---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2020                                      Nummer 153

Herfst.

Het kampeerseizoen 2020 schiet al weer lekker op. Normaal gesproken is september de laatste maand dat passanten bij ons kunnen logeren. 

Dit jaar gaan we een maand langer open en zijn dus ook in oktober voor passanten geopend. Wij hebben voor de maand oktober ook een leuke aanbieding. Deze aanbieding staat onderaan de nieuwsbrief.

U kunt, als u dat wilt, genieten van een heerlijke nazomer op camping de Kikkerije. In de herfst kan het weer aangenaam warm zijn. 

De natuur stoort zich niet aan de, door de mens bedachte, seizoenen en het kan tot laat in de herfst nog zomers zijn. De afgelopen jaren zijn zelfs in oktober nog regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25 graden. Prima temperaturen om eens lekker te gaan vissen, wandelen of zonnen.

De huidige temperaturen zijn een stuk aangenamer dan die wij de afgelopen zomermaand hebben gehad. Van 5 tot 18 augustus was er een dertiendaagse hittegolf in Nederland. Ook op de camping liep de temperatuur regelmatig op tot ver boven de 300 C. 

Gelukkig zijn er schaduwplekken op de camping waar het iets koeler is dan in de brandende zon. De meeste campinggasten zochten deze plekken dan ook vaak op. ’s Nachts zakte de temperatuur niet echt veel en dat betekende zweten in bed. 

En dan overdag weer die hitte. Tja, een hittegolf doet zijn naam wel eer aan. En wat doe je als de buitentemperatuur zo hoog is? Lekker de verkoeling van een museum met airco opzoeken.

En dat hebben wij deze maand 1 dagje gedaan. Zoals de meeste campinginsiders wel weten ben ik deze maand weer een jaartje ouder geworden. 

En aangezien mijn verjaardag ook onze trouwdag is zijn we ook weer een jaartje langer getrouwd en dat is altijd een goed moment om er eens op uit te gaan. Dit jaar hebben wij een klein rondje Friesland gedaan.

Alsof een verjaardag en een trouwdag allemaal nog niet genoeg is voor 1 dag, is er dit jaar nog iets bijgekomen. Wij zijn ook nog bonus opa en oma geworden van een schitterende kleindochter. 

Toen wij heerlijk een dagje op pad waren ging onze bonus dochter bevallen. Via de app werden wij op de hoogte gehouden. Heel bijzonder allemaal. En nu de komende jaren drie heugelijke feiten op 1 dag. Wel makkelijk voor mij om te onthouden…. 8 – 8 .  

Een maand is ook zo weer om he. Vaak gaat de tijd erg snel als je druk bent of het heel erg naar je zin hebt. Nou, beiden was afgelopen maand het geval op de camping. 

Het was druk met voornamelijk bekende en gezellige gasten. En dat is voor ons altijd weer een feestje: op de camping zijn met gasten die, al jaren, elk jaar weer terugkomen. Dat schept een band. Helaas dit jaar zonder BBQ en koffieochtenden,

De campinggasten hebben mij deze maand echter weinig gezien. Door alle perikelen van dit voorjaar heb ik het nu razend druk met het maken van nieuwe lesstof en het geven van trainingen.

 

Ja, ook in augustus, wat normaal gesproken voor opleidingen een rustige maand is, ging het gewoon volop door.

De achterstand van dit voorjaar moest weer worden ingehaald. Gelukkig kan Caroline de camping prima beheren en hebben we, daar waar nodig, goede helpers. Ik kan daardoor ook met een gerust hart de camping verlaten, wetend dat alles goed gaat.

En nu alweer september, de maand waarin de herfst begint. Maar wanneer en waardoor wordt het herfst? Dit jaar staat op 23 september de zon precies boven de evenaar. Hierdoor duren de dag en nacht overal op aarde even lang en dat is het begin van de herfst.

Officieel loopt de herfst van 21 september tot en met 20 december. Volgens de klimatologische indeling begint de herfst op 1 september en duurt het seizoen tot met 30 november. Hierdoor is de herfst volgens de metrologen al begonnen.

In de herfstperiode verandert er heel veel in de natuur. De blaadjes verkleuren en vallen daarna van de bomen, heel veel boomvruchten zijn rijp en klaar om op te verzamelen en de paddenstoelen komen tevoorschijn. 

Voor sommige mensen is dit een moment om vaak de natuur in te trekken of anders iets van antidepressiva in huis te halen. Voor mij persoonlijk zijn vallende blaadjes en groen wordt geel, kunst en geniet ik altijd van al die prachtige kleuren in de natuur.

Nu ben ik niet een type die in de natuur op zoek gaat naar eetbare paddenstoelen. Ik ben veel te bang dat ik een verkeerde (giftige) paddenstoel ga opeten. Ik haal liever lekker veilig een champignon uit de supermarkt (krijg ik meestal wel een heel doosje). Door de natuur lopen en kijken naar, onder andere, alle verschillende paddenstoelen, vind ik wel heel leuk.

Onze vakantie naar Spanje gaat dit jaar niet door. Code oranje gooit roet in het eten en daarnaast is de camping in oktober gewoon open. 

Jammer natuurlijk, dat wij niet op vakantie kunnen gaan, maar we zijn nu wel lekker op de camping als het 24 graden wordt…..! Maar wij hopen natuurlijk volgend jaar wel weer gewoon naar ons favoriete vakantieplekje te kunnen gaan.

