking een vanzelfsprekendheid. Mooi om te zien dat de voortenten weer worden opgezet en ingericht. De complete huisraad wordt verplaatst naar de camping. Snap ik ook wel aangezien deze gasten hier een half jaar aanwezig zijn.

Met de vaste gasten gaan we dit jaar een proef houden met ons glasvezelnetwerk. Wij gaan TV kijken via de glasvezel aanbieden. De gast heeft zelf een “to go abonnement” en wij bieden het internet en de snelheid aan. In de afgelopen maanden, sinds eind oktober, maken wij en de gasten in de Zwaan  gebruik van deze diensten.

Met twee gebruikers op het netwerk werkt het allemaal prima. Ik wil, voordat wij het voor iedereen beschikbaar stellen, eerst weten hoe het werkt met 3,4,5 enz gasten. In de volgende nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte.

U merkt het al, wij zijn er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen. Wilt u bij ons op de camping overnachten, boeken is verplicht en met een bevestigde boeking bent u van harte welkom. 

Heeft u vorig jaar al geboekt en nog geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op met receptie@kikkerije.nl

Met vriendelijke groeten

Caroline & Jan Koop

de Wolde

Informatie

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer laten wij u kennis maken met de unieke samenwerking met onze overburen.

We hebben er nog een pareltje bijgekregen: boehoe, boeoeoe!!! Haha, ja dit is het toch echt!

Onze overbuurman is boer en een aantal van u heeft al eens kennis met hem gemaakt. Vorig jaar stonden een flink aantal van onze gasten bij hem in het weiland om te kijken naar het oplaten van de AH ballon. Deze winter stond hij in onze nieuwsbrief, omdat hij ons terrein sneeuwvrij had gemaakt.

Tja, wij hebben een veelzijdige buurman en die heeft iets héééél verrassends voor ons….. maar dat vertel ik zo. Eerst eens iets meer over zijn bedrijf. Boer Flinkert vindt duurzaamheid erg belangrijk en ook respect voor dier en natuur spelen een belangrijke rol bij het “boeren”. Dit bedrijf heeft zowel melkkoeien als vleeskoeien, maar wel van hetzelfde ras: een kruising tussen Belgisch Witblauw en Holstein.

Het zal u misschien niet zo heel veel zeggen, maar de Witblauw is een vleesras en de Holstein een melkras. Door hen te kruisen krijg je een kruising tussen en Holstein en Belgblauw kalf. 

Om gevaarlijke situaties (tijdens de opfok) te voorkomen gaan de stiertjes van het bedrijf, de vrouwtjes blijven voor eigen opfok en vlees. Bij een gemengd bedrijf kom je vaker deze kruising tegen.

De koeien worden gehouden in goed geventileerde stallen, waar ze vrij rond kunnen lopen. Wanneer ze gekalfd hebben, gaan de kalfjes naar de “crèche”, waar ze lekker bij elkaar kunnen zijn en in de zomer mogen ze dag en nacht buiten in de wei spelen.  

 

Voor de koeien is er ook een mogelijkheid om te spelen en ze kunnen zich ook eens lekker laten kroelen door de grote borstel die in de stallen hangt. Kijk maar eens hoe fijn ze dat vinden.   

Naast spelen, krijgen de kalveren en koeien hoogwaardig en natuurlijk voer zonder toevoegingen of voer dat dieren in een razend tempo volwassen (vet) maakt.

Dat is dan ook goed te proeven…. en nu komen wij bij de grootste verrassing: een deel van het vlees van deze boerderij, wordt ter plaatse verkocht. U kunt dus zelf ervaren wat een (h)eerlijk stuk vlees nu echt betekent. Ik kan u verzekeren dat het vlees van deze koeien (en deze boerderij) van een veel betere kwaliteit is, dan de biologische vleesproducten in de supermarkt.

Het vlees is al helemaal voorverpakt en u kunt het bij ons op de camping bestellen. Wij hebben informatie en een prijslijst in onze winkel. 

Op woensdag en op zaterdag wordt het vlees dan, diepgevroren, aan ons geleverd. En houdt u van melk; dat verkopen ze ook. En dan wel de echte volle melk, waar nog een mooie laag room op zit.

Ik zou zeggen, laat u verrassen! Ik weet heel erg zeker dat u verwend raakt……, dus dan maar wat vaker naar de camping komen nietwaar??!!

Caroline de Wolde

 

Camper te koop
 

CAMPER TE KOOP

Vrijheid en toch een gezellig huisje: dat is het mooie van een camper. De kleine Peugeot alkoof camper uit 1989 verkeert in uitstekende staat en heeft maar 80.000 km op de teller staan. Lengte is 5,99m.

De camper is volledig gereviseerd en  de bodem is geïsoleerd. De dieselmotor loopt heel soepel en hij startte moeiteloos toen het -17ºC was.

In de alkoof zit een comfortabel 2 persoons bed en er is een stapelbed dat makkelijk omgebouwd kan worden tot kastruimte en plaats voor een oven en kleine koelkast of vriezer. De bak onder de bedden is ook geïsoleerd en kan dus warmte verdragen.

De zithoek is, door kleine aanpassingen, moeiteloos om te bouwen tot een 2 persoons bed, zodat er zelfs 6 personen zouden kunnen slapen.

 

De keuken is ruim en praktisch met voldoende opbergruimte.

Voor optimaal comfort is er airco. Warm in de winter en koel in de zomer. Er zit een nieuwe badkamer in met  een toilethoek en aparte douche.

APK is tot 11-03 2023. De vraagprijs is 11.000 euro, maar onderhandelen is mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in deze fraaie en praktische camper, stuur dan een email naar receptie@kikkerije.nl en dan zorgen wij dat u in contact komt met de verkoper.

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2021.

Van 1 tot 30 april 2021.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief april 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.