INieuwsbrief

De camping

Tarieven

Chalet

Trekkershutten

Vissen

Fietsen

Meppel

Donderdagmeppeldag

Bezienswaardigheden


Informatie
0522 24 24 01 


Het laatste nieuws uit Meppel:

 

Camping de Kikkerije

Meppel

De gemeente Meppel bestaat uit de stad Meppel, Nijeveen, Schiphorst, Broekhuizen en Rogat. Meppel ligt op een kruispunt van rivieren en stroompjes zoals de Reest, het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart. Water speelt een belangrijke rol in deze unieke kleine stad. Neem de karakteristieke grachten in de binnenstad die elk jaar het decor zijn voor het grachtenfestival of kijk eens bij de indrukwekkende overslag en containerhaven, de jachthaven en het vele viswater. Het Meppelerdiep is toegankelijk voor schepen tot 2.000 ton en is hiermee ook toegankelijk voor pleziervaartuigen.

Als schipperscentrum maakte Meppel een bloei door, die sterk samenhing met de verveningen in Drenthe. In de stad zijn er nog veel straatnamen die aan die tijd herinneren, zoals de Grote en de Kleine Oever en de Herengracht. De verbinding met het water is gebleven. 

De gemeente Meppel telt nu ruim 33.571 inwoners en is, met 5800 ha, de kleinste gemeente van Drenthe.  Het overgrote deel van de gemeente bestaat uit agrarische gronden. Rondom Meppel zijn een aantal schitterende natuurgebieden. Deze gebieden lenen zich uitstekend voor fietstochten en wandeltochten, maar u kunt deze gebieden ook vanaf het water bekijken door, bijvoorbeeld, een bootje te huren.


Bent u met meerdere personen of wilt u een heel bijzonder familiefeest vieren, dan is er de Jan Plezier.  Dit is een luxe rondvaartboot waarmee u diverse mooie tochten door de omliggende natuurgebieden en plaatsen kunt maken. Desgewenst onder het genot van een hapje en drankje of uitgebreid diner. Aan het einde van de tocht wordt u weer naar Meppel teruggebracht. Prima te combineren met verblijf op de camping.


Voor meer informatie neem eens een kijkje op de website van de Jan Plezier.

Wilt u boeken? Gebruik dan onderstaande knop.

Wilt u thuiszorg op de camping ontvangen gebruik dan ook onderstaande knop.

 


 

 


Voor al uw vragen stuurt u een mail klik hiervoor op bovenstaande kikker
of bel ons op nummer 0522 24 24 01.

 

 

Heeft u onze nieuwsbrief al eens gelezen? Klik hier een lees de nieuwsbrief van afgelopen maand.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken filmpjes van de camping die u hier terug kunt kijken 

 


#   Algemene voorwaarden   #   Disclaimer   #   Contact  Privacy verklaring #

 

Camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001

© Copyright 2019 Camping de Kikkerije