Dit is alweer de laatste reguliere nieuwsbrief van dit jaar. 2020 was een jaar dat menigeen nog lang bij zal blijven. Corona, lock down en verwantheidsonderzoek, zijn de nieuwe woorden dit jaar. 

Wij hopen dat u, ondanks alle coronamaatregelen, toch een prettig kampeer zomerseizoen heeft gehad. En nu op naar de Kikkerije voor een rustige herfstvakantie. Zelfvoorzienenden kunnen ook van november tot maart bij ons terecht. Kom bijvoorbeeld eens kerst vieren bij ons, met een diner bij de buren.

Rond de kerstdagen kunt u weer een kerstspecial van ons verwachten. De eerste reguliere nieuwsbrief staat zaterdag 2 januari 2021 weer in uw mailbox. Wij hopen dat u de komende maanden nog kunt genieten van het verlengde campingseizoen.

Een tip van ons beiden, ga lekker de natuur in en ga genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft. 

Rond Meppel zijn er heel veel prachtige natuurgebieden die u veilig kunt bezoeken. Combineer dit met een bezoek aan onze camping en u heeft een prachtig najaar.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde   

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer laten wij u kennis maken met het verrassende najaar hier in Zuidwest Drenthe.

Hoera, het is afgekoeld! Wat hebben we een hete zomer gehad zeg! Hoewel niet iedereen eraan gewend is, gaat dit wel de standaard worden, dus we gaan de siësta invoeren volgend jaar. Maar eerst even genieten van het tamme weer in september en al het leuks op koelere dagen.

Allereerst meer binnen zitten, zoals dit gezin in een caravan uit 1946. Om het binnen gezellig te hebben, bieden kaarsen uitkomst. Citronella kaarsen verjagen ook meteen muggen en knuten. En dan samen de trein nemen naar Limburg, het wilde westen en de toekomst (2079)! Bekijk dit maar eens op de laptop.

Heeft u van de reis genoten?! Nog een rondje en dan de kinderen aan het stuur? Wat het weer ook is, dit kan altijd. U hoeft er de deur niet voor uit en als u altijd bang was om in een achtbaan te gaan, dan is dat nu voorbij. Verrassend uitje toch?!!!

Alle vissers opgelet….! September en oktober zijn uitstekende maanden om te vissen. Over het algemeen wordt er in die maanden meer gevangen. November is helemaal goed, want dan eten de vissen meer om de winter door te komen. Wij zijn dan ook open en het sanitair ook, zolang er geen vorst is.

Wilt u dus op reis gaan, naar het buitenland mag niet meer zomaar, dus waarom niet bij ons op de camping verblijven?! Veel Nederlanders keren juist weer terug. Met de auto of met het vliegtuig: je kunt het ook combineren: in een vliegtuig naar Schiphol rijden….  dat gebeurt als je landt op de Polderbaan. Ruim 15 minuten over de weg rijden in een vliegtuig…zie dit ingekorte filmpje. 

De maand september is bij uitstek geschikt voor een heerlijke tocht over de Wieden of de Weerribben. Weinig toerisme, veel boten beschikbaar en spectaculaire luchten en wildlife. 

Om even een idee te krijgen hoe dat is, kijk maar eens mee.  Dit heerlijke tochtje heb ik zelf gemaakt en zulke boten zijn ook te huur, alleen niet in het drukke toeristenseizoen.

Uiteraard zal het niet elke dag stralend weer zijn, dus wat te doen bij regen? Dan is de vlindertuin in Havelte een uitstekende keuze. Hoewel vlinders bij bewolkt weer minder actief zijn, kunt u ze toch wel vinden en bewonderen. De beste tijd is tussen 09:00 uur en 14:00 uur. Dan zijn ze het meest actief.

En bij regen is het ook leuk om ons winkeltje te bezoeken. We hebben een unieke collectie kikkers, badeendjes, cadeaudoosjes (handgemaakt) en art. Ook een Drents kwartetspel ontbreekt niet.

En waarom niet bij ons komen snuffelen voor deur en muurstickers, zodat u op een donkere dag thuis aan de gang kunt gaan en de zaken lekker op kunt vrolijken.

Wij hopen natuurlijk van harte dat u een mooie herfst bij ons treft, maar wij zijn ook op minder weer voorbereid. Zo was het weer vorig jaar eind september. Prima weer toch?!

 

Groet, Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie oktober 2020.

Van 1 tot 31 oktober 2020.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

1 maand voor 

slechts 325,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september / oktober 2020.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 89,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.Vermeld bij uw boeking "weekaanbieding". 

 

Aanbieding
Herfstarrangement: Kamperen en Dineren

Een week lang genieten op de camping van een plaatsje aan het water. Bij aankomst krijgt u een knooppuntenkaart voor een paar mooie herfst fietstochten. Op zondagmiddag lekker lunchen bij restaurant Villa Kalkoven en 's middags een wandeling langs het Jaagpad. Door de week fietsen, vissen, luieren of bijzondere uitjes maken en op vrijdagavond geen afwas, maar een heerlijk diner bij Villa Kalkoven om uw verblijf feestelijk af te sluiten.

- Weekarrangement voor 2 personen met eigen caravan. Aankomst 17 of 24 oktober

- Lunch op zondag 18 of 25 oktober in restaurant Villa Kalkoven

- Fietskaart met knooppunten

- Diner op vrijdag 23 of 30 oktober in Villa Kalkoven

- Inclusief wifi voor een week

- Inclusief elektra

- Inclusief belastingen

Prijs voor bovenstaand herfstarrangement bedraagt: € 225,=

 

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